Frozen in Epcot, Walt Disney World

De film Frozen is nog steeds immens populair. Hoewel de film inmiddels al 6 jaar uit is zingen kinderen én volwassenen uit volle borst mee met Let it Go en Summer. Om in te spelen op de populariteit van de film is het Noorwegen paviljoen in Epcot deels omgebouwd tot Frozen land, inclusief attractie.

Epcot is één van de 4 pretparken van Walt Disney World. Het is uniek, van dit Park is er maar 1. Daar heeft het ook de populariteit aan te danken. Het is er eigenlijk altijd druk, hoewel het aantal attracties bijna op één hand te tellen zijn.

Het Park bestaat uit twee gedeeltes: Future World en World Showcase. In die laatste vind je het Frozen gedeelte. World Showcase zijn paviljoens waarin kleine stukjes van verschillende landen zijn nagebouwd. Een soort Madurodam alleen dan levensgroot. De paviljoens zijn in samenwerking met de landen gebouwd om te zorgen dat alles wat je ziet representatief en accuraat is.

Het Noorwegen Paviljoen

Als je met de klok meegaat dan is Noorwegen het tweede paviljoen van World Showcase. Het ligt tussen Mexico en China in. Het eerste dat je tegenkomt is de Stave Church Gallery. Dit gebouw loopt iedereen altijd voorbij. In eerste instantie denk je namelijk dat het een decorstuk betreft. Maar je kunt dus daadwerkelijk de deur openen en het gebouw in.

In het gebouw leer je meer over de geschiedenis van Noorwegen. Bijvoorbeeld over traditionele klederdracht en de vikingen. Het is een kleine tentoonstelling van authentieke items en het is daarnaast een leuke, educatieve tussenstop in het entertainmentpark.

Naast de Stave Church Gallery vind je de bakkerij met typische Noorse lekkernijen. Het is een klein zaakje waar eigenlijk altijd wel een lange rij staat. Daarnaast vind je de winkels van het Noorwegen Paviljoen. Deze zijn allemaal aan elkaar verbonden, hoewel het aan de buitenzijde losse winkels lijken.

Het assortiment van de winkels is heel divers. Van typische Noorse souvenirs zoals trollen of etenswaar, tot natuurlijk ook Frozen speelgoed en pluche beesten. Ben je op zoek naar een souvenir voor een liefhebber van de films? Dan ben je in de winkels van het Noorwegen Paviljoen aan het juiste adres. Naast de winkels vind je achterin het paviljoen de entree van de attractie: Frozen Ever After.

Frozen Ever After

De Frozen attractie in Epcot. Deze moet je natuurlijk gezien hebben. Hoewel de film 6 jaar oud is, bestaat deze attractie al veel langer. Vroeger heette deze namelijk Maelstrom. Dit was een ietwat duistere attractie over de geschiedenis van Noorwegen. Hoewel deze populair was bij de fans was het er nooit erg druk.

Toen kwam de film Frozen uit en deze was zo populair dat Disney op zoek ging naar een plek waar ze een Frozen attractie konden bouwen. Tot grote teleurstelling van de fans werd dit de plek van Maelstrom.

De wachtrij

Dit vind ik misschien nog wel het leukste deel van de attractie. Ze hebben hier namelijk het dorpje Arendelle nagebouwd. De wachtrij zigzagt langs de gebouwen en je komt zelfs langs de winkel van Oaken waar hij zijn Big Summer Blow Out houdt.

Hoewel een Fastpass gewenst is voor deze attractie is het best zonde. Je mist dan namelijk een groot deel van de wachtrij. Als je de kans krijgt bezoek deze attractie dan vroeg in de ochtend als de rijen nog niet zo lang zijn. Je kunt dan zonder lang te wachten toch de complete wachtrij zien.

De attractie

En dan natuurlijk het moment waarop je gewacht hebt, de attractie. Frozen Ever After is een waterattractie waarin je een klein beetje nat kunt worden. In Florida is dat niet zo erg, je bent zo weer opgedroogd.

Tijdens de boottocht vaar je via Arendelle naar het ijspaleis van Elsa. Hier staat zij toevallig net Let it Go te zingen. De boot verandert van richting en je verlaat op een behoorlijke snelheid het paleis. Hierna keer je terug naar het eind van de film waarin je alle figuren samen ziet. Ook Olaf en Sven komen natuurlijk voorbij.

Hierna is het tijd om uit te stappen in de normale wereld.

Eten met prinsessen in het Noorwegen Paviljoen

Er zijn in Walt Disney World maar een aantal plaatsen waar je met Prinsessen kunt eten. Het Akershus Royal Banquet Hall in het Noorwegen Paviljoen is daar 1 van. Hier kan je de gehele dag terecht voor een ontmoeting met Belle, Sneeuwwitje, Aurora, Ariel en Assepoester. Helaas dus niet met Anna en Elsa uit Frozen. Zij hebben een eigen meet-and-greet in het Royal Summerhus links naast het Noorwegen Paviljoen direct naast Mexico.

Foto’s: WDWNews.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven