Home Walt Disney WorldPretparken WDWAttracties Disney World Avatar in Disney World, de attracties in Pandora

Avatar in Disney World, de attracties in Pandora

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Toen een aantal jaar geleden de komst van een Avatarland in Walt Disney World werd aangekondigd reageerde de meeste mensen verbaasd. Zelf leg ik ook nog niet helemaal de link tussen Avatar en Disney maar het is zeker een goede toevoeging geworden aan het Animal Kingdom park.

Met de komst van dit nieuwe deel zijn er twee nieuwe attracties bijgekomen die het park ineens ontzettend populair hebben gemaakt. Wachttijden van meer dan 180 minuten voor Flight of Passage zijn geen uitzondering. Deze rijen staan er tot laat in de avond. ’s Avonds is dit gedeelte van het Animal Kingdom park magische verlicht. Hierdoor zijn er als het donker is vaak nog meer mensen te vinden dan overdag.

Wat is Animal Kingdom?

Eén van de eerste dingen waar ik altijd aan moet denken bij Animal Kingdom is een reclame die ze vroeger op de Amerikaanse tv hadden. “Animal Kingdom is many things, but one thing it’s not: nahtazu”. Als je dit zo leest zal het je waarschijnijk niet zoveel zeggen maar als je nahtazu een paar keer hardop zegt kom je er al snel achter dat het “not a zoo” betekent. Geen dierentuin dus. 

Toen Animal Kingdom gebouwd werd was het commentaar van veel mensen dat Disney een dierentuin bouwde maar dat is het zeker niet. Er zijn wel wilde dieren die je kunt bekijken, maar het is vooral een pretpark met een natuurthema. Wildlands in Emmen heeft deze constructie een tijdje geprobeerd maar daar sloeg het niet aan. Ook Animal Kingdom was nooit echt een heel populair park. Zeker in het begin was er nog niet zoveel te doen. 

Populairder werd het pas toen Expedition Everest werd toegevoegd. Dit is een soort Big Thunder Mountain rondom de Forbidden Mountain die naast Mount Everest ligt. Deze rit is wel een stuk intenser dan Big Thunder Mountain, want je gaat niet alleen vooruit maar ook achteruit! Dit is zeker een attractie die je niet mag missen!

Behalve Expedition Everest zijn er nog andere attracties, waaronder een aantal met een dino thema en de Kilamanjaro Safari waarbij je achterin een truck over een savanne rijdt en allerlei wilde dieren kunt bekijken. Daarnaast zijn er gedeeltes waar je te voet dieren kunt bekijken. Vorig jaar waren er baby tijgers te zien, erg leuk!

Overigens, Animal Kingdom is één van de 4 pretparken van Walt Disney World. Het is inmiddels een volwaardig pretpark waar je zeker een dag zoet bent.

Attracties in Pandora – The world of Avatar

Pandora – The World of Avatar is één van de landen in het Animal Kingdom Park. Het is een relatief nieuw gedeelte dat in mei 2017 werd geopend. Al sinds de opening is het ontzettend populair. Met name de attractie Flight of Passage trekt ontzettend veel bezoekers. Na’vi River Journey is de andere attractie in Pandora en hoewel ook hier vaak lange rijen staan is het een stuk minder populair dan Flight of Passage.

Na’vi River Journey

Dit is één van de attracties in Pandora. Het is een rustige boottocht door de vallei van Mo’Ara. Nou heb ik deze film wel gezien maar de naam zegt mij heel eerlijk niet zoveel. Toch is het erg mooi om een keer te zien.

Je vaart in het donker over de rivier en alles om je heen is verlicht met blacklight. In de verte zie je de blauwe jagers uit de film lopen en hier en daar komen ook de wilde dieren voorbij. Tijdens de gehele tocht hoor je traditionele muziek en aan het eind zie je één van de mooiste animatronics die Disney tot nu toe heeft gemaakt. De Shamaan lijkt écht daar te zitten en te zingen.

Ondanks dat dit zeker de moeite waard is om te bekijken was ik zelf niet zo onder de indruk van deze attractie, ik meer actie verwacht. Maar het is eigenlijk een soort It’s a Small World. Het is een familie attractie voor het hele gezin, maar als je niet zoveel met de film hebt kan je deze misschien beter overslaan.

Flight of Passage

De andere attractie in Pandora mag je zeker niet overslaan. Tot op heden heb ik nog nooit zo’n attractie meegemaakt. Het is vergelijkbaar met Soarin’, voor degene die daar al in zijn geweest.

Tijdens de attractie wordt je gekoppeld met je eigen Avatar. Deze neemt plaats op de rug van een Banshee – dat is een soort draak. In de attractie vlieg je op de rug van deze banshee over het landschap uit de film Avatar.

Het is een 3D attractie waardoor je het gevoel hebt echt in de film te zitten. Daarnaast is er nog iets heel bijzonder. De stoel waarop je zit tijdens de attractie leeft! Ja echt waar! Je neemt plaats op een soort bankje in een motorfietshouding. Om je heen duwen de beugels je op je plaats zodat je niet kunt bewegen. Zodra de film start hoor je om je heen het geluid van de banshee en voel je deze zelfs ademen. Dit maakt de attractie zo ontzettend levensecht.

Door deze bijzondere technologie is dit écht een hele populaire attractie. Iedereen wil het meemaken en beleven. Daarom staan er de gehele dag door lange rijen. Houd hier rekening mee als je naar Animal Kingdom gaat, want deze attractie mag je niet missen.

Handige tips voor jouw bezoek!

Een Fastpass voor Flight of Passage is een múst. Wij dachten slim te zijn en gingen als eerste naar dit gedeelte van het park, maar dat denkt écht iedereen. Als je ’s ochtends Animal Kingdom binnenloopt gaat de gehele stroom mensen richting Pandora. Bij Flights of Passage staat al voor de opening een wachtrij van minimaal een uur.

Aan het eind van de dag is het vaak niet veel beter. Hoewel Disney de wachttijden kunstmatig hoog houdt aan het eind van de dag, sta je bij Flights of Passage nog zeker een uur in de rij. Voor Na’vi River Journey is dat een stuk beter. Daar kan je aan het eind van de dag – vlak voor sluitingstijd – vaak zo doorlopen zonder te wachten.

Maar ga je naar Disney World en heb je de tickets al geboekt dan kan je een paar maanden van tevoren je Fastpasses reserveren. Vergeet zeker niet om er een aantal voor de Pandora attracties te doen. Anders krijg je er in het park zeker spijt van!