Home Walt Disney WorldPretparken WDWAttracties Disney World Kilimanjaro Safaris in Animal Kingdom, Walt Disney World

Kilimanjaro Safaris in Animal Kingdom, Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Achterin het Animal Kingdom Park vind je één van de meest bijzondere attracties van Walt Disney World: Kilimanjaro Safaris. Het is zelfs zo populair dat je er een Fastpass voor kunt krijgen. Dat zou ik ook zeker doen, want de wachtrijen zijn vaak langer dan een uur. Tijdens Kilimanjaro Safaris ga je – zoals de naam eigenlijk al weggeeft – op safari. Je zit achterin een truck en rijdt door allerlei verblijven met loslopende wilde dieren. De truck wordt bestuurd door een Cast Member die leuke feitjes vertelt over de dieren. Een leerzame attractie die nooit hetzelfde is.

Waar vind je deze attractie?

Kilimanjaro Safaris vind je in het Afrika gedeelte van Animal Kingdom. Vanaf de entree van het Park loop je rechtdoor naar de Tree of Life. Vervolgens sla je linksaf en loop je helemaal door naar achter totdat je niet meer verder kunt.

Route vanaf de ingang tot Kilimanjaro Safaris – Kaartje via de Walt Disney World website

Je ziet dat het een behoorlijk stuk lopen is. Heb je een Fastpass? Ga dan tijdig op pad! Ben je nog buiten het Park? Houd dan zeker 60 minuten reistijd aan. In het Park staan diverse bordjes om de route aan te geven. Maar zelfs dan verdwaal ik regelmatig in Animal Kingdom. Mijn tip is om de hoofdroute zoveel mogelijk te volgen. Gebruik daarnaast de Tree of Life als je referentiepunt. Dan komt het goed!

De attractie – Kilimanjaro Safaris

Tijdens de attractie ga je op pad in een safari truck die wordt bestuurd door een Cast Member. Deze truck bestaat uit – als ik goed heb geteld – 8 rijen met maximaal 4 personen per rij. Meestal doen ze 1 familie per rij, behalve als het heel druk is.

Het is een hobbelige rit waarbij iedereen moet blijven zitten. Je mag niet gaan staan om een beter uitzicht te hebben of om een foto te maken. Daarnaast wordt aangeraden om losse items zoveel mogelijk op te bergen. Als ze uit de truck vallen kan de Cast Member niet terug of stoppen om deze te halen.

Onderweg vertelt de bestuurder allerlei informatie over de dieren die je op dat moment ziet. Bij het ene verblijf blijf je iets langer staan dan het andere. De dieren zitten niet in kooien en lopen vrij rond. Dit zorgt soms voor hilarische situaties, zoals wanneer een dier het pad blokkeert. Er zit dan niks anders op dan geduld te hebben totdat deze besluit weer weg te lopen.

Welke dieren zie je?

Disney stimuleert in deze attractie het natuurlijk gedrag van de dieren. Daardoor heb je nooit een garantie dat je ze daadwerkelijk allemaal ziet. Bijvoorbeeld bij de nijlpaarden zitten ze vaak allemaal onder water er zie je alleen een neus en twee wapperende oortjes.

De krokodillen, flamingo’s en giraffen zie je eigenlijk altijd. Ook de leeuwenfamilie is vaak goed zichtbaar – vanaf een veilige afstand natuurlijk.

 • Nijlpaarden
 • Flamingo’s
 • Giraffen
 • Leeuwen
 • Olifanten
 • Springbokken
 • Neushoorns
 • Okapi’s
 • Krokodillen
 • Bongo’s
 • Cheetah’s
 • Everzwijnen
 • Struisvogels
 • en nog veel meer!

De safari truck rijdt stapvoets langs de dieren. Soms stopt de Cast Member om je een beter uitzicht te geven, maar je weet vooraf nooit waar dat zal zijn.

Beste tijd om op safari te gaan

De beste tijd om in Kilimanjaro Safaris te gaan is tijdens zonsondergang. Wanneer het heel heet is zijn de dieren niet actief en liggen ze voornamelijk in de schaduw, verstopt van de bezoekers. Pas als het afkoelt komen zij tot leven en kan je ze een stuk beter zien. Dit is vaak ook de populairste tijd van de dag, dus zorg dat je tijdig een Fastpass reserveert!