Home Walt Disney WorldPretparken WDWAttracties Disney World Rise of the Resistance – Nieuwe Star Wars attractie in Walt Disney World

Rise of the Resistance – Nieuwe Star Wars attractie in Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Op 5 december 2019 gebeurde er iets heel spannends. Niet alleen kwam Sinterklaas langs met zakken vol kadootjes. Nee, in Walt Disney World in Orlando gebeurde er iets groots. Rise of the Resistance, de nieuwste Star Wars attractie werd na een vertraging van een paar maanden geopend voor het publiek. En wat een geweldige attractie is het geworden! Het is de grootste, meest bijzonder attractie die Disney ooit heeft gemaakt.

Waar vindt je Rise of the Resistance?

De nieuwste Star Wars attractie vindt je in het Hollywood Studios Park van Walt Disney World. Hier heb je Galaxy’s Edge oftewel Star Wars-land. Een gedeelte achterin het park dat is gebouwd als een stad die zo uit een film had kunnen komen. Het land is opgedeeld in een aantal stukken. Er is een stuk van de First Order waar Kylo Ren regelmatig rondloopt. Je kunt er winkelen in de Market Place of een rit maken in de Millenium Falcon die ook levensgroot in het land staat geparkeerd.

Rise of the Resistance vindt je op de basis van het verzet. In de nieuwe attractie sluit je je bij hen aan en dat gaat natuurlijk helemaal verkeerd!

De attractie [Spoilers!]

Ga je naar Walt Disney World en wil je de attractie zelf ervaren? Dan raad ik je aan dit hoofdstuk over te slaan. Voor wie nieuwsgierig is, lees zeker verder.

De attractie begint in de lange wachtrij die je zigzaggend door het natuurschoon brengt. Je komt terecht in de grotten waar iemand van het verzet je in een grot begeleid. Hier rolt BB8 soepel over een verhoging. Als snel krijg je een melding van Rey dat het niet langer veilig is om als nieuwe leden van het verzet hier te blijven. Ze heeft samen met Finn een schip geregeld die je naar een veilige, geheime basis brengt.

Dan gaan de deuren open en ga je naar buiten waar twee schepen je op staan te wachten. Je gaat hier echt fysiek naar buiten en stapt aan bord van een schip. Het ruimteschip vertrekt maar al snel wordt het belaagd door schepen van de First Order.

Dan gebeurt het. Het schip wordt met een “tractorstraal” een schip van de First Order ingetrokken. Als dat maar goed gaat.

Het tweede deel van de attractie

Terwijl je uit het raam kijkt zie je hoe je een hal binnen wordt getrokken. Je ziet Stormtroopers de hal in rennen om het schip op te wachten. De deuren worden geopend door officiers van de First Order. Je stapt de hal in en ziet een enorme rij Stormtroopers die je staan op te wachten. Deze Animatronics bewegen echt en houden je scherp in de gaten.

Hierna nemen ze je mee naar de ruimte waar ze je zullen ondervragen. Met een groep wordt je in een cel gezet waar Kylo Ren je toespreekt. Hij wil weten waar de geheime basis is waar je naar onderweg was. Helaas kan hij je op dat moment niet ondervragen, want hij is ergens anders nodig.

Op dat moment wordt er met een laser een gat gebrand in de muur en ontstaat er een geheime opening. Leden van het verzet hebben je gered. Je moet snel instappen en zorgen dat je weg komt.

Deel 3 van Rise of the Resistance

In het derde deel van de attractie zit je in karretjes zonder rails. Vergelijkbaar met die van Ratatouille in Disneyland Paris. De karretjes zoeven door het schip op zoek naar de uitgang. Je komt terecht in een ruimte met levensgrote AT-AT’s.

Helaas wordt je al snel opgemerkt door Kylo Ren die de achtervolging inzet. Hij heeft je gespot en probeert met zijn lichtzwaard een gat in het plafond te maken.

Er volgt een wilde rit door het schip naar de “escape pods”. Gelukkig redt je het op tijd en kan je ontsnappen door met deze pods uit het schip te vallen. Het karretje valt op dat moment ook echt naar beneden. Uiteindelijk kom je weer veilig aan in Galaxy’s Edge en kan je uitstappen.

De rit zelf een keer bekijken? Zie hieronder de video.

Review van de attractie

De eerste keer dat ik de video zag heb ik vol verbazing gekeken. Wat een bijzondere attractie. Het bestaat uit meerdere delen en heeft een echte verhaallijn. Door de verschillende elementen lijkt het echt alsof je er middenin zit.

Als je dan de hal ziet met alle Stormtroopers of de enorme AT-AT’s kan ik mij zo voorstellen dat menig Star Wars-hart sneller gaat kloppen.

Het is een bijzondere attractie die door iedereen vol enthousiasme is ontvangen. Eigenlijk is het plat gezegd een combinatie tussen Star Tours (Light) en Ratatouille. Alleen dan naar een heel nieuw niveau getild. Star Wars fans zullen hier toch nog steeds niet heel warm van worden ben ik bang. Veel zijn namelijk nog steeds teleurgesteld dat Disney de nieuwe verhaallijn met Rey, Finn, Kylo Ren en BB8 heeft gekozen voor Galaxy’s Edge en nu dus ook voor deze attractie. Je wilt als fan natuurlijk ook Yoda, Darth Vader, Luke en Han tegenkomen.

Op de openingsdag waren de wachtrijen voor deze attractie niet mals en op het moment dat ik dit schrijf – half 11 ’s avonds/ half 5 ’s middags in Orlando – heeft de attractie de capaciteit al bereikt. Ze werken met Boarding Groups wat betekent dat je vooraf een plek moet reserveren in de rij. Op dit moment zijn al deze groepen dus al vol en het park is nog een aantal uur open. Je kunt dus wel stellen dat het een behoorlijk populaire attractie is.

Wat vind jij van Rise of the Resistance? Laat het hieronder weten in de reacties of op Facebook!

Foto’s: WDWNews