Dé reden waarom ik niet naar Halloween Fright Nights in Walibi durf

Vol verbazing kijk ik elk jaar naar de filmpjes van de verschillende Orlando vloggers waarin zij een bezoek brengen aan de Halloween Horror Nights in Universal. De “Haunted Houses” lijken elk jaar groter en enger te worden. Ook de Scare Zones zien er extreem uit. Ooit komt het moment dat ik daar een bezoek aan kan brengen, al blijft het voorlopig bij dromen en vlogs kijken. We hebben een soort gelijk event hier, de Walibi Fright Nights.

In Nederland wordt het vanuit Amerika overgewaaide Halloween ook steeds meer gevierd. Bij ons komen er elk jaar verklede kindjes langs de deur om – ietwat onwennig – om snoepjes te vragen. Ook de supermarkten en winkels spelen hier handig op in. Er zijn steeds meer Halloween versieringen te koop van kleine pompoens tot complete griezelige vogelverschrikkers en pratende grafzerken.

Zelf ben ik er dol op, al dat gegriezel. Er staan diverse versieringen in en om het huis en ik was dan ook dolgelukkig dat dit feest nu ook in de Nederlandse pretparken wordt gevierd.

Halloween Fright Nights 2022 in Walibi Holland

Walibi viert al een aantal jaar – op zijn Amerikaans – Halloween. Ze hebben Eddie de Clown als enge mascotte, er worden diverse horrorhuizen gebouwd en er zijn verschillende Scare Zones. Na het zien van de vele filmpjes over de Amerikaanse Halloween viering in Universal ben ik mij gaan verdiepen in hoe we dat in Nederland vieren. Het leek me wel wat om de Nederlandse variant uit te proberen. Toch sla ik het dit jaar over, verder in het artikel vertel ik je waarom.

Als je kijkt naar hoe Walibi Holland uitpakt met de Halloween Fright Night wordt je als horrorliefhebber al enthousiast.

Haunted Houses en scare zones in 2022

Dit jaar zijn de Fright Nights in Walibi nog steeds wat kleinschaliger dan je gewend bent. Maar gelukkig keren in 2022 de haunted houses en scare zones weer terug.

Er zullen dit jaar 3 haunted houses zijn: Psychoshock, Jefferson Manor en The Villa. Verder zijn er 3 walkthrough gedeeltes die een klein beetje griezelig zijn en 4 scare zones waarbij de acteurs je de stuipen op het lijf zullen jagen.

Plus je kon een griezelovernachting boeken, maar die is helaas al helemaal uitverkocht. Verder kun je maaltijden boeken waarbij ze je zeker zullen laten schikken. En dan zijn er nog de verschillende soorten tickets, waarbij je zelfs toegang krijgt zonder te hoeven wachten. Bekijk hieronder de mogelijkheden en boek meteen je kaartjes met korting!

Weet wel dat je zult moeten betalen om toegang te krijgen tot de haunted houses en de walkthroughs. Er zijn goedkopere opties beschikbaar zoals het Haunted Package of de RIP Pass. Schaf deze ook zeker aan wanneer je gaat om irritatie te voorkomen.

Hoe eng zijn de Fright Nights?

Of je de Haunted Houses en Scare Zones eng vindt is afhankelijk van hoe snel je schrikt. Als je – net als ik – bij een horrorfilm wegkijkt als het eng wordt of je verstopt onder een denken dan zal je behoorlijk gillen tijdens de Fright Nights. Stel je voor dat je ’s avonds uit bed stapt, in het donker naar het toilet loopt en er staat om de hoek ineens een zombie. Doe je de deur open staat er nog een enge horrorclown….Dat is een beetje wat je kunt verwachten van de Horrorhuizen. Krijg je net als ik al kippenvel bij de gedachte? Dan zal je een behoorlijk zware avond krijgen :).

Dat is overigens geen reden om niet te gaan. Veel mensen blijven ook horrorfilms kijken ondanks dat ze het doodeng vinden. Dat is net zo als met de Halloween Fright Nights. Hoewel je je gegarandeerd te pletter zult schrikken, krijg je er ook een enorme kick van en dat maakt het zo leuk!

De reden waarom ik niet naar Fright Nights durf

Elk jaar zie ik de reclames en dan denk ik “Ja daar moet ik heen”. Toch is het er nog nooit van gekomen. De reden hiervoor zijn de slechte berichten die in het verleden in de media zijn geweest.

Voordat ik vorig jaar een ticket boekte voor dit evenement ben ik online gaan snuffelen wat ik er van kon verwachten. Met name om te weten hoe griezelig het nou echt was, want van die clown krijg ik nachtmerries! En toen schrok ik best een beetje, de reviews voor het evenement zijn namelijk niet best.

Over de aankleding en de acteurs lees je vooral lovende woorden. Ze doen enorm hun best en laten je behoorlijk schrikken. Maar door de enorme populariteit van de Fright Nights is het park overvol en dat zorgt voor vervelende situaties. Er zijn in het verleden zelfs opstootjes geweest over voordringen in de rij of over het verlaten van het parkeerterrein. Dat soort verhalen zorgen ervoor dat ik – als pretpark en horrorliefhebber – dit event toch oversla en dat is jammer.

Maar heel eerlijk, omdat ik er nog nooit ben geweest weet ik niet wat er waar is van deze berichten en hoe erg het echt is. Laat je beslissing om naar dit event te gaan dan ook niet afhangen van mijn mening. Misschien valt het reuze mee en heb je de avond van je leven! Ook ik twijfel nog steeds of ik toch moet gaan, wat vinden jullie?

Walibi Fright Night in 2023, gaan of overslaan?

We waren nog niet zo lang geleden in Walibi Holland voor een bezoek. En dat is ons heel goed bevallen. Zeker nu toch de capaciteit wat lager is dan anders kan dit misschien wel het meest interessante jaar zijn om naar Fright Nights te gaan.

Als je twijfelt dan zou ik dit jaar zeker gaan. En

Laat een reactie achter

Scroll naar boven