Menu
Disneyland Paris

Busreizen naar Disneyland Paris, bestaan ze nog?

Eind december kondigde Peter Langhout Reizen aan niet langer de geboekte reizen uit te kunnen voeren. Zij waren voor mij toch wel dé aanbieder van Disneyland Paris busreizen. Samen met OAD die jaren geleden al een keer failliet ging.

OAD had in mijn tijd de Disneyland kidsbus. Oh wat wilde ik daar graag mee. Niet alleen, omdat deze je natuurlijk naar Disney bracht. Maar ook, omdat het zo gezellig leek in de bus. Je vakantie begon eigenlijk al bij het instappen.

Ook met Peter Langhout Reizen ben ik een keer met de bus naar Disneyland Paris geweest. Wat ik mij nog kan herinneren was dat je lange tussenstops had én dat ze je niet naar een Disney Hotel brachten.

Bij het wegvallen van die laatste aanbieder ben ik mij toch gaan afvragen, zijn er nog wel busreizen naar Disneyland Paris?

Voor- en nadelen van met de bus naar Disneyland Paris

Het grootste voordeel van busreizen naar Disneyland Paris is dat je vervoer hebt. Handig als je bijvoorbeeld geen auto rijdt of geen treinstation in de buurt hebt. Vroeger was het ook aanzienlijk goedkoper dan met de trein, maar tegenwoordig kost een Thalys kaartje slechts €35.

Daarnaast kon je vrijwel altijd ergens bij jou in de buurt opstappen en werd je netjes voor de deur van je hotel afgezet. Dit was met name handig voor mensen die niet vaak op vakantie gingen of jonge stelletjes die voor het eerst een weekendje weggaan. Je kunt als je met de bus gaat in ieder geval niet verdwalen, op het verkeerde station uitstappen of de weg kwijtraken.

LEES OOK:  In welke restaurants in Disneyland Paris kan ik eten met Disney figuren?

Maar busreizen naar Disneyland Paris hadden ook één groot nadeel: de reistijd. De laatste keer dat wij – met de OAD bus – gingen waren we 10 uur onderweg. Ter vergelijking, met de auto doe ik er 5 uur over, met de Thalys 3 uur.

Hierdoor is deze vorm van transport – zeker nu de trein rechtstreeks rijdt – niet heel populair meer.

Wie bieden deze busreizen nog aan?

De OAD heeft nog steeds de speciale “Kids bussen” naar Disneyland Parijs. Dit zijn bussen met wifi en een mediascherm waarop je films kunt kijken. Ze houden jou – en de kinderen – in ieder geval goed bezig.

Er zijn 12 opstapplaatsen waar ze je al heel vroeg in de ochtend oppikken. Op sommige plekken moet je al om 4 uur ‘s nachts klaarstaan op de aangegeven plaats. Meestal is dit bij een station of carpoolplaats. De verwachte aankomsttijd is dan tussen 13.00 en 13.45 afhankelijk van het verkeer.

De kosten voor de busreis beginnen bij €85 per persoon. Dit is op sommige dagen goedkoper dan de trein. Je kunt bij de OAD losse bustickets kopen of als onderdeel van een arrangement. Ze zetten je dan af bij de Disney Hotels (behalve Davy Crockett Ranch) en de Partner Hotels.

Behalve met de OAD kan je ook met de Flixbus naar Disneyland Paris. Dit is stukken goedkoper, maar er is 1 groot nadeel: de bus zet je af in de stad Parijs. Hierna moet je verder met het openbaar vervoer. Een hoop gedoe voor maar €15 minder dan de Thalys die rechtstreeks rijdt en je afzet in Disneyland Paris.

LEES OOK:  Het verschil tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X