Menu
Disneyland Paris

Mag ik roken in Disneyland Parijs?

Sinds 2008 geldt er een rookverbod in de Disneyland Parken. Dit betekent dat er alleen gerookt mag worden op de daarvoor aangewezen plaatsen. Deze “Smoking Areas” vind je in allebei de parken op verschillende locaties.

Toch zijn ze in Disneyland Parijs niet zo streng in het naleven van het rookverbod. Roken in de parken en zelfs in de wachtrijen lijkt nog steeds gedoogd te worden.

Mag ik roken in de hotels?

Ook in de Disney hotels mag alleen gerookt worden in de daarvoor bestemde ruimtes. Vaak is dit buiten bij de ingang van het hotel. Ook in de restaurants en bars is roken niet toegestaan. Wel heb je de mogelijkheid om een rokerskamer te boeken. Dit kan je het beste aangeven bij je boeking of tijdens het inchecken.

Waar vind ik de rookruimtes?

In het Disneyland Park zijn er 11 rookruimtes, een aantal overdekt en sommige met de mogelijkheid om te zitten. Mainstreet USA heeft 2 “Smoking Areas, vlakbij de ingang en naast City Hall. In Frontierland kan je roken in het houten fort dat als ingang van dit land dient en helemaal achterin bij de Pueblo Trading Post.

Ook in Adventureland vind je 2 rookruimtes, de eerste ligt tegenover La Cabane de Robinson en de andere bij restaurant Hakuna Matata. In Fantasyland mag je roken bij het restaurant Au Chalet de la Marionette en bij de molen naast It’s a Small World. Naast het kasteel vind je een rookgedeelte bij het Bureau Passeport Annuel. Tenslotte zijn er 2 rookgedeeltes in Discoveryland, één naast het station en een bij Space Mountain: Mission 2.

LEES OOK:  Alle Disneyland Paris Hotels volgeboekt, hoe druk is het?

Walt Disney Studios heeft 5 rookgedeeltes. De eerste vind je direct rechts van de ingang bij de rolstoelverhuur balie. Twee andere vind je rond de blauwe Mickey hoed (Art of Disney Animation) . Daarnaast mag je ook roken naast de ingang van Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular en bij het Walt Disney Television Studios gebouw.

Disneyland Paris Aanbiedingen

[supsystic-price-table id=9]

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer