Menu
Attracties

Polka Marina in de Efteling sluit en dat vind ik heel jammer!

Ja, het is echt waar, de Polka Marina in de Efteling gaat sluiten. Deze attractie is voor veel mensen, zoals voor mij, puur jeugdsentiment. Wat heb ik een plezier gehad in deze bootjes die je het gevoel gaven dat je in een wilde achtbaan zat. En nog steeds!

De attractie verdwijnt, omdat deze aan het eind van de levensduur zat. Op 30 november kan je voor het laatst een ritje maken, hierna zal de attractie worden verwijderd en de grond bestraat. Er komt dus niet direct een attractie voor terug.

Wel een speelbos voor jonge bezoekers. Maar daar heb ik als volwassen Eftelingliefhebber natuurlijk niet zo veel aan.

Mocht je nu denken wat was de Polka Marina ook alweer? Dan zal ik hieronder je geheugen opfrissen!

Polka Marina – de attractie

Je vindt – of binnenkort dus vond (snik!) de Polka Marina achterin het park in het gedeelte met de kermisspelletjes, schommelboot en de Oude Tufferbaan.

Ook de Polka Marina is een kermisattractie, een aangeklede versie van de rupsbaan. De karretjes, of bootjes in dit geval, draaien heel snel een rondje om de walvis en gaan daarbij over heuvels. Hierdoor word je van links naar rechts geduwd en stuiter je in je stoel.

Maar meestal zit je de gehele rit tegen degene naast je geplakt en is het de uitdaging om jezelf los te krijgen.

  Villa Volta Efteling review - op je lijstje of niet?

Is het een spannende attractie? Voor kinderen die nog niet oud of stoer genoeg zijn voor de achtbanen zeker. Maar er zijn ook veel volwassenen die deze nog steeds erg kunnen waarderen.

Waarom vind ik het jammer dat de Polka Marina verdwijnt?

Wat ik hierboven ook al schreef, voor mij is deze attractie pure nostalgie. Voor mij is een bezoek aan de Efteling niet compleet zonder een bezoekje aan de walvis. (mochten ze die kwijt willen, ik maak met alle liefde plaats op zolder!)

Daarbij vind ik het een hilarische attractie, zeker als je met volwassenen gaat. Je zit echt tegen elkaar aangeplakt en komt pas los als de bootjes stoppen.

Verder is het voor kinderen ook een goede kennismaking met achtbanen. Maar ik denk dat ze daar nu dus Max&Moritz voor hebben…

Op 30 november is het dus gedaan. Heel eerlijk weet ik nog niet of ik er voor die tijd nog een keer naartoe ga. Ergens wil ik nog wel even afscheid nemen van de attractie die toch wel één van mijn favorieten is in dit park, samen met de Baron 1898 en Joris en de Draak.

We zullen het zien! Na het verwijderen van de Bobbaan – ook zo’n fijne attractie – vind ik ook dit nieuws erg zuur. Ik ga deze attractie in ieder geval erg missen!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
  Max&Moritz review: dit vind ik van deze nieuwe Efteling achtbaan!
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X