Menu
Efteling

Achtbanen in de Efteling

Na een paar dagen Disneyland Paris blogs is het nu tijd voor een ander pretpark: de Efteling. We zouden bijna vergeten dat we in Nederland ook een sprookjesachtig pretpark hebben. Met een aantal achtbanen die je natuurlijk niet mag missen. Houd je van thrillrides dan zit je in de Efteling beter dan je in eerste instantie zou denken. Ze hebben – vind ik – zelfs de engste achtbaan van Nederland! Daarom werd het tijd het voor een artikel over de achtbanen in de Efteling!

Welke achtbanen zijn er?

Waarschijnlijk kan je de Python nog wel herinneren van de schoolreisjes van vroeger. Met iets te veel snoep en cola over de kop in deze wilde achtbaan. Daarna was je kotsmisselijk, maar wel trots dat je het aan gedurfd had. In de loop der jaren zijn er steeds meer achtbanen bij gekomen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe familieachtbaan op de plek van de Bob-attractie. Deze opent in 2020.

In totaal zijn er nu 5 achtbanen in de Efteling:

Python

De Python is de oudste achtbaan in de Efteling. Daarom verdient deze natuurlijk een ere plekje. Het is niet perse mijn favoriete achtbaan in het Park. Maar zo’n klassieker mag je natuurlijk niet missen. Meer dan een jaar geleden werd deze achtbaan compleet vernieuwd. In 12 weken werd de attractie compleet afgebroken en weer opgebouwd. Hierdoor is de rit een stuk soepeler! Ook voelt de achtbaan weer helemaal van deze tijd. De rit is overigens verder precies hetzelfde. Het karretje wordt naar boven getakeld waarna je op hoge snelheid door twee loopings en een kurkentrekker schiet.

LEES OOK:  Hoe leuk is de WinterEfteling?

Bij deze attractie werkt de Efteling met het Boarding Pass systeem. Staat er een wachtrij langer dan 15 minuten dan kan je via de app of de machines bij de attractie een plekje in de rij reserveren. Dit systeem kan je vergelijken met de Fastpass in Disneyland Paris.

Joris en de Draak

Deze achtbaan is zo leuk! Een wilde houten achtbaan die zo snel gaat dat je af en toe het idee hebt dat je zweeft. Joris en de Draak bestaat uit twee rails naast elkaar. Er rijden dus twee karretjes tegelijk. Tijdens de rit strijd je tegen het andere karretje en degene die het eerste binnenkomt is de winnaar en krijgt applaus. Wil je in het winnende karretje zitten? Kies dan altijd degene waar ik niet in zit, want op de één of andere manier kies is altijd de verliezende kant..

Vogel Rok

Dit is misschien wel mijn minst favoriete achtbaan in de Efteling. Niet zo zeer vanwege de rit, maar deze attractie is zo kort. Voor je gevoel sta je binnen 1 minuut weer buiten. Terwijl er toch vaak een lange rij staat. Vogel Rok is een stalen achtbaan, in het donker op luide muziek. Op snelheid maak je een aantal scherpe bochten langs het nest van de Vogel, op zoek naar de schat.

De Vliegende Hollander

Ook dit is een hele korte rit, maar zeker de moeite waard. De thematisering van De Vliegende Hollander is in één woord geweldig. Van de wachtrij tot de attractie, alles is tot in de puntjes uitgedacht. Je hebt het gevoel terug in de tijd te gaan. De Vliegende Hollander is een waterachtbaan. Dat betekent dat je de rit in een boot begint. Tijdens het korte boottochtje – waarbij ik mij elke keer een ongeluk schrik ondanks dat ik weet wat er komt – kom je het schip van de Vliegende Hollander tegen en moet je vluchten. De boot schiet het gebouw uit en de attractie veranderd in een achtbaan. Het eindigt met een splash op het meer naast de attractie. Hierna is deze alweer afgelopen.

LEES OOK:  De 4 drukste attracties van de Efteling. Heeft het zin om aan te sluiten?

Houd er rekening mee dat dit een korte achtbaan is. Het is de moeite waard om ervoor in de rij te staan, maar weet dat je er dus ook zo weer uit bent. Dat is best een teleurstelling als je een uur hebt staan wachten.

Baron 1898

Natuurlijk heb ik de beste achtaan in de Efteling voor het laatst bewaard. Dit is mijn favoriet. Als je al een tijdje niet in het Park bent geweest komt de naam Baron 1898 je waarschijnlijk niet bekend voor. Deze achtbaan staat er namelijk nog niet zo lang. Maar misschien heb je hem al wel voorbij zien komen in de reclames. Het is de achtbaan waarbij je met 6 mensen naast elkaar zit, naar boven wordt getakeld en vervolgens over het randje stil wordt gehangen. Na een paar seconden klikt het karretje los en schiet je met een grote vaart de diepte in. Vervolgens ga je nog een aantal keer over de kop en komt het karretje tot stilstand.

Deze achtbaan is niet voor iedereen. Alleen voor mensen die van échte thrillrides houden. Er zijn 3 wachtrijen: eentje voor de voorste rij, één voor de andere rijen in het karretje en een single rider wachtrij. De snelste manier om in deze attractie te gaan is de single rider rij. Voor de voorste rij van het karretje staat vanzelfsprekend de langste rij. Dit is dan ook de beste en engste plek. Op de website van de Efteling staat een mooi 360 filmpje van de rit. Zo kan je thuis alvast bekijken of je deze rit aandurft!

LEES OOK:  De leukste manier om te overnachten bij de Efteling!

Foto’s: de Efteling

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X