Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

Home Dagje wegPretparkenDisneyland Paris Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

Disney’s Sequoia Lodge is al jaren mijn favoriet. Het is dan ook het hotel waar ik het meeste heb geslapen. Waarom? Vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor mij het belangrijkste voordeel van dit hotel de locatie. Vlakbij de Disney Parken, binnen een paar minuten sta je al bij de entree. Daarbij is het een goed betaalbaar hotel. Veel goedkoper dan de naastgelegen hotels Newport Bay Club en Hotel New York. Die hebben dezelfde ligging maar zijn honderden euro’s duurder. Als je je dan bedenkt hoe vaak je nou echt op je kamer bent is de keus natuurlijk snel gemaakt.

Ligging Disney’s Sequoia Lodge

Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

De ligging van het hotel kan je goed zien op de foto hierboven. De ballon en de blauwe en gele gebouwen op de achtergrond zijn Disney Village. Dit is het winkelstraatje dat tussen de hotels en de parken in ligt. Sequoia Lodge ligt daar maar 5 minuten lopen vandaan.

Naar de Parken loop je in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoe stevig je doorstapt. Zelf red ik het meestal in 10 – ‘s ochtends dan als mijn voeten nog niet zo’n pijn doen.

Het hotel is ook goed bereikbaar met zowel de auto als met de Thalys.

Met de auto

Kom je met de auto dan voer je het volgende adres in je navigatie:

Avenue Robert Schuman, 77700 Coupvray, Frankrijk

Vanaf de snelweg neem je de afslag Disneyland Paris – nummer 14 als je op de A4 rijdt. Hierna volg je de route Disney Hotels. Sequoia Lodge is dan het tweede hotel aan de linkerkant.

Bij het hotel kan je gratis parkeren. Doordat de pretparken op loopafstand liggen heb je de auto de rest van je verblijf niet meer nodig. Zelfs naar het naastgelegen winkelcentrum Val d’Europe kan je de bus of metro nemen. Lekker laten staan dus.

Met de trein

Kom je met de trein dan kan je vanaf het station eenvoudig naar het hotel lopen. Je volgt de route naar Disney Village en loopt dan door naar het einde. Hier zie je een groot meer, daar ga je links omheen. Je ziet dan vanzelf het hotel.

De ingang ligt aan het meer, dus je blijft er gewoon omheen lopen totdat je een inham ziet. Hier is de ingang van het hotel. Bij binnenkomst zie je 2 trappen naar boven. Heb je geen zin om je koffers te slepen dan dan kan je linksachter ook de lift nemen. Deze zit wat verstopt.

Disney’s Sequoia Lodge Kamers

Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

Hotel Sequoia Lodge heeft grofweg 3 type kamers: Standaard, Golden Forest en Suites.

De Standaardkamers liggen verspreid over de lodges en het hoofdgebouw. Een kamer in die laatste wordt ook “vlakbij de faciliteiten” genoemd.

Kamers in de lodges liggen wat verder van de Disney parken en de restaurants/bars van het hotel. Al met al 5 minuten verder, afhankelijk van de lodge waarin je verblijft. Het voordeel van deze kamers is dat ze daardoor wel iets goedkoper zijn. Vindt je het niet erg om te lopen dan kan je zo toch weer wat geld besparen.

De kamers bij de faciliteiten vind ik zelf wel prettig. Ga je ontbijten, dan neem je de lift naar beneden en dan ben je zo bij de restaurants. Slaap je in de lodges dan zal je via buiten moeten. De route is overdekt maar ik vind dat zelf minder prettig. Persoonlijke mening, misschien ben ik wel gewoon verwend. 🙂

Bij de kamers in het hoofdgebouw kan je ook nog kiezen voor een goed of slecht uitzicht. Het goede uitzicht kijkt uit over het meer en Disney Village – als je geluk hebt. Bij het slechte uitzicht zie je het parkeerterrein. Nou heb ik serieus nooit de virtrage open als ik in een hotelkamer zit. Of neem ik de tijd om naar buiten te kijken. Doe jij dat wel, dan kan je een kamer met Lake Disney-uitzicht overwegen. Kost wat extra’s maar dan zie je geen parkeerterrein als je de gordijnen open doet.

Golden Forest Club

Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

De Golden Forest Club is het luxe gedeelte van Sequoia Lodge. Kamers hier liggen op een eigen verdieping die wat sjieker is aangekleed.

Bij het inchecken hoef je niet bij het “gewone volk” in de rij te staan. Nee, inchecken doe je achter een bureautje zoals hierboven. In alle rust met een mandje vol chocolaatjes voor je neus. (die best lekker zijn!) Hier ontvang je alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf en kan je in alle rust je vragen stellen.

Een ander voordeel van deze club is de lounge. Hier kan je ‘s ochtends in alle rust ontbijten en gedurende de rest van de dag en avond gratis drankjes halen. Onbeperkt dus je kunt zo vaak lopen als je zelf wilt.

Daarbij is het tussen half 4 en 5 snackttijd. Lekkere kleine broodjes, pretzels, soep, maar ook zoete snacks als pannenkoeken en gebakjes liggen klaar. En je mag zo vaak lopen als je wilt!

In mei 2019 sliep ik in de Golden Forest Club. Hier lees je mijn review!

Restaurants in Sequoia Lodge

Disney’s Sequoia Lodge in Disneyland Paris

Hotel Sequoia Lodge heeft twee restaurants die open zijn voor ontbijt en diner. Heb je ontbijt bij je verblijf geboekt dan eet je in één van de twee restaurants. Deze liggen recht tegenover elkaar dus je hoeft nooit te zoeken waar je naartoe moet.

Tijdens het avondeten is één van de twee restaurants geopend. Alleen tijdens het hoogseizoen kan je in beiden terecht. Hunter’s Grill en Beaver Creek Tavern – zoals de restaurants heten – hebben allebei dezelfde menukaart.

Ze bieden beiden namelijk enkel een lopend buffet, met diverse soorten vlees-, vis- en groentegerechten. Ook is er een salade- en toetjesbuffet. Voor kinderen zijn er ook minder avontuurlijke opties beschikbaar.

Heb je een Maaltijdvoucher gekregen of geboekt bij je verblijf? Dan kan je deze in de restaurants in Sequoia Lodge gebruiken. Er zit dan 1 (niet alcoholisch) drankje bij het buffet inbegrepen.

Disney’s Sequoia Lodge boeken en aanbiedingen

Om een verblijf in Disney’s Sequoia Lodge te boeken is het verstandig om eerst de prijskalender te raadplegen. We hebben hieronder een link daar naartoe gezet.

Wat je met deze kalender kunt is zo honderden euro’s besparen op je verblijf. Alleen door een dag eerder of later aan te komen.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Leukste kortingsacties!