Disneyland Hotel in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Disneyland Hotel in Disneyland Paris is het meest luxe hotel van het resort. Niet alleen vanwege de grote kamers en de magische uitstraling, maar ook vanwege de locatie. Dit hotel ligt namelijk direct naast het Disneyland Park. Dat betekent dat je binnen 5 minuten van je kamer naar de entree van beide Disney Parken wandelt.

Dit hotel wordt momenteel geheel gerenoveerd en is daarom gesloten tot 2024. Maar wanneer dit hotel weer open gaat slaap je hier in een echt koninklijke omgeving. Zoals past bij Disney Prinsen en Prinsessen.

Voordelen van het Disneyland Hotel

Het allergrootste voordeel van dit hotel is toch wel de locatie. Aan het eind van de dag ben je razendsnel terug op je kamer. En dat is heel fijn! Maar wat ook heel bijzonder is, is dat sommige kamers uitzicht hebben over het Disneyland Park. Hoe magisch is het om ’s ochtends je gordijnen open te doen en het kasteel te bewonderen. Voor kinderen en Disney fans prachtig!

Een ander voordeel is dat je in het Disneyland Hotel compleet in de watten gelegd wordt. Dit is het enige 5-sterrenhotel in Disneyland Paris. Natuurlijk met spa en zwembad. Dus je keert helemaal ontspannen weer terug naar huis.

Bekijk aanbiedingen en prijzen

Disneyland Hotel kamers

Disneyland Hotel renovatie

Op dit moment is het niet mogelijk een kamer in het Disneyland Hotel te boeken. Dit hotel wordt namelijk compleet gerenoveerd, van binnen en buiten. Een grondige renovatie die pas in 2024 klaar zal zijn. Wanneer je hier wilt overnachten zul je dus nog even geduld moeten hebben.

Voor de verbouwing had het hotel een Victoriaans thema. Dit was een beetje stoffig en paste helemaal niet bij een magische omgeving als Disneyland Paris. Daarbij voelde het ook niet als een 5-sterrenhotel. Maar daar komt nu dus verandering in!

Het hele hotel komt in het teken te staan van de Disney prinsessen en prinsen. Van Belle tot Rapunzel, ze krijgen allemaal een mooi plekje. En dat past een stuk beter bij een hotel waarbij de kamers uitkijken over het roze Disney kasteel.

Waarom je in het Disneyland Hotel wil verblijven

Te doen in het hotel

In het Disneyland Hotel verblijf je echt voor de ervaring. Neem daarom ook echt je tijd om te genieten van het hotel. Dat kan bijvoorbeeld in het zwembad, de spa of in de gezellige bar. Het hotel heeft ook twee restaurants en een winkeltje.

Voor de renovatie van het Disneyland Hotel was er een speciale winkel – de Bibbidi Bobbidi Boutique – waar kinderen omgetoverd konden worden tot prins(es) of piraat. Boek ook zeker ontbijt bij je verblijf. Je ontbijt dan met uitzicht over het Disneyland Park. Een magischer begin van de dag kan bijna niet!

Disneyland Hotel alternatief

Er is geen Disney Hotel die zo’n goede ligging heeft als het Disneyland Hotel. Maar qua luxe komt er eentje behoorlijk in de buurt.

Het hotel heeft onder andere een zwembad, spa, kinderclub en een unieke fotolocatie die alleen toegankelijk is voor gasten van dit hotel. In Hotel New York vind je misschien wel de mooiste suites van heel Disneyland Paris. Maar ook de superiorkamers, zoals de standaardkamers heten, zijn erg goed.