Home Disneyland ParisOvernachten bij Disneyland ParisDisneyland Paris hotelsDisney Hotels Zo luxe is de Compass Club in hotel Disney Newport Bay Club

Zo luxe is de Compass Club in hotel Disney Newport Bay Club

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disney’s Newport Bay Club is een hotel vlakbij Disneyland Paris. Dit hotel bestaat uit twee gedeeltes, het standaard gedeelte met de Premium kamers. En een gedeelte dat de Compass Club heet.

De Compass Club boek je als je wat te vieren hebt of meer luxe wilt tijdens je Disneyland Paris verblijf. Het biedt naast een vip-behandeling nog meer voordelen.

En het is misschien wel de beste manier om Disney’s Newport Bay Club te overnachten. Mits je het geld er voor over hebt!

Benieuwd wat een verblijf in de Compass Club kost? Bekijk hier de prijzen!

Compass Club lounge

Wat is de Compass Club in Disney’s Newport Bay Club?

De Compass Club is een apart gedeelte in hotel Disney’s Newport Bay Club. Deze kamers liggen op een aparte verdieping met uitzicht over de omgeving of het meer voor het hotel (je kijkt dan richting Disney Village).

Gasten van de Compass Club mogen gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel. Plus hebben daarnaast een aantal exclusieve voordelen.

Zo heb je een eigen incheckbalie waar je warm wordt verwelkomd. Niet wachten in de rij om te mogen inchecken, maar rustig aan een bureau jouw Disney verblijf doornemen.

Tijdens je verblijf kun je bij de speciale conciërge terecht voor onder andere het maken van restaurantreserveringen, maar ze helpen je graag bij elke vraag die je hebt.

Verder heb je als gast van de Compass Club toegang tot een eigen lounge. Hier kun je ’s ochtends ontbijten, dit zit bij je verblijf inbegrepen. Ook kun je hier de gehele dag gratis drankjes krijgen en aan het eind van de dag is er een buffet met warme en koude hapjes.

Compass Club kamers

Compass Club kamer
Compass Club kamer

De Compass Club kamers zijn gelijk aan de andere kamers in het hotel. Het enige verschil is dat ze gelegen zijn op de speciale Compass Club verdieping en dat je gebruik kunt maken van de lounge en eigen incheckbalie.

Suite in Compass Club
Suite in Newport Bay Club

In dit gedeelte liggen ook de suites van hotel Disney’s Newport Bay Club. Deze suites zijn (een stuk) groter dan de Compass Club kamers en bestaan soms zelfs uit meerdere gedeeltes. Dit is waar je wilt logeren als je geld uit kunt geven. Het zijn de meest luxe kamers in dit hotel.

Is de Compass Club de moeite waard?

Of de Compass Club de moeite waard is hangt af van jouw budget en wensen. Heb je het geld er voor over dan zou ik het zeker doen. Het is echt de meest ontspannen manier om naar Disneyland Paris te gaan.

Wij boeken dit meestal als mijn ouders mee gaan. Zij willen niet de gehele dag in de pretparken zijn. Dan is zo’n lounge met gratis hapjes en drankjes echt ideaal.

En ook het inchecken gaat gewoon gemoedelijker. Er staan geen rijen en je hoeft dus niet lang te wachten voordat je de envelop met jouw entreekaartjes en kamerpasjes krijgt.

Tenslotte, zit ontbijt al bij de prijs inbegrepen. Dat is bij de andere kamers in Disney’s Newport Bay Club niet zo. Goed om dat in je achterhoofd te houden bij het bekijken van de prijzen.

Over Disney’s Newport Bay Club

De Compass Club ligt dus in Disney’s Newport Bay Club. Dit is een 4-sterrenhotel op zo’n 15 minuten lopen van de Disney parken.

Het ligt vlak naast Disney Village, het gedeelte met winkels en restaurants waar je ook ’s avonds naartoe kunt.

Disney’s Newport Bay Club is gebouwd in een nautische stijl. Wij vinden het van binnen net een cruiseschip, best mooi gedaan.

Het hotel heeft verder 2 restaurants, een bar, binnen- en buitenzwembad, fitness, spa en winkel. De meeste tijd zul je natuurlijk doorbrengen in de Disney parken. Hier rijdt elke 20 minuten een gratis pendelbus naartoe.

Compass Club prijzen en aanbiedingen

Het prijsverschil tussen een gewone kamer in Disney’s Newport Bay Club en de Compass Club begint bij zo’n €200 per persoon per nacht. Bij dat bedrag zitten dan nog geen entreekaartjes inbegrepen, maar wel het ontbijt wat normaal €28 per persoon kost.

Als Disneyland Paris aanbiedingen heeft dan gelden deze meestal niet voor de Compass Club. Je moet er echt wat voor over hebben om in dit luxe deel te verblijven.