Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie 5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het best een leuke bestemming is om samen naartoe te gaan. Ok, je moet wel genoeg fantasie hebben om de Disney magie te kunnen ervaren én van pretparken houden. Maar als dat in orde is kan je prima een romantisch uitje naar Disneyland Paris organiseren. Met deze 5 tips maak je er een geslaagd verblijf van!

1. Boek het Disneyland Hotel

Nou weet ik dat dit niet voor iedereen weggelegd is. Het is namelijk het duurste hotel van Disneyland Paris, maar ook het meest luxe. En met de perfecte ligging. Je slaapt boven de entree van het pretpark. Zo ben je niet alleen snel terug op je kamer. Je kunt ook kiezen voor een kamer in de Castle Club met uitzicht over het pretpark. Wat is er nou romantischer dan de gordijnen open doen en het kasteel zien?

Heb je niet het budget dan is eigenlijk elk Disney Hotel prima. Zelf zou ik wel op het resort verblijven, dat maakt het net iets magischer.

Een ander alternatief is de Compass Club, Golden Forest Club of Empire State Club. Dan zijn de duurdere gedeeltes in Newport Bay Club, Sequoia Lodge en Hotel New York. Je hebt dan de gehele dag toegang tot een privé lounge met hapjes en drankjes. Hiervoor ben je meestal maar enkele tientjes per nacht meer kwijt.

2. Dineer in restaurant California Grill

Bij eten in een pretpark denk je al snel aan friet en hamburgers. Maar tijdens een romantisch uitje wil je natuurlijk eten “op stand”. Dat kan in restaurant California Grill in het Disneyland Hotel. Hier eet je verse ingrediënten, zorgvuldig samengesteld door de chef. Op de kaart vind je onder andere kreeft, angusfilet, bresse-kip en filet mignon. Natuurlijk zijn er ook vegetarische opties om uit te kiezen.

Benieuwd naar het menu? Download hier de kaart.

3. Ga een dagje naar Parijs

Disneyland Paris is heel goed te combineren met een bezoek aan de stad Parijs. Er is een directe treinverbinding tussen het pretpark en het centrum. Of je kunt een kaartje reserveren voor de pendelbus naar de stad. Persoonlijk zou ik niet met de auto of taxi gaan. Dat is erg prijzig en veel gedoe. Het openbaar vervoer is in dit geval een betere, goedkopere en snellere optie.

4. Vermijd weekenden en schoolvakanties

Disneyland Paris is een drukbezochte bestemming. Met name tijdens de weekenden en schoolvakanties. Willen jullie een rustig, romantisch uitje? Dan zou ik deze periodes vermijden. Je kunt dan het beste op een doordeweekse dag gaan. De wachttijden bij de attracties zijn dan lager en ook in de restaurants is het dan stukken rustiger.

5. Overweeg het kerstseizoen

Hebben jullie geen “speciale datum” die jullie vieren tijdens het romantische bezoek? Dan zou je het kerstseizoen in Disneyland Parijs kunnen overwegen. Tijdens de kerstperiode – die al in november begint – zijn de pretparken en hotels mooi versierd. Er branden duizenden lichtjes, overal staan kerstbomen en je hoort romantische muziek. Dit is toch wel de beste tijd van het jaar om met z’n tweeën te gaan. Buiten is het dan ook wat kouder waardoor je romantisch een beker warme chocolademelk kunt gaan drinken. Een ander voordeel is dat het op doordeweekse dagen in dit seizoen vaak rustig is. Wat mij betreft de beste tijd om te gaan.

Update: Na het posten kwam Disneyland Paris toevallig met een soortgelijke lijst. Bekijk hun valentijnstips in de video hieronder! (video is in het Frans met Nederlandse ondertiteling)