Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Stedentrip Parijs met kinderen combineren met Disneyland Paris

Stedentrip Parijs met kinderen combineren met Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een stedentrip met kinderen is een leuke manier om hen kennis te laten maken met andere landen. Nieuwe steden ontdekken en de cultuur opsnuiven. Parijs is daar bij uitstek een goede stap voor. Overzichtelijk, relatief veilig en op elke straathoek wel een historisch gebouw. Typische uitstapjes zijn een bezoek aan de Eifeltoren, een rondvaart op de Seine en de Mona Lisa bekijken in het Louvre.

Veel mensen combineren een uitstapje naar Parijs met een bezoekje aan Mickey Mouse en z’n vriendjes in Disneyland. Is dat makkelijk te doen?

Stedentrip met kinderen naar Parijs en Disneyland

Als je een stedentrip met kinderen naar Parijs doet kan je dat heel makkelijk combineren met Disneyland. Het pretpark ligt niet in de stad zelf maar op ongeveer 30 minuten er vandaan.

Wanneer je de twee wilt combineren kan je kiezen om van Parijs je basis te maken of van Disneyland Paris. Slaap je in een hotel in Parijs dan zou ik niet met de auto maar met de trein gaan. Je kunt dan ook met de trein naar het attractiepark toe.

Wil je liever met de auto dan kan je het beste van Disneyland Paris je basis maken. Rijden is Parijs is door de drukte vaak geen pretje. En met het openbaar vervoer zit je binnen 30 minuten vanuit Disney in de stad Parijs. Parkeren is daarnaast gratis bij de meeste hotels en appartementen in en rond Disneyland Parijs. Dat is wel anders midden in de stad.

Hoeveel dagen?

Als je een stedentrip met kinderen naar Parijs combineert met Disneyland dan zou is de volgende vraag hoeveel dagen?

Het ligt eraan hoeveel je wilt zien. Wil je alleen de stad Parijs gezien hebben inclusief de bekendste bezienswaardigheden: de Eiffeltoren, Louvre, Arc de Triump en de Notre Dame? Dan lukt dat in 1 dag. Je zou het zelfs geheel te voet kunnen doen. Maar voor het gemak is een metroticket geen overbodige luxe.

Wil je echt musea bezoeken en meer van de stad zien? Dan zou ik voor Parijs zeker 2 dagen aanhouden. Vooral als je met kleintjes gaat. Je hebt zo meer tijd om alles te zien en meer pauzes te nemen.

Oh en vergeet de Disney Store niet te bezoeken ;)! Deze zit op de Champs-Elysees.

Dagen nodig voor Disneyland Parijs?

Wil je alles zien in Disneyland Paris dan zou ik ook hier 2 dagen naartoe gaan. Er zijn twee pretparken met elk hun eigen – niet te missen – attracties. Je kunt een entreekaartje kopen voor beide Parken waarmee je zo vaak mag switchen als je maar wilt. Een ticket voor 2 parken is maar €20 duurder dus voor het geld zou ik het persoonlijk niet laten.

Is één pretpark genoeg? Dan zou ik het Disneyland Park kiezen. Dit is het grootste van de twee pretparken en hier vindt je het roze kasteel. Voor kleine kinderen is dit sowieso het leukste Park om te bezoeken.

Van de Disney of Partner Hotels naar Parijs

Dat is heel goed te doen. Je moet daarvoor eerst naar het treinstation. Die ligt tussen de hotels en de pretparken. Vanaf de Disney Hotels loop je naar Disney Village – dezelfde route als naar de pretparken – maar als je bij Annette’s komt ga je rechtdoor de hekken uit. Je ziet dan schuin rechts een groot gebouw. Dat is het treinstation.

Mocht je nu denken: “waar heeft ze het over?” Hieronder een foto van het station.

Stedentrip met kinderen naar Disneyland Parijs
Treinstation van Disneyland Parijs

En voor de zekerheid ook nog het bordje erbij dat je moet volgen.

Vanuit de Partner Hotels neem je eerst de pendelbus. Die stopt bij de haltes naast het treinstation. Slaap je in een Val d’Europe hotel als bijvoorbeeld Hotel l’Elysee? Dan stopt de pendelbus aan de andere kant van Disney Village naast de World of Disney winkel.

Om dan bij het station te komen ga je eerst door de tassencontrole en dan houd je rechts aan. Je ziet dan vanzelf het station.

Ben ik iets vergeten of heb ik jou vraag niet beantwoord? Stel deze dan hieronder of via Facebook!