• Home
 • Nederlandse pretparken
More

  Wat is er te doen in Linnaeushof?

  Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa en bestaat al meer dan 50 jaar. Deze geweldig grote speeltuin is te vinden in Heemstede. In het park zijn meer dan 350 speeltoestellen te vinden die de kinderen uitdagen om actief te spelen en hun fantasie te gebruiken. De laatste jaren is er meer ruimte gekomen voor interactieve speeltoestellen die gebruik maken van moderne technologie.

  Actief spelen en het gebruiken van de fantasie blijven bij Linnaeushof echter voorop staan. Een voorbeeld van een interactief speeltoestel is de interactieve speelboog. Hier worden kinderen doormiddel van verschillende opdrachten uitgedaagd om te bewegen.

  Speeltoestellen en attracties

  In Linnaeushof vindt je meer dan 350 verschillende speeltoestellen en attracties. Zo zijn er onder andere kabelbanen, luchtkussens, trampolines, waterfietsen, hobbelfietsen, glijbanen en nog heel veel meer.

  Een van de spectaculairste speeltoestellen in het park is het piratennest van maar liefst 11 meter hoog. Hier kun je klimmen, klauteren en glijden. Naast een grote verscheidenheid aan moderne speeltoestellen zijn er ook verschillende nostalgische speeltoestellen te vinden in het park. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familieschommel waarop het hele gezin tegelijk kan schommelen.

  Speelzones

  Het park is verdeeld in verschillende speelzones. Zo is er een speciale peuter en kleuterspeeltuin. Hier kunnen de kleinere kinderen veilig schommelen, draaien, klimmen en met zand spelen. Oudere kinderen kunnen zich vermaken in een andere zone. Voor hen is er onder andere een klimwand, een stoere hindernisbaan en een ski-dive waarin je in een stoeltje over de waterfietsvijver heen vliegt.

  Linnaeushof beschikt ook over een grote waterspeeltuin. Deze is bij warm weer geopend van mei tot en met september. In de waterspeeltuin vindt je onder andere een grote waterglijbaan, een waterbrug, een waterspeelput en watertuimelbakjes. Op warme dagen kunnen zowel jong als oud genieten van dit waterspektakel. De maximale diepte in de waterspeeltuin is 30 cm.

  Overdekt spelen

  Ook op regenachtige dagen kan er in Linnaeushof gespeeld worden. Er is namelijk ook genoeg te beleven in het overdekte gedeelte van dit park. Zo zijn er een groot speelkasteel, minicars en luchtskelters. Ook in het overdekte gedeelte is aan de kleinere kinderen gedacht. Zo is er voor hen een overdekte wortelberg om in te spelen, is een wortelwasmachine en een zelf bewegende lachspiegel. Linnaeushof heeft ook een heuze speeltuinmascotte: Bennie Broek. Deze treed meerdere keren per dag op.

  Handige weetjes

  Het is toegestaan om zelf meegebrachte etens- en drinkenswaren te nuttigen in het park. Op het park worden echter ook ijsjes, snacks en andere versnaperingen verkocht. Het park verhuurd bovendien kluisjes waar je je spullen veilig in op kunt bergen.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...

  Al het entertainment in Disneyland Paris in 2020

  Daar ben ik weer na een week afwezigheid! Helaas mocht ik vanwege het herstel na een operatie 2 weken geen computer gebruiken...