De beste wellnesshotels in Nederland en het buitenland!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je deze pagina leest hoef ik je vast niet meer te overtuigen waarom je naar een wellnesshotel, in Nederland of het buitenland, moet gaan. Net als jij ben ik ook dol op dit type hotel en kies ik ze ook regelmatig wanneer ik ergens verblijf.

In een wellnesshotel word je helemaal in de watten gelegd. En wanneer dit goed gebeurd, kom je als herboren terug van je stedentrip of vakantie. Wij kiezen bijvoorbeeld altijd voor een hotel met wellness wanneer we op wintersport gaan. Er is namelijk niks lekkerder dan na een dag op de piste even de sauna of het bubbelbad in te duiken en vervolgens gemasseerd te worden.

Ben je benieuwd welk wellnesshotel bij jou past? Bekijk ze dan hier allemaal.

Wat is een wellnesshotel?

In een wellnesshotel staat de gast centraal. Jouw ontspanning en welzijn is hier het allerbelangrijkst. Dat kan bijvoorbeeld in de spa die zo’n hotel vaak heeft of door deel te nemen aan allerlei workshops of activiteiten. In het restaurant staan vaak gezonde maaltijden op het menu die met zorg zijn bereid. Denk dan aan veel groente, biologisch en gezonde drankjes.

Je kunt er voor kiezen om de gehele dag bezig te zijn in de spa en met deze workshops. Of het te combineren met een stedentrip of uitstapje in de omgeving. Wat je ook kiest, je zult hier als herboren weer vandaan komen.

Dat maakt een wellnesshotel ook een goede keus wanneer je een vriendinnenweekend weggaat. Of een leuk weekendje weg wilt met je moeder.

Wat kun je verwachten?

Wij slapen regelmatig in een wellnesshotel. Meestal blijven we een weekendje, met uitzondering van de wintersport. Heel soms boeken we zo’n hotel ook voor de zomervakantie. Al hoeft dat voor ons niet zo gezond.

Wat je kunt verwachten is dat er in het hotel of ernaast een spa is. Hier vind je vaak meerdere sauna’s, baden en rustruimtes. Als gast van het hotel heb je hier vaak onbeperkt toegang tot.

Wanneer het hotel zich in een natuurrijke omgeving bevindt kun je er vaak ook voor kiezen om mee te doen aan workshops. Denk aan yoga bij zonsopgang, sportactiviteiten of mindfulness. Je gaat dus echt werken aan lichaam en geest. Op een ontspannen manier natuurlijk.

Wat is de leukste plek voor een wellnesshotel?

De leukste plek voor een wellnesshotel hebben we hierboven eigenlijk al verklapt, ergens in de natuur. Dat kan in het bos zijn, tussen de bergen of juist aan het water.

Een aantal wellnesshotels in Nederland bevinden zich namelijk op een bedrijventerrein. Meestal zit er dan een groot spacentrum naast, maar verder valt er in de omgeving weinig te beleven. Je kunt dan beter over de grens kijken naar een hotel op de Duitse Waddeneilanden bijvoorbeeld. Borkum staat bekend om de vele kuurhotels aan het strand. Neem daar die dus zeker in overweging.

Wanneer is het een wellnesshotel?

Er zijn hotels met een sauna, hotels met een bubbelbad, maar wanneer kan je spreken van een wellnesshotel?

Eigenlijk is daar geen eenzijdig antwoord op de geven. Dat is namelijk voor iedereen anders. Voor ons is het een wellness hotel als er tenminste een spa bij zit. Een apart gedeelte in het hotel of erbuiten met sauna’s, baden en rustruimtes.

Verder moet je de wellness ook voelen op de kamers en de rest van het hotel. Dus er moet een ontspannen sfeer hangen, geen frikandellen op het menu in het restaurant en het hotel moet activiteiten bieden die goed zijn voor lichaam en geest.

Heeft het hotel alleen een sauna? Dan kun je het geen wellnesshotel noemen. Ze moeten echt een stapje verder gaan voor jouw welzijn.

Klaar om een wellnesshotel te kiezen?