Met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het klinkt misschien wat gek maar het is zeker mogelijk om met het vliegtuig naar Disneyland Paris te gaan. Een korte vlucht van nog geen 1,5 uur maar waarmee je ruim 5 uur in de auto bespaart. Als je niet te veel bagage meeneemt kan het zelfs goedkoper zijn dan met de trein. Toch zijn er maar weinig mensen die voor dit vervoersmiddel kiezen.

Voor- en nadelen van met het vliegtuig naar Disneyland Paris

Het belangrijkste voordeel van met het vliegtuig naar Disneyland Paris gaan is dat het een snelle manier is om ernaartoe te reizen. Tenminste, als je de tijd die je vooraf kwijt bent met reizen naar de luchthaven, inchecken, douane en koffer ophalen niet meerekent. Maar zelfs dan ben je waarschijnlijk sneller dan met de bus of de trein.

Als je geen rijbewijs hebt of niet zo ver wilt rijden dan zijn er meerdere opties om bij Disneyland Paris te komen: bus, trein of vliegtuig. Het vliegtuig is één van de snelste manieren om bij Disneyland Paris te komen. Zeker als je in de buurt van een luchthaven woont. Ga je met de trein dan moet je tot 30 maart nog overstappen in Brussel of Parijs. Vanaf 31 maart gaan er treinen rechtstreeks naar Disneyland. Dan zal dat waarschijnlijk de snelste manier worden om bij de Disney Parken te komen.

Met het vliegtuig gaan heeft één groot nadeel en dat is bagage. Bij goedkopere vliegtickets zit deze niet standaard inbegrepen. Als je met het vliegtuig naar Disneyland Paris gaat moet je er rekening mee houden dat je niet zoveel souvenirs mee terug kan nemen. Of dat je moet bijbetalen voor je bagage. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je tegenwoordig ook betalen als je een trolley meeneemt. Kijk dus altijd – voor je een ticket boekt – wat de voorwaarden zijn en hoeveel je moet bijbetalen.

Hoe kom je van de luchthaven bij de Disney Parken?

In de buurt van Disneyland Paris zijn er twee luchthavens: Orly en Charles de Gaulle. Vanuit allebei deze luchthavens is de Magical Express de makkelijkste optie om bij de Disney Parken te komen. Je betaalt iets meer dan €20 voor volwassenen en €10 voor kinderen per enkele reis. Je wordt dan bij de luchthaven opgepikt en voor de deur van het hotel afgezet.

Dit hoeft trouwens geen Disney Hotel te zijn. Er rijden ook betaalde pendelbussen naar de Partner Hotels, Villages Nature Paris en veel andere hotels in de omgeving.

Een andere manier om van de luchthavens naar Disneyland Paris te reizen is met de trein of metro. Disney heeft een eigen treinstation dat direct bij de Parken ligt. De trein is de snelste manier, met de TGV ben je in nog geen 10 minuten vanuit Charles de Gaulle in Disneyland Paris. Deze trein rijdt ongeveer elk uur, tijdens de spits wat vaker. Kijk voor de actuele reistijden in Google Maps, voer de luchthaven in als startpunt en Disneyland Paris als eindbestemming en kies de trein als vervoersmiddel.

Als je kijkt in Google Maps zie je ook de mogelijkheid om met de metro naar Disneyland Paris te gaan. Hierbij neem je de metro naar Parijs en stap je daar over op de metro naar Disneyland. Je bent dan ongeveer 1,5 uur onderweg. Dat is een stuk langer dan met de trein, maar de metro rijdt veel vaker dus je hoeft niet zo lang te wachten.

Wat kost met het vliegtuig naar Disneyland Paris?

Met het vliegtuig is minder duur dan ik had verwacht. Bij KLM kost een vliegticket €99 + €10 boekingskosten. Je mag voor dat bedrag alleen handbagage meenemen, wil je een koffer in het ruim dan kost dat €50 extra. Is deze grote koffer alleen voor de souvenirs? Dan zou je er ook nog over kunnen denken om deze per post naar jezelf te sturen. Voor een pakket van 10kg betaal je bij de Franse post €36.

Wat mij met name verbaasde was dat de trein niet veel goedkoper is dan met het vliegtuig naar Disneyland Paris gaan. Vanaf 31 maart 2019 rijdt de Thalys rechtstreeks naar Disney, je hoeft niet langer over te stappen. De kosten hiervoor zijn in het laagseizoen €35 per enkele reis voor 2e klas en €65 voor eerste klas. In het hoogseizoen zullen deze rond de €150 liggen. Het voordeel van de trein is dat je geen gedoe hebt met ruimbagage en pendelbussen vanaf de luchthaven.

Goedkoper en praktischer alternatief

Zelf ga ik altijd met de auto naar Disneyland Paris. Dat is met name goedkoop als je met meerdere mensen tegelijk reist. Je kunt dan de kosten voor de brandstof en tol samen delen, waardoor het een paar tientjes per persoon kost. Ook kan je dan meenemen wat je wilt en ben je niet gebonden aan vaste vertrektijden of pendelbussen. Als je geen auto hebt of rijdt dan is het logisch dat je met de bus, trein of het vliegtuig naar Disneyland Paris gaat. Heb je een auto en vindt je het niet erg om zo ver te rijden? Dan zou ik persoonlijk lekker met de auto gaan.

Parkeren is ook heel makkelijk. Bij de meeste hotels kan je gratis parkeren op het terrein. Vanaf de Disney Hotels kan je naar de Parken lopen, vanaf de Partner Hotels rijdt er elke 20 minuten een gratis pendelbus. Je hebt de auto tijdens je verblijf niet meer nodig en kan deze rustig laten staan bij het hotel.

Als ik niet met de auto kan gaan, dan zouden de trein en het vliegtuig mijn alternatieven zijn. Met de bus ga ik liever niet. De laatste keer dat wij met de bus van Den Haag naar Disneyland Paris gingen hebben we er bijna 10 uur over gedaan – van deur tot deur. Dat is 2x de reistijd die je hebt als je met de auto gaat. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd wat jouw favoriete vervoersmiddel is. Deel het hieronder in de comments!