Menu
Disneyland Paris

Reserveren bij Disneyland Paris: is dat verplicht?

Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen maar Disneyland Paris gaat weer open. Op 15 juli of 13 juli voor jaarpashouders.

Net als veel pretparken heeft ook dit resort een maximum aantal bezoekers dat ze per dag toe kunnen laten tot de parken. Ze kijken hierbij naar het totale aantal en niet naar de bezoekers per park. Je mag dus nog steeds zo vaak van park wisselen als je maar wilt.

Maar hier zijn wel een aantal regels aan verbonden.

Wie moeten er reserveren?

Disneyland Paris werkt met een reserveringssysteem. Misschien ken je het wel van de Efteling. Je kiest de datum waarop je wilt gaan en ziet vervolgens de beschikbaarheid. Groen betekent dat er nog plek is, grijs betekent vol.

Ze maken hierbij onderscheid tussen bezoekers met een geldig parkticket (zonder datum`) en bezoekers met een jaarkaart.

Behoor je tot één van deze twee groepen? Dan zul je dus je bezoek vooraf moeten reserveren. Dit reserveringssysteem vind je gewoon bij hun op de site, is niet te missen.

En wie niet?

Je hoeft niet te reserveren als je een ticket hebt met daarop de datum of een arrangement inclusief hotel hebt geboekt.

Heb je één van deze twee dan heb je gegarandeerd toegang tot de beide parken en hoef je niet vooraf te reserveren.

LEES OOK:  5 verschillen tussen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park

Wat als ik wil gaan en de parken zijn vol?

Waarschijnlijk betekent dit dat je een andere datum zult moeten kiezen. Dit is waarschijnlijk, omdat Disneyland Paris de beschikbaarheid nog kan aanpassen.

Ze hebben – verwacht ik – per dag een percentage hotelgasten, mensen met een ticket met datum, mensen met een ticket zonder datum en jaarpashouders. Wanneer dit percentage is bereikt kan je dus niet meer reserveren. Maar ze kunnen hierin natuurlijk nog steeds schuiven als de maximale capaciteit nog niet gehaald is.

Daarom loont het altijd om te verversen om te zien of jouw datum alsnog beschikbaar wordt.

Iets wat iedereen moet reserveren

Ga je binnenkort naar Disneyland Paris? Dan wil ik je één ding meegeven: reserveer je restaurants! Echt waar, doe dit zo vroeg en snel mogelijk.

Waarom?

Omdat restaurant maar een zeer beperkte capaciteit hebben. Er kunnen maar een aantal gasten tegelijk eten. Ook voor de corona stonden er soms lange rijen bij de restaurants en ik verwacht dat het nu niet veel beter zal zijn.

Wil je zeker weten dat je een tafeltje hebt in jouw favoriete restaurant? Reserveer dan zo snel mogelijk!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Zo kan je niet verdwalen in Disneyland Paris!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X