Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Reserveren bij Disneyland Paris: is dat verplicht?

Reserveren bij Disneyland Paris: is dat verplicht?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Misschien heb je gelezen over het Disneyland Paris reserveringssysteem. En dat je zonder reservering geen toegang krijgt tot de pretparken. Dat klinkt heel heftig en toch is het waar. Maar gelukkig valt het in de praktijk best mee. Er zijn namelijk ook een hoop mensen die geen reservering hoeven te maken.

Laten we kijken wie en hoe je moet reserveren bij Disneyland Paris!

Waarom moet je een parkreservering maken bij Disneyland Paris?

Toen Disneyland Paris na een korte sluiting weer de deuren opende was er een reserveringssysteem om het aantal bezoekers aan de parken te beperken. Dat moest toen om aan de huidige regels te voldoen. En hoewel deze regels inmiddels allemaal verdwenen zijn, is het reserveringssysteem gebleven.

Dankzij dit systeem weet Disneyland Paris namelijk precies hoeveel gasten ze kunnen verwachten. Ze kunnen hierop hun dienstverlening aanpassen. Wat voor een bedrijf natuurlijk prettig is. Maar helaas voor gasten soms wat ingewikkeld.

Zonder zo’n reservering krijg je namelijk geen toegang tot de pretparken en het is niet altijd mogelijk de reservering op de dag zelf te maken. Dat zorgde voor een hoop teleurstelling.

Voor wie is reserveren verplicht?

Om teleurstelling te voorkomen is het goed om te weten wanneer je een reservering moet maken. Er zijn 2 groepen bezoekers die een reservering moeten maken:

  • Bezoekers met een entreekaartje zonder datum van bezoek daarop
  • Mensen met een Disneyland Paris Jaarpas

Gasten die een verblijf incl. tickets hebben geboekt via een reisorganisatie of direct bij een hotel in de buurt van Disneyland Paris, maar geen Disney Hotel, moeten bij de aanbieder informeren of de reserveringen inbegrepen zitten.

Wie hoeven er niet te reserveren?

  • Wanneer je een verblijf hebt geboekt bij Disneyland Paris zelf via de officiële website of hun boekingslijn.
  • Of wanneer je een entreekaartje hebt geboekt voor een specifieke dag en dit ook op het ticket staat.

Moet ik ook reserveren als ik een toegangskaartje of verblijf heb geboekt?

Wanneer je een verblijf hebt geboekt in een Disney Hotel of via de Disneyland Paris website of boekingslijn, dan zit de reservering al inbegrepen bij je verblijf. Dat geldt ook voor wanneer je een overnachting zonder tickets hebt geboekt in een Disney Hotel.

Als je al een Disneyland Paris ticket hebt dan hoef je alleen een reservering te maken wanneer daar geen bezoekdatum op geprint staat. Dus de dag waarop dat ticket geldig is. Heb je een ticket zonder datum dan moet je altijd een reservering maken.

Hoe maak ik een reservering bij Disneyland Paris?

Je kunt een bezoek aan Disneyland Paris reserveren via deze link. Hier kun je ook precies zien of een reservering nodig is of of deze al inbegrepen zit bij jouw tickets of verblijf.

Vervolgens maak je een account aan bij Disney en koppel je hier jouw tickets aan. Dit account kun je later ook gebruiken voor de Disneyland Paris app om bijvoorbeeld restaurantreserveringen of Premier Access te boeken.

Door jouw tickets te koppelen zie je meteen of je een reservering moet maken en welke dagen er beschikbaar zijn. Via de link hierboven kun je ook voor het boeken al meteen zien of er nog reserveringen beschikbaar zijn.

Vervolgens ontvang je per mail een bevestiging van jouw reservering. Bewaar deze goed, want je moet deze tonen bij de ingang van de Disney Parken.

Wat moet ik doen als de parken vol zijn?

Het komt helaas weleens voor dat er geen reserveringen beschikbaar zijn. In dat geval zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om alsnog toegang te krijgen tot Disneyland Paris.

  • Boek een kamer in een Disney Hotel, hier zit de reservering bij inbegrepen
  • Kijk of er nog dagtickets beschikbaar zijn met datum daarop en koop deze (alleen als je nog geen kaartjes hebt natuurlijk of echt heel graag op die datum wilt gaan)
  • Plaats jezelf op de wachtlijst wanneer je een Disneyland Paris jaarpas hebt

Maar misschien wel de beste tip…Maak je reserveringen zo vroeg mogelijk! Dat kan vanaf 5 maanden voor aankomst en dat is zeker aan te raden wanneer je tijdens het hoogseizoen gaat.