In het weekend naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een weekend Disneyland Paris is voor velen een leuk uitje. Even een paar dagen er tussenuit naar een plek waar de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. Of het is juist een leuk weekendje met vriendinnen, vrienden of je geliefde.

Tijdens zo’n weekend wil je natuurlijk alles uit je verblijf halen. Zoveel mogelijk leuke dingen zien en doen! Ook wij hebben dat nog steeds wanneer we een weekendje naar Disneyland Paris gaan. Maar we weten inmiddels wel waar we op moeten letten en hoe we het meest uit ons verblijf kunnen halen.

Hieronder geven we je onze 4 tips voor het beste weekendje weg naar Disneyland Paris!

Tips voor een weekend Disneyland Paris

Voordat we beginnen zijn er alvast wat algemene tips, zoals wat neem je mee? Het allerbelangrijkste zijn goede schoenen. Zorg dat je deze thuis al goed hebt uitgelopen, want er is niks vervelenders dan je weekend Disneyland Paris dat in het water valt vanwege blaren. (Dat weet ik helaas uit ervaring!)

Ook tijdens de warme maanden raad ik je aan om sneakers of sportschoenen te dragen en geen slippers of sandalen. Waarom niet?

Slippers zijn niet gemaakt om lang op te lopen. Zelfs in mijn Birkenstocks, waar ik thuis heerlijk op liep, kreeg ik in Disneyland Paris enorme blaren.

Ook sandalen, zelfs als ze gemaakt zijn om in te wandelen, zou ik niet aanraden. Zeker op drukke plekken is de kans groot dat iemand op je voet staat of met een kinderenwagen over je voet rijdt. Je wilt gewoon niet het risico nemen om op de ehbo te belanden als je een gezellig weekendje weg gaat.

Nu naar de 4 tips!

1. Kom aan op vrijdagavond

De meeste mensen boeken een weekend Disneyland Paris met aankomst op zaterdag en vertrek op zondag. Dit deden wij meestal ook met gevolg dat we zaterdagochtend heeeel vroeg weggingen om zoveel mogelijk uit je eerste dag te halen.

De rest van de dag ben je dan toch een beetje gaar en ’s avonds sta je gapend naar de avondshow te kijken.

Om dat te voorkomen zijn wij een keer op vrijdagavond gaan rijden. Iets eerder weg van het werk en rond 16:00 uur gaan rijden. Je komt dan helaas wel in de files terecht. Is het heel druk dan stoppen wij om ergens wat te eten. Daarna kun je redelijk doorrijden naar Disneyland Paris.

Wat we dan niet doen is een Disney Hotel boeken voor die nacht van vrijdag op zaterdag. Dat is echt zonde van het geld. Wij boeken dan een kamer in het B&B Hotel Disneyland Paris of Hi-Park by Adagio in Serris. Beiden kosten tussen de €50 en €75 per kamer per nacht. En ze liggen op een steenworp afstand van Disneyland Paris.

Op zaterdagochtend rijd je na het ontbijt naar je Disney Hotel, checkt in om je parktickets te halen en gaat op je gemak naar de Disney Parken. Je bent uitgerust, hoeft niet te stressen en hebt genoeg energie om het tot de avondshow uit te houden!

2. Overweeg Disney Premier Access voor je favoriete attractie(s)

Voorheen kon je in Disneyland Paris gebruik maken van de Fastpass. Met deze pas kon je legaal voordringen bij de populairste attracties. Helaas is de Fastpass met pensioen, maar er is wel iets anders voor in de plaats gekomen: Disney Premier Access.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van betalen om eerder in een attractie te mogen, maar het is wel een uitkomst voor een weekend in Disneyland Paris. Weekenden zijn namelijk altijd drukker dan doordeweekse dagen. (een paar feestdagen daar gelaten)

Bij populaire attracties kan de wachttijd dan oplopen tot meer dan een uur. Dan gaat je dag natuurlijk wel heel snel voorbij. Zeker als je ook nog rustig iets wilt eten of shoppen.

Met Disney Premier Access koop je versneld toegang tot de attractie. Je hoeft dus niet in de gewone rij te wachten, maar in een verkorte rij. Dit kost je zo’n €5 tot €12 per persoon per attractie. Niet heel goedkoop dus ik zou het alleen gebruiken als je écht een attractie niet wilt missen of niet wilt wachten.

Het kan je wel echt een hoop tijd schelen.

3. Boek een Disney Hotel en houd de prijzen goed in de gaten!

Als je een weekend naar Disneyland Paris gaat wil je geen gedoe met wachten op pendelbussen of parkeren, dan wil je gemak. Het meeste gemak krijg je als je een Disney hotel boekt. Deze zijn er in verschillende prijsklassen.

Het grote voordeel van de Disney Hotels is dat deze op loopafstand liggen van de Disney parken. Je auto kun je het hele weekend gratis parkeren en kom je met de Thalys dan is het treinstation ook vlakbij.

Je bespaart zo een hoop tijd en als gast van een Disney Hotel kun je gebruik maken van Extra Magic Time. Hiermee kun je eerder dan andere gasten de parken in en alvast wat attracties bezoeken voordat het druk wordt! Een uitkomst als je maar beperkt de tijd hebt.

Wat nog een voordeel is, is dat je bij een Disney Hotel meteen een verblijf in Disneyland Paris boekt. Bij een verblijf zitten de entreekaartjes ook al inbegrepen. Hoef je niet meer in de rij te wachten bij de kassa. Scheelt ook weer tijd!

Het loont ook om de prijzen goed in de gaten te houden voordat je boekt. Disneyland Paris heeft daar een handige kalender voor. Deze kunnen per seizoen namelijk variëren. Ook kan een lastminute boeken een hoop geld schelen, maar niet altijd. Het handigst is om ruim van tevoren de kalender van hierboven in de gaten te houden en zo de beste prijs te krijgen voor jouw verblijf.

4. Vermijd (Franse) feestdagen & evenementen

Een weekend in Disneyland Paris is altijd wat drukker. Dat weet je ook voordat je er naartoe gaat. Maar er zijn wat weekenden drukker dan andere weekenden. Dan bedoel ik de Franse feestdagen.

Wij gingen een paar jaar terug in het weekend 30 april – 1 mei. Bij ons in Nederland een heel gewoon weekend, in Frankrijk is 1 mei een nationale feestdag waarop iedereen een vrije dag heeft. En de Fransen massaal naar Disneyland Paris gaan.

Je snapt, dat is een weekend om te vermijden als je zoveel mogelijk uit je verblijf in Disneyland Paris wilt halen. Nog zo’n dag om te vermijden is 14 juli, de National Feestdag in Frankrijk. En ook als kerst in het weekend valt weet je dat het dan behoorlijk druk zal zijn in Disneyland Paris.

Disneyland Paris organiseerde in het verleden ook een aantal evenementen zoals Pride, Electroland, RunDisney, Halloween en Oudjaarsavond. Veel daarvan, afgezien van de laatste twee, vallen in het weekend.

Hartstikke leuk als je komt om zo’n evenement te bezoeken. Minder leuk als je dat niet doet. De parken zijn dan niet alleen druk, ook zijn ze beperkt open of zelfs gesloten voor gewone bezoekers. Je hebt dan een ticket nodig voor een van de evenementen om dan binnen te komen.

Op dit moment staat alleen Pride gepland voor 2022. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni. Het Walt Disney Studios Park zal die avond alleen toegankelijk zijn als je een kaartje hebt gekocht voor Pride.

Nog een paar laatste tips voor een weekend Disneyland Paris

Eigenlijk zouden we maar 4 tips geven, maar zitten inmiddels aan een stuk meer.

Andere tips die we je kunnen geven is kijk vooraf goed naar het weerbericht. Regenen doet het helaas ook weleens in Disneyland Paris dus neem een paraplu of regenponcho mee. Deze kun je ook kopen in Disneyland Paris maar zijn een stuk duurder.

Download de Disneyland Paris-app en zorg dat je een Disney account hebt aangemaakt. Dan kun je alvast online inchecken bij je hotel, Premier Access boeken, restaurants reserveren en wachttijden bekijken. Ook de openingstijden van de parken zie je terug in de app.

Tenslotte, maak je niet te druk. Een weekend in Disneyland Paris is altijd een feestje. Na het lezen van dit artikel ben je beter voorbereid dan de meeste bezoekers. Doe er je voordeel mee!

Ook zo’n zin in een weekend naar Disneyland Paris?