Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris attracties Blanche-Neige et les Sept Nains: de engste attractie in Disneyland Paris

Blanche-Neige et les Sept Nains: de engste attractie in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als kind kreeg ik er al nachtmerries van en als volwassene huiver ik eigenlijk nog steeds van deze attractie. Nee, het is geen extreme rit. Zelfs een hele rustige. Geen enge achtbaan in het donker, vrije val in de Twilight Zone. Maar toch krijg ik hier echt de kriebels van. De engste attractie in Disneyland Paris vind ik Blanche-Neige et les Sept Nains – Sneeuwwitje en de 7 Dwergen.

De attractie

Blanche-Neige et les Sept Nains ligt in het Disneyland Park, achter het kasteel. Het valt op door de donkere stenen muren en het torentje waaronder je naar binnen gaat. De wachtrij is vrij basic, een aantal zigzag rijen. Ook het instapgedeelte is niet erg gethematiseerd. De karretjes zijn houten mijnkarretjes – niet te verwarren met Big Thunder Mountain – waar je met totaal 6 mensen in kunt.

Instappen maar!

Als je bent ingestapt en de karretjes beginnen te rijden is de attractie nog best vrolijk. Je gaat op bezoek bij de 7 Dwergen die op dat moment een feestje aan het vieren zijn.

Zo eng zijn ze gelukkig niet

Vervolgens breng je een bezoek aan de diamantenmijn waar de Dwergen druk aan het werk zijn. Hierna begint de ellende. Als kind deed ik dan mijn ogen dicht en hoopte ik dat het snel voorbij was…

Het enge gedeelte van Blanche-Neige et les Sept Nains

Misschien kan je je de film Sneeuwwitje nog herinneren. De jager wordt door de koningin gestuurd om het hart van de prinses terug te halen. Het arme kind vlucht door een donker bos waar de bomen tot leven komen….

Disney dacht, weet je wat we doen bij een kinderattractie? We bouwen gewoon dat bos na. Je gaat dus door het donker terwijl de takken op je afkomen en de boomstronken veranderen in krokodillen. Vervolgens staat de koningin voor de spiegel, maar op het moment dat zij zich omdraait is ze verandert in de oude heks.

Hier ziet ze er nog best ok uit

Om het dan nog leuker te maken komen er ook nog zwevende skeletten op je af in een ondergrondse kerker. Tot overmaat van ramp probeert de heks vervolgens ook nog een rotsblok op je te duwen. Het gekke is, hierna is de attractie abrupt afgelopen en is alles goedgekomen. Een beetje vreemd als je er zo over nadenkt.

En toen was alles weer goed, behalve dat er 4 Dwergen ontbreken…

Stel je niet zo aan!

Nou hoor ik je denken, Bianca, je bent een grote meid zo eng is die attractie niet. Daar heb je gelijk in. Nu ik wat ouder ben vind ik het niet zo eng. Maar als klein kind vond ik het maar wat griezelig. Het voelde net echt al die bomen en krokodillen die op je af komen in het donker. En dan ook nog die skeletten die ineens om de hoek komen. Plus die koningin die als ze omdraait ineens een enge heks is…brrrr. Nu weet ik natuurlijk wat ik kan verwachten maar voor veel kinderen is deze attractie nog steeds voer voor nachtmerries.

De attractie is zelfs zo eng voor kinderen dat deze in Walt Disney World gesloten is en vervangen voor een Prinses meet ’n greet locatie. Ze ontvingen zoveel klachten dat ze de attractie eerst hebben aangepast en later toch besloten hebben deze te sluiten in 2012.

Hoewel er op de website van Disneyland Paris staat dat deze attractie voor alle leeftijden is zou ik toch wat voorzichtig zijn. Je kunt het nog het beste vergelijken met een spookhuis. Als je kinderen er klaar voor zijn zeker doen, anders absoluut nog even wachten.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd wat jij (als kind) van deze attractie vindt/vond. Deel je reacties hieronder!