Menu
Disneyland Paris

Het weer in Disneyland Paris: wat is het beste seizoen om te gaan?

[Kijk voor Disneyland Paris aanbiedingen onderaan deze pagina]

Het weer heeft een grote impact op hoe je de dag ervaart. Zeker als je er een dagje lekker op uit trekt. Bijvoorbeeld naar een pretpark. Op zo’n dag moet het niet te warm, maar ook zeker niet te koud zijn en het liefst zonder regen of andere neerslag. Zeker als je iets verder reist voor meerdere dagen in een pretpark dan wil je niet dat dit in het water valt. Daarom is het goed om vooraf te weten wat het weer in Disneyland Paris is. Dan kan je zelf bepalen in welk seizoen je het beste kunt gaan.

Het weer in Disneyland Paris

Net als Nederland kent Disneyland Paris écht 4 verschillende seizoenen. Het weer is zelfs vergelijkbaar met ons. In de zomer is het – meestal – zonnig en warm. De winter is koud en droog. Tijdens de herfst en lente is het wisselvallig. De herfst kan regenachtig en koud zijn, maar ook zonnig en warm. Voor de lente geldt het tegenovergestelde, meestal is aangenaam, maar het kan ook vreselijk regenen. Net als het weer in Nederland is het weer in Disneyland Paris vaak onvoorspelbaar.

In de winter

Ga je in de winter naar Disneyland Paris? Zorg dan dat je voldoende warme kleding meeneemt. Het kan namelijk erg koud zijn. Zeker als je in januari gaat kan het behoorlijk vriezen. Disneyland Paris ligt in een groot open gebied, buiten de stad. Daardoor kan de gevoelstemperatuur behoorlijk laag zijn.

Als het koud is, is het vaak droog. Dat scheelt. Zeker aan het eind van het jaar, wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen kan het met de wind en regen erg guur zijn. Er zijn niet veel plaatsen om te schuilen dus zorg dat je regenkleding of een grote paraplu meeneemt.

Het voordeel van gaan tijdens de winter is dat het meestal rustig is in het park. Behalve tijdens de kerstvakantie. Ga je in januari dan kan je bij de meeste attracties zo doorlopen. Alleen bij Crush’s Coaster sta je hooguit 20 minuten in de rij.

De wachtrijen zijn grotendeels buiten. Houd hier ook rekening mee en neem vooraf voldoende handschoenen en warme sokken mee. Ook een warme koffie of thee kan je zeker helpen om je lichaamstemperatuur omhoog te krijgen.

Lente

Een stuk aangenamer dan de winter is lente in Disneyland Paris. Het warmt behoorlijk op in de parken en je kunt vaak zelfs in je t-shirt buiten lopen. Tijdens Pasen kan het soms nog wat fris zijn. Vergelijk het ook hier met Nederland. Het ene jaar zit je met Pasen in de tuin, het andere jaar onder een dikke fleecedeken bij de verwarming.

Als je in de lente naar Disneyland Paris gaat is het verstandig om kleding mee te nemen voor warm en voor koud weer. Een korte broek en zwemkleding – veel hotels hebben een zwembad – maar zeker ook een warme jas en regenkleding.

De laatste jaren is het behoorlijk warm geweest in de lente. Zeker als de zon doorbreekt is het vaak een aantal graden warmer dan in Nederland. Meer dan 20 graden in de lente is dan ook geen uitzondering. Qua drukte valt het mee tijdens dit seizoen. Alleen rond 1 mei stromen de parken vol. De Fransen hebben dan namelijk een nationale feestdag.

Ook in de lente kan het behoorlijk regenen. Veel mensen vergeten om zelf regenkleding of een paraplu mee te nemen. In het park kan je poncho’s en paraplu’s kopen, maar die zijn behoorlijk duur. Je bent al snel €10 per persoon kwijt.

Disneyland Paris in de zomer

De zomermaanden zijn ontzettend populair. Goed weer, lange openingstijden en ouders die hun kinderen willen vermaken tijdens de vakantie. Veel mensen kiezen ervoor om Disneyland Paris als tussenstop te gebruiken of om een midweek naar het pretpark te gaan in combinatie met uitstapjes in de omgeving. Bijvoorbeeld naar Parijs.

In de zomermaanden kan het weer in Disneyland Paris wisselvallig zijn. De ene keer is het ontzettend warm. Terwijl het op een ander moment met bakken uit de hemel kan vallen. Als het in Disneyland Paris warm is, dan is het ook echt heet. Zelfs in een t-shirt en korte broek is het dan nog steeds zweten geblazen. De temperaturen liggen een stukje hoger dan hier.

Het resort zorgt voor wat verkoeling in de vorm van fonteinen en sprays. Maar je moet ook zelf voor afkoeling zorgen. Ga regelmatig een winkeltje in om af te koelen in de airco. Drink voldoende, smeer jezelf goed in en zorg voor een goede zonnebril in combinatie met een hoed of petje.

Alle Disney Hotels, behalve Cheyenne en Santa Fe, hebben een zwembad waarin je heerlijk kunt afkoelen. Disney’s Newport Bay Club heeft zelfs een groot buitenzwembad met ligbedden.

Herfstweer

Het laatste seizoen is de herfst. Ook dan is het weer in Disneyland Paris wisselvallig. Wel is het een stuk minder warm dan in de zomer. Al zijn dagen dat je in je t-shirt kunt rondlopen zeker geen uitzondering.

Als je tijdens de herfst naar Disneyland Paris gaat pak dan zeker ook je regenkleding in. Het kan voorkomen dat het dagen achter elkaar regent. Goede waterdichte schoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Als je voeten eenmaal koud en nat zijn dan is het wandelen in een pretpark toch een stuk minder plezierig.

Tijdens de herfstvakantie zijn de temperaturen vaak wat lager. Dan is het verstandig om warme kleding mee te nemen en een paar handschoenen. Ook een muts of oorwarmers is fijn, zeker als het heel guur is. Heb je zin om te zwemmen? Veel hotels hebben een binnenzwembad. Daar kan je heerlijk in opwarmen.

Wat moeten we niet vergeten?

In welk seizoen je ook gaat, neem altijd goede regenkleding en een paraplu mee. Stevige schoenen waar je een lange tijd op kunt lopen zijn ook heel belangrijk. Je kunt zeker ook op je teenslippers gaan, maar let wel op dat je in wachtrijen soms dicht op elkaar staat. Helaas gebeurt het nog weleens dat iemand per ongeluk op je teen staat.

Naast schoenen en regenkleding is een warme sjaal, muts en handschoenen ook aan te raden als je in het najaar gaat. Het kan erg koud worden in de parken en dan is het lastig om je op te warmen.

Heb jij een favoriet seizoen of een goede tip voor onze lezers? Deel het hieronder in de comments!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer