Home Overzicht pretparken Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

Halfpension hoe werkt dat? En in een pretpark?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gisteren schreef ik over De Bonte Wever, een all inclusive hotel in Nederland. Tijdens het schrijven bedacht ik mij dat ik ook regelmatig vragen krijg over halfpension. En dan met name hoe dat precies werkt in Disneyland Paris.

Regelmatig hebben zij een aanbieding waarbij je halfpension gratis krijgt. Voor veel mensen is dit minder aantrekkelijk dan een giftcard van €200. Terwijl je toch echt stukken voordeliger uit bent met gratis eten/drinken.

Halfpension, hoe werkt dat?

Bij de meeste hotels, dus ook in Disneyland Paris, betekent halfpension dat het ontbijt en (meestal) avondeten in het hotel inbegrepen zit in je verblijf. Je hoeft dus niet apart te betalen voor je ontbijt of je diner, maar kunt gewoon aanschuiven en vaak alles bestellen wat je maar wilt. Meestal zitten hier ook één of meerdere drankjes bij inbegrepen.

In Disneyland Paris werkt dit eigenlijk hetzelfde. Het voordeel wat je hebt is dat je de tweede maaltijd van de dag mag gebruiken in een restaurant naar keuze. En wanneer je zelf wilt.

Ontbijten doe je in je Disney Hotel. Dit is een lopend buffet waar je onbeperkt eten en drinken mag pakken. Voor de tweede maaltijd krijg je een (virtuele) voucher. Deze kan je in een geselecteerd aantal restaurants inwisselen voor een vast menu. Of ermee betalen bij de andere restaurants.

Deze voucher mag je uitgeven tijdens de lunch, om 15.00 of bij wijze van pas om 22.00 ’s avonds. Het belangrijkste is dat je de vouchers opmaakt. Ze komen na je verblijf te vervallen en zijn niet overdraagbaar.

Wanneer is halfpension verstandig?

Halfpension is makkelijk om vooraf een inschatting te kunnen maken van het geld dat je uitgeeft tijdens je vakantie. Eten en drinken zijn altijd een grote kostenpost. Wanneer je kiest voor halfpension dan weet je vooraf hoeveel je kwijt zal zijn en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Daarnaast dwingt het je ook om gezonder te eten, althans dat heb ik. Normaal zou ik bijvoorbeeld in een pretpark voor een snelle hap gaan. Als ik halfpension boek ga ik uitgebreid dineren in een goed restaurant. Dat is altijd gezonder dan gefrituurd fastfood.

En in Disneyland Parijs? Is het echt voordeliger?

Normaal betaal je €55 per persoon per nacht voor halfpension. Voor 4 personen, 3 nachten is dat €440. Als je dat vergelijkt met de giftcard van €200 per boeking ben je met deze aanbieding een stuk goedkoper uit.