Home Overzicht pretparken Julianatoren – Haal het meeste uit je dag

Julianatoren – Haal het meeste uit je dag

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als we denken aan Julianatoren dan zijn er twee dingen die in ons op komen. Een muis en een pretpark voor (kleine) kinderen. Zo noemen zichzelf natuurlijk ook voor niks kinderpretpark. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan en te zien wat je kunt verwachten van dit park, wat er te doen is en voor welke leeftijden het geschikt is.

Waar ligt het?

De locatie van dit pretpark is erg mooi. Het ligt aan de Amersfoortseweg 35 in Apeldoorn. Tegenover het enorme park achter paleis Het Loo. De omgeving is groen en zeker voor de mensen uit de Randstad een verademing.

Op het oog is het park niet zo groot. De parkeerplaats is ook niet zo groot als bijvoorbeeld Walibi of de Efteling. Als het heel druk is kan de parkeerplaats volraken. Je wordt dan naar een terrein in de buurt begeleid. Vanuit hier rijden dan pendelbussen terug naar het park.

Parkeren is betaald en kost €7,50. Je kunt in het park een muntje halen om uit te rijden. Het blijft natuurlijk een hoop geld voor parkeren, maar je ontkomt er helaas  niet aan. In de buurt zijn er weinig mogelijkheden om gratis te parkeren in een woonwijk. Als deze er wel zijn wordt dit vanzelfsprekend niet gewaardeerd door de bewoners.

De attracties en shows

Als we goed hebben geteld zijn er in totaal 60 attracties. Dat is behoorlijk wat. Hieronder vallen ook de speeltuinen en de kleinere attracties.

Voor kinderen die al iets meer durven zijn er de attracties in de stoer categorie. Hier valt ook een achtbaan onder, namelijk Jul’s Rollerskates. De echte achtbaan en adrenaline liefhebbers zullen hier geen kick van krijgen. Het is – net als alle andere attracties in het park – gericht op kleine kinderen. Vanaf 95 cm mogen ze namelijk al in deze attractie. Nog wel onder begeleiding van een volwassene. Zijn ze groter dan 120 cm, dan mogen ze alleen in de achtbaan.

Ook is er een attractie die over de kop gaat. Als je dat tenminste zelf wilt. In de cabine zitten knoppen waarmee je deze kunt laten bewegen.

Daarnaast zijn er in dit park veel van de gebruikelijke kinderattracties die je ook terugziet in andere parken als bijvoorbeeld De Efteling, Slagharen en Walibi. Natuurlijk wel in een ander jasje gestoken.

Zo kan je in een reuzenrad, draaimolen, schommelschip, treintje, botsauto’s en zweefmolen. Er zijn meerdere attracties waarin je kunt zweven, rijden en varen. In de Varende Piraat kan je naast varen ook nog eens mensen nat spuiten. In de Dino’s tour kan je in een soort Flintstones auto op safari langs dinosaurussen. Dit is erg leuk gedaan. Voor hele kleine kinderen kan het een beetje eng zijn, omdat sommige dino’s tanden hebben en wel hel dichtbij staan.

Ook is er genoeg ruimte voor kinderen om zich uit te leven in de speeltuin. Ze kunnen in netten naar boven klimmen. Er zijn glijbanen, trampolines en een plein met fonteinen om lekker in af te koelen.

De attracties in dit park zijn minder geschikt voor tieners. Die zullen zich hier waarschijnlijk snel vervelen. Voor kinderen onder de +- 12 jaar is er genoeg te doen. Zeker voor hele kleine kinderen is dit een goede plek om ze kennis te laten maken met pretparken. Voor hen is er genoeg te doen om zich een hele dag te vermaken.

Behalve attracties zijn er in dit park ook een aantal shows. Aan het begin van de dag is er de openingsshow met de mascottes van het park Jul en Julia. Zij sluiten ook de dag in het park weer af met het Swing & Uitzwaaifeest. Daarnaast zijn er ook nog andere shows zoals Op avontuur met de kaasschuit een Wild Westen show en een Piraten Party.

De shows zijn perfect voor kinderen die niet van stilzitten houden en zijn erg interactief. De mascottes van het park spelen ook hierin een grote rol. Na de shows kunnen de kinderen de figuren ontmoeten en met ze op de foto.

Wat kost het?

Julianatoren is een relatief goedkoop pretpark. Er zijn geen echte, grote attracties maar je kunt daar prima jonge kinderen een hele dag bezighouden.

De entreeprijzen zijn als volgt:

  • Kinderen jonger dan 2 jaar -> gratis
  • Iedereen die ouder is dan 2 jaar betaalt €22.50. Koop je de tickets vooraf via de website dan krijg je 2 euro korting.
  • Mindervaliden betalen €12.50 voor een entreekaartje. Onder deze groep valt iedereen met een lichamelijke of geestelijke beperking die niet in staat is om zonder begeleiding het park en de attracties te bezoeken.

Ben je van plan om vaker naar Julianatoren te gaan? Dan kan een abonnement voordeliger zijn. Je betaalt voor 1 jaar €230. Voor dat bedrag mag elk kind op datzelfde adres zo vaak naar Julianatoren als ze zelf willen. Ook mogen er 2 ouders en 2 opa’s en oma’s mee. Voorwaarde is wel dat zij vooraf zijn aangemeld op die kaart. Opa en oma mogen dan ook alleen met de kleinkinderen naar het park.

Alternatieven

Julianatoren is heel erg geschikt voor kleine kinderen. Of in ieder geval totdat ze naar de middelbare school gaan. Oudere kinderen en iedereen die van wat stoerdere attracties houdt kan zich hier al snel vervelen.

Als je op zoek bent naar een park met meer gevarieerde attracties, kijk dan bij Attractiepark Slagharen, Hellendoorn, Toverland of Plopsaland De Panne. Toegegeven, de meeste van deze parken liggen niet heel centraal en zijn voor veel mensen misschien lastig aan te rijden.

Wel is er meer variatie wat betreft attracties. Er zijn meer thrillrides, maar daarnaast ook veel van dezelfde attracties als in Julianatoren.

Voor sommige parken zijn de ticketprijzen ook vergelijkbaar met Julianatoren:

  • Slagharen: variabele ticketprijzen van 11,90 tot 29. Je krijgt korting als je tickets vooraf bestelt via de website dat kan oplopen tot 30%.
  • Hellendoorn: €23.50 (1 eurokorting als je online bestelt)
  • Toverland: €22,50 voor kinderen tot 120cm, €32,00 voor iedereen die langer is dan dat. (online betaal je €22 en 29,50). Deze prijzen gelden vanaf 7 juli 2018, ga je voor die tijd dan is het goedkoper. Dit komt, omdat er vanaf 7 juli nieuwe gedeeltes in het park en attracties openen.
  • Plopsaland de Panne: kinderen onder de 1 meter €10.,99, iedereen daar boven €36,50.

Jullie mening

We vinden het leuk om te horen wat jullie van Julianatoren vinden. Als achtbaanliefhebbers is dit namelijk niet het park voor ons. Maar dat betekent niet dat jullie er niet heen hoeven te gaan. Deel je mening hieronder in de comments!