Monsieur Cannibale gaat dicht, hard nodig of gemis?

Als je weleens in de Efteling bent geweest dan ken je het Monsieur Cannibale liedje. Mijn Frans is niet zo goed, daarom maakte ik altijd mijn eigen tekst er van. Maar officieel is het dus:

MONSIEUR CANNIBALE…JE N’VEUX PAS MOURIR…
MONSIEUR CANNIBALE…LAISSEZ-MOI PARTIR…

Dank internet songtekst! Mocht je het liedje ook na de sluiting van Monsieur Cannibale willen horen, zoek dan op Youtube naar Sacha Distel – Monsieur Cannibale. Binnenkort dus pure nostalgie.

Waarom gaat Monsieur Cannibale dicht?

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Officieel is de verklaring van de Efteling dat het aanpassen van het thema van Monsieur Cannibale naar een Sinddbad de Zeeman thema onderdeel uitmaakt van een groter plan om het gebied op te frissen.

Niet alleen Monsieur Cannibale zal worden aangepast, ook het naastgelegen Avonturen Doolhof krijgt een nieuw thema.

Waar de Efteling niks over zegt is de kritiek op de attractie die de afgelopen jaren steeds luider werd. In de attractie werd gebruik gemaakt van stereotypen en dat is eigenlijk allang niet meer van deze tijd.

In een artikel van de NOS heeft de Efteling het over “op een inclusieve manier” verhalen willen vertellen en “met het nieuwe thema wil zorgen voor een positief geschetst beeld van de rijke Arabische cultuur”. Hierdoor is er gekozen voor een 1001 nacht thema met Sindbad als mascotte.

Wat komt er in de plaats van Monsieur Cannibale?

Monsieur Cannibale maakt plaats voor de attractie Sirocco. Deze maakt gebruik van hetzelfde principe alleen zullen de kookpotjes vervangen worden door boten.

Daarbij zal het thema van de attractie beter passen bij de bestemming van het gebied. Vogelrok is natuurlijk al een attractie gebaseerd op avonturenverhalen. Het Avonturen Doolhof krijgt de naam Archipel en wordt ook omgetoverd naar een Arabisch thema.

Later zal ook het Panoramarestaurant aangepast worden aan het duizend-en-een-nacht thema.

Gaan we Monsieur Cannibale missen?

Ja en nee. Het liedje hoort gewoon bij een dagje Efteling en ik hoop van harte dat we die nog ergens terug gaan horen. De attractie zelf is natuurlijk niet mega spectaculair, maar wel voor veel mensen pure nostalgie.

Wat natuurlijk niet meer kan zijn die stereotypen. Zeker met de kennis en informatie die we tegenwoordig ter beschikking hebben. Het was leuker geweest als de hoofdfiguren cartoondieren waren geweest. Dan had de attractie ook niet plaats hoeven maken voor iets nieuws.

Wat ik ook heel fijn vind is dat de Efteling dit verouderde gebied gaat aanpassen. Bij veel delen in het park is er aandacht besteed aan de thematisering, maar het Reizenrijk zag er toch een beetje uit als een parkeerterrein met wat attracties. Leuk dat ze ook hier een thema voor kiezen en dit verder doortrekken.

Dus ja, ik ga vooral het muziekje missen. De attractie zelf blijft vrijwel gelijk alleen met een ander thema, ik kan niet wachten! De attracties Sirocco en Archipel openen in de winter van 2021. Je hebt nog tot het eind van de zomer voor een laatste ritje in Monsieur Cannibale.

Weekendje Efteling? Blijf overnachten!

Altijd inclusief tickets

Laat een reactie achter

Scroll naar boven