Tikibad Duinrell

Aquapark

Het Tikibad is een groot zwemparadijs midden in Duinrell. Het bestaat uit een binnen- en buitenzwembad en heeft 21 glijbanen. Dat klinkt als een must-do en dat is het ook zeker. Je kunt eigenlijk niet naar Duinrell zonder ook naar het Tikibad te zijn geweest. Al was het alleen maar voor de glijbanen.

Waar ligt het Tikibad?

Het Tikibad ligt midden tussen de attracties van Duinrell. Je moet dus echt het park op om er te komen. Daardoor is het lastig om alleen het Tikibad te bezoeken zonder ook naar het attractiepark te gaan. Ga je alleen voor het Tikibad? Dan kun je vaak alleen aan het eind van de middag of ’s avonds terecht. Je zult zien dat dit een populaire bezigheid is voor lokale jongeren.

Om bij het Tikibad te komen volg je de route naar Duinrell in Wassenaar. Hier parkeer je op het parkeerterrein en ga je naar de ingang van het park. Heb je nog geen kaartjes dan kun je deze bij de kassa kopen, maar het is vaak voordeliger om dit vooraf online te doen.

Je zou ook eens kunnen kijken naar Duinrell kaartjes met korting. Hier zit vaak ook een bezoek aan het Tikibad bij inbegrepen.

Als het attractiepark gesloten is, bijvoorbeeld op doordeweekse dagen in de winter, dan is het wel mogelijk om te zwemmen in het Tikibad. De kaartjes zijn dan vaak aanzienlijk goedkoper en je kunt langer doorbrengen in het Tikibad.

Wat kosten Tikibad tickets?

De tickets voor het Tikibad zijn te koop vanaf €19,50. Dit is dan voor 3 uurtjes toegang. Combineer je het Tikibad met de attracties dan ben je zo’n €4 meer kwijt.

Dat kan ook goedkoper!

Door bijvoorbeeld je ticket te kopen bij Tripper. Daar betaal je €19,95 (soms minder) voor een entreekaartje voor Duinrell inclusief 2 uur Tikibad.

Tikibad met attracties of zonder?

Wij raden aan om een kaartje voor het Tikibad te kopen inclusief attracties, behalve als je in de buurt van Duinrell woont. Is dit je eerste en/of enige bezoek aan Duinrell dan is het sowieso leuk om voor die paar euro meer ook het attractiepark mee te pakken.

Er zijn best een paar leuke attracties in Duinrell, waaronder de Splash, de Rodelbanen, DragonFly en Falcon. Een bezoek aan het Tikibad maakt deze dag dan compleet.

Tikibad zwembaden

Het Tikibad heeft meerdere zwembaden, ook voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Binnen is er het golfslagbad met daarnaast het peuterbadje. Voor kinderen is er het Playa gedeelte met ligbedden voor de ouders. Hier kunnen zelfs de jongste bezoekers veilig spelen in het water en zelfs van de glijbaan af.

De andere zwembaden in het Tikibad zijn vooral plekken waar de glijbanen eindigen. Hier kan je niet even lekker gaan zwemmen. Zwemmen binnen doe je in het golfslagbad en anders in het buitenbad.

Buitenbad Tikibad

Het buitenbad van het Tikibad werd in 2019 geopend en is een mooie aanvulling op alle glijbanen binnen. Wij hebben het de eerste dag mogen testen en hebben de grootste lol gehad.

Er is een groot zwembad met daar omheen ligbedden. Er zijn een aantal glijbanen en een splashgedeelte voor jonge kinderen. Naast het zwembad is ook nog een enorme ligweide waar je even van het zonnetje kunt genieten.

Wat voor glijbanen zijn er in het Tikibad?

Hoewel het Tikibad geschikt is voor alle bezoekers geldt dat voor de glijbanen niet. Daarom heb ik ze voor dit artikel opgedeeld in de volgende categorieën:

  • Thrill
  • Familie
  • Kinder

Zo weet je precies naar welke glijbanen jij moet bij je volgende bezoek aan het Tikibad. Laten we beginnen met thrill!

Thrill

In deze categorie vallen de glijbanen waarbij je vooraf denkt: “zou ik het nou wel doen”, tijdens gilt en achteraf blij bent dat je het aangedurfd hebt.

Laten we dan gelijk goed beginnen met de X-stream. Dit is een glijbaan waarbij je met 40km/h 7 meter naar beneden valt. En dat is nog niet eens het allerergste, want je weet namelijk niet wanneer je valt. Je begint deze glijbaan namelijk op een valluik. Hier sta je te wachten en te wachten totdat het luik ineens onder je vandaan gaat en je de diepte in valt.

Nog zo’n spannende glijbaan is de Tyfoon. Hier gaat het om snelheid en hoogte. Je glijdt namelijk met 50km/h naar beneden. En dat vanaf een hoogte van 15 meter. Onder weg ga je razendsnel door twee grote bochten waardoor je het wervelwind gevoel krijgt.

De laatste thrillglijbaan voor dit artikel is de Cycloon. Hierbij ga je 60km/h en kom je terecht in een grote trechter waarbij je rondjes blijft draaien, net zolang totdat je het midden bereikt. Hier is een gat waar je doorheen valt. Dat kan met je voeten eerst maar ook je hoofd eerst zijn. Het is maar net hoe je uitkomt. Hierna volgt nog een diepe plons en ben je blij dat het erop zit. (althans ik :))

Familieglijbanen

Voor families zijn er ook genoeg glijbanen in het Tikibad. Deze hebben wel allemaal een minimale lengte dus let daar goed op voordat je in de rij gaat staan.

De Starfright en Moonlight hebben beiden een minimale lengte van 1,20m. Het zijn twee glijbanen naast elkaar waarbij je grote stukken door het donker en dan weer door verlichte gedeeltes gaat. Dit alles doe je met maximaal 2 personen in een opblaasband. Zelf vind ik dit de twee leukste glijbanen in dit waterpark.

Nog zo’n glijbaan met een opblaasband is de Triton. Ook deze is voor iedereen vanaf 1,20m. Het grappige aan de Triton is dat je onderweg door trechters gaat. Hierbij wordt je afgeremd en een willekeurige kant opgeschoven. Eigenlijk een thrillride maar nog wel leuk voor de hele familie.

De laatste familieglijbaan is de Groene Barracuda. Deze is 110 meter lang, 14 meter hoog maar geen thrillride. Je gaat namelijk met maar 20km/h naar beneden. Lekker op je gemakje glijden.

Kinderglijbanen

Het Tikibad heeft twee gedeeltes speciaal voor kleine kinderen. Binnen heb je het Playa gedeelte met allemaal glijbanen voor jonge bezoekers. Er is ook een splashgedeelte voor als ze nog niet zo goed kunnen zwemmen.

Buiten is er net zo’n spettergedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Hier zijn ook glijbanen die in een ondiepgedeelte uitkomen.

Tenslotte heb je hier ook iets engere glijbanen, eentje met een aantal bochten en eentje die rechtdoor gaat met wat hobbels. Die zijn voor jonge kinderen met wat meer lef.

Dit waren ze de glijbanen in Duinrell. Mocht je nou denken: je hebt ze niet alle 21 opgenoemd, dat klopt! Hierboven heb ik een aantal van de hoogtepunten opgenoemd. De rest zul je zelf moeten beleven!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven