More

  Antwoorden op de 7 meest gestelde vragen over het Disneyland Hotel!

  Het magische Disneyland Hotel… Veel van ons dromen ervan of hebben er zelfs al eens gelogeerd. Voordat ik eindelijk de moed verzamelde om een aantal overnachtingen in dit hotel te boeken (en de daarbij behorende rekening te betalen) heb ik er lang over getwijfeld. Het is voor de meesten van ons natuurlijk ook best een hoop geld. Voor één overnachting met twee personen betaal je in het hoogseizoen meer dan €600 per persoon.

  Daarnaast is het best een uitdaging om antwoorden te vinden op al je vragen. De meeste reisorganisaties en Disneyland Paris zelf bieden vrijwel dezelfde informatie. Maar hoe is het om écht in dit Hotel te logeren? Hieronder de antwoorden op de 7 meest gestelde vragen via deze website!

  Ligt het Disneyland Hotel echt zo dicht bij de Parken?

  Dichter bij het Disneyland Park kan je niet verblijven. Het Disneyland Hotel ligt namelijk direct naast/boven de entree van dit Park. Naar het Walt Disney Studios Park is het een kleine 5 minuten lopen vanaf de uitgang van het Hotel. Afhankelijk van waar je kamer is ben je dus in 5-10 minuten in één van de Parken.

  Wat ik zelf heel fijn vond toen ik in het Disneyland Hotel sliep was dat je aan het eind van de dag – na het vuurwerk – het Park uitloopt en binnen 10 stappen in de lobby van het Hotel staat. Vanuit hier hoef je alleen nog de lift te nemen naar je kamer terwijl de overige bezoekers zeker 10-20 minuten moeten lopen om bij één van de andere Disney Hotels te komen.

  Is de Castle Club de prijs waard?

  Dit vind ik een lastige. Het Disneyland Hotel is sowieso al een stuk duurder dan de andere Disney Hotels. Voor de service van de Castle Club komt er dan nog een paar honderd euro bij. Hiervoor krijg je:

  • Een eigen incheckbalie in het Disneyland Hotel
  • Een lift die vanuit de Castle Club direct naar de entree van het Disneyland Park gaat
  • Ontbijt met Disney figuren
  • Toegang tot een privé lounge waar je onbeperkt alcoholvrije drankjes kunt halen, van 16.00 tot 17.30 zijn er ook zoete en hartige snacks
  • Vip Fastpass waarmee je zo vaak als je wilt – met een minimale wachttijd – in attracties kunt met een Fastpass rij

  Zelf heb ik het er nooit voor over gehad. Eigenlijk, omdat het Disneyland Hotel zelf al zo duur is. De Vip Fastpass is voor veel mensen de reden om voor deze kamer te gaan. Het is natuurlijk wel een luxe om onbeperkt in populaire attracties als Ratatouille, Big Thunder Mountain en Peter Pan’s Flight te gaan. Maar voor de overige 40 zal je gewoon in de rij moeten aansluiten.

  De lounge is wel heel fijn, omdat het Disneyland Hotel zo dicht bij de Parken is. Je loopt heel makkelijk vanaf het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park terug naar het Hotel, kunt even een drankje doen en daarna weer helemaal fris teruggaan.

  Of de prijs het voor jou waard is kan je het beste baseren op bovenstaande bullets. Hoeveel van deze zijn voor jou belangrijk én vind je het zo belangrijk dat je er honderden euro’s extra voor over hebt?

  Waarom is het Disneyland Hotel zo duur?

  Dat vraag ik mij ook weleens af…. Maar inderdaad het Disneyland Hotel is een heel stuk duurder dan de andere Disney Hotels.

  De eerste reden waarom het zo duur is, is de locatie. De andere Disney Hotels liggen op 10-20 minuten van de Parken, het Disneyland Hotel op 5 minuten. Dat vind ik zelf de belangrijkste reden om in dit Hotel te verblijven.

  Daarnaast is het een 5-sterrenhotel. Sterker nog, het is het enige 5-sterren Disney Hotel. Dat merk je voornamelijk aan de grootte van de kamer, maar verder vind ik het Disneyland Hotel niet erg luxe overkomen. Ben je andere luxe hotels gewend dan zal dit Hotel je wellicht tegenvallen.

  Hebben de kamers uitzicht over de Disney Parken?

  De meeste kamers in het Disneyland Hotel hebben geen uitzicht over de Parken. Veel kijken uit over backstage gedeeltes, bomen of het parkeerterrein. Wil je uitzicht over de Parken dan zal je dit vooraf bij moeten boeken. Er zijn een paar standaardkamers die uitzicht hebben over het Walt Disney Studios Park. Dit is het uitzicht vanuit de kamer waar wij toen sliepen.

  Niet verkeerd toch? Als je naar rechts keek zag je een stukje van het Disneyland Park. Maar als je écht een mooi uitzicht wilt over het Disneyland Park zal je daar extra voor moeten betalen.

  Kan ik een kamer in het Disneyland Hotel boeken zonder entreekaartjes?

  Dat kan zeker. Als je een Jaarpas hebt of niet elke dag naar de Disney Parken wilt kan je het Hotel zonder tickets telefonisch boeken via Disneyland Paris zelf op: 0900 34 76 39 65 (€1 per gesprek) of online via Expedia.nl of Booking.com. Met een Jaarpas krijg je korting op een Disney Hotel, maar kijk vooraf ook naar de prijzen op de andere twee boekingssites. Soms zijn deze goedkoper…

  Hoe kom je bij het Disneyland Hotel met de trein en/of auto?

  Met de auto volg je de Disney Hotels route tot aan hotel Sequoia Lodge. Hier sla je linksaf en vervolgens rijd je een stuk rechtdoor – voorbij Hotel Santa Fe – totdat je bij een rotonde komt. Neem de eerste afslag rechts en je komt vanzelf bij het Disneyland Hotel uit. Gelukkig staat alles goed aangegeven en ook je navigatie weet het vaak wel te vinden.

  Als je met de trein komt arriveer je op station Marne la Vallee-Chessy. Bij het verlaten van het station ga je rechtdoor richting de tassencontrole voor het Walt Disney Studios Park. Als je hier doorheen bent ga je naar rechts richting het Disneyland Park. Houd vervolgens rechts aan en volg het pad naar beneden. Vlak voor de entree van het Disneyland Park heb je aan de rechterkant een draaideur en twee gewone deuren. Dit is de entree van het Disneyland Hotel.

  Wat is het beste alternatief voor dit Hotel?

  Van het Disneyland Hotel is er maar één. Geen ander Disney Hotel heeft dezelfde goede locatie of 5-sterren. Wat ik zelf een goed alternatief vind zijn Hotel New York (nu gesloten voor renovatie) of Newport Bay Club. Dat zijn beiden 4-sterrenhotels die op 10-15 minuten lopen vanaf de Parken liggen.

  Ben ik een vraag vergeten óf heb ik hiermee juist antwoord gegeven op die van jou? Stuur me dan een berichtje op Facebook of Instagram!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Must Read

  Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

  Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je...

  Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

  Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto's met het kasteel op de achtergrond....

  Voor wie zijn deze pretparken eigenlijk geschikt?

  Of je nou met z'n tweeën bent, of een gezin met kleine óf juist grote kinderen. Pretparken zijn altijd een leuk dagje...

  Preston Palace – doen of niet?

  Heb jij de reclames van Preston Palace ook weleens gezien? Een groepje vrolijke mensen die eten, bowlen of zich vermaken in een...

  EuroDisney

  Bij het horen van de naam EuroDisney krijg ik altijd een beetje nostalgische gevoelens. Dit was namelijk de naam van Disneyland Paris...
  X