Home Disneyland ParisOvernachten bij Disneyland ParisDisneyland Paris hotelsDisney Hotels Mijn ervaring met de Golden Forest Club in Sequoia Lodge

Mijn ervaring met de Golden Forest Club in Sequoia Lodge

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Afgelopen week was het weer tijd voor een kort verblijf in Disneyland Paris. Omdat ik sinds kort een Jaarpas heb boek ik een losse kamer. Op Expedia zag ik een leuke aanbieding voorbij komen voor een Golden Forest Club kamer voor iets meer dan 200 euro per nacht. Inclusief ontbijt en toegang tot de lounge. Omdat ik daar nog nooit had geslapen vond ik dat het perfecte moment om dat een keer te doen.

Dit is mijn ervaring!

Aankomst in het hotel en inchecken

Als je bij Disneyland Paris bent aangekomen volg je vanaf afslag 14 de borden met daarop Disney Hotels. Vanaf de hoofdweg is Sequoia Lodge het tweede Hotel aan de linkerkant.

Wanneer je bij het parkeerterrein bent aangekomen toon je aan de bewaking je boekingsbewijs en daarna moet je de achterbak openen om te laten zien dat je geen gekke dingen bij je hebt. Hierna kan je de auto parkeren en naar de ingang wandelen. Koffers kan je in de achterbak achterlaten of bij de bagageservice van het hotel. Deze zit links van de hoofdingang aan de buitenkant.

Ga je met de trein? Dan loop je door de uitgang naar links richting Disney Village. Hier loop je rechtdoor naar de grote luchtballon. Vervolgens houdt je links aan en loop je om het water naar de ingang van Sequoia Lodge. Hier moet je twee trappen op óf je kunt met de lift. Deze zit een beetje verstopt, loop rechtdoor tot aan de trappen en sla dan linksaf. De lift zit dan achterin aan de rechterkant.

Inchecken

Gasten van de Golden Forest Club hebben een eigen incheckbalie. Deze zit in de hoek naast de gewone check-in. Vanaf de hoofdingang op het parkeerterrein ga je door de deuren en dan direct naar links. Kom je vanaf de andere kant – als je met de trein bent gekomen – dan loop je vanaf de trap schuin naar rechts, langs de bar naar de check-in balies. Vervolgens helemaal naar achteren totdat je bij de buitendeur komt. Vlak voor de deur vindt je aan de rechterkant de incheckbalie voor de Golden Forest Club.

Het inchecken is snel en gaat heel gemoedelijk. Je neemt plaats aan een bureau en de Cast Member regelt de rest. De kamerpassen krijg je direct mee, maar deze werken pas na 15.00. Je hoeft dus niet meer langs de balie om deze passen op te halen. Ook krijg je hier direct de entreekaartjes mee zodat je naar de Parken kunt.

De Golden Forest Club kamer

Wij hadden een kamer op de 7e verdieping met uitzicht op het parkeerterrein. Qua layout en grootte is de Golden Forest Club kamer gelijk aan een normale kamer in Sequoia Lodge. Er staan twee bedden in, je hebt een tafel met een stoel en een ladenkast met daarop een tv.

De badkamer heeft een wastafel, bad met douchekop en toilet. Ook is er een koelkast, koffiezetapparaat, strijkplank met -ijzer en een kluis.

Golden Forest Lounge: snacks, drankjes en ontbijt

Het grote voordeel van de Golden Forest Club is de lounge. Hierin kan je de gehele dag – tot 22.30 – drankjes halen. In de ochtend kan je hier ook ontbijten en aan het eind van de middag staan er allerlei snacks.

Hier hebben we goed gebruik van gemaakt!

Het ontbijt (7:00 – 10:30)

Ontbijten doe je niet met de rest van de hotelgasten, maar in een aparte lounge. Hier mogen alleen gasten van de Golden Forest Club in. Bij aankomst krijg je een vaste tafel toegewezen. Hierna mag je direct aanvallen op het buffet!

Tijdens het ontbijt in de Golden Forest Lounge kan je onbeperkt broodjes, croissants, ontbijtgranen, vleeswaren en zelfs een compleet Engels ontbijt met worstjes en bonen halen.

Er staan machines voor koffie, thee en sap. Hier mag je zoveel tappen als je wilt. De jus d’orange komt in hele kleine glaasjes, dus houdt er rekening mee dat je veel heen en weer moet lopen.

Drankjes (12:00 – 22:30) en snacks (16:00 – 18:00)

De hele dag mag je onbeperkt fris en warme dranken halen in de lounge. Ze hebben onder andere cola, sinas, water en allerlei soorten siroop. Daarnaast is er thee en koffie.

Van 16.00 tot 18.00 liggen er allerlei snacks, waaronder kleine broodjes, een pretzel, allerlei zoete broodjes, cake, snoep en pannenkoeken.

Je mag zoveel pakken als je wilt en er is genoeg keus!

Is het de moeite waard?

Zelf vond ik de Golden Forest Club heel fijn. De eigen incheckbalie was een uitkomst, want de rij bij de normale balie was behoorlijk lang. Daarnaast is de lounge echt heel fijn. Het ontbijt is geregeld en veel rustiger dan in de normale restaurants. Ook de gratis drankjes en snacks waren een leuke extra.

Het prijsverschil met de normale kamers – zonder ontbijt – was €60 per nacht voor 3 personen. Dat vond ik zelf meevallen. Alleen het ontbijt in Sequoia Lodge kost al meer dan €20 per persoon.

Daarom was het wat mij betreft echt de moeite waard en ik zou er ook zeker vaker logeren!