Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Hoe is het Disneyland Paris weer en wat neem je mee?

Hoe is het Disneyland Paris weer en wat neem je mee?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het weer in Disneyland Paris kan een behoorlijke impact hebben op je verblijf. Je bent toch het grootste deel van de dag buiten en dan wil je niet dat jouw bezoek letterlijk in het water valt. Gelukkig zijn er genoeg periodes in het jaar dat het perfect weer is in Disneyland Paris. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Hoe is het weer in Disneyland Paris?

Grofweg kun je het weer in Disneyland Parijs vergelijken met dat bij ons in Nederland. Sterker nog, de weersverwachting komt meestal ook aardig overeen met thuis. Toch zijn er wat verschillen.

Het grootste verschil is dat het vaak wat droger is in Disneyland Paris. Er zijn zeker een hoop regenachtige dagen, maar toch altijd minder dan bij ons. De grootste kans op regen is er tijdens de herfst en winter.

Ook de temperaturen wijken iets af. Zomers zijn vaak wat warmer, met temperaturen die oplopen tot ruim boven de 30 graden. Terwijl winters net even iets kouder zijn en er zelfs kans is op sneeuw.

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 5 graden in de winter en 20 graden in de zomer. Dit zijn gemiddelden, dat betekent dat het ’s nachts vaak wat koeler is. Zeker in de koudere maanden kan het behoorlijk vriezen. Neem dus genoeg warme kleding mee!

Beste tijd om te gaan

Het Disneyland Paris weer in september

De beste dagen in Disneyland Paris zijn natuurlijk droog, zonnig en met een aangename temperatuur. Je vindt deze dagen in de maanden mei, juni en september. Begin oktober kan ook vrij warm zijn, maar de kans is iets kleiner dan in september.

In die maanden is de temperatuur niet alleen goed, ook de drukte valt dan mee. Dit zijn namelijk de maanden net voor het hoogseizoen en er net na.

Overdag is het dan zo rond de 20 graden en ’s avonds koelt het af tot zo’n 15 graden. Een dunne jas of warm vest is dan wel aan te raden. Zeker als je stilstaat in de wachtrij of bij de vuurwerkshow.

Wat neem je mee?

Ongeacht de tijd van het jaar is het verstandig om een kleine paraplu of regenponcho mee te nemen. Haal deze thuis bij bijvoorbeeld de Action, dat is een stuk goedkoper dan als je dit in Disneyland Paris zelf koopt.

Vanaf november t/m maart kan het behoorlijk fris zijn, waarbij het ’s nachts geregeld zal vriezen. Neem als je in die periode naar Disneyland gaat de volgende items mee:

  • Warme (waterdichte) schoenen en sokken, het liefst geen sneakers, want daar trekt de kou doorheen als je stilstaat.
  • Handschoenen en een dunne sjaal die je makkelijk kunt opbergen.
  • Beanie, muts of oorwarmers. De meeste wachtrijen zijn buiten dus je zult het jezelf goed warm moeten houden. Maar ook hierbij geldt, het moet makkelijk op te bergen zijn wanneer je in een attractie gaat.
  • Een warme, maar dunne jas. Het liefst trek je natuurlijk je dikste jas aan wanneer het vriest, alleen deze jassen zijn niet handig in attracties. Ook kun je het dan al snel te warm krijgen wanneer je binnen bent. Het is handiger om meerdere dunne lagen te dragen in plaats van een dikke jas.
  • Warme fleecedeken voor de kinderwagen, want ook stilzitten is niet erg aangenaam in de kou.

Onderschat de kou niet! Het laatste wat je wilt tijdens een magische vakantie is afzien.

En ga je tijdens de zomermaanden? Dan is de enige tip, draag normale schoenen en geen teenslippers. Dat gaat natuurlijk tegen je gevoel in, maar teenslippers zijn niet geschikt om kilometers op te lopen.

Je zult snel blaren of pijnlijke voeten krijgen en dat is echt een domper. Ook sta je in de wachtrij dicht op elkaar, wat betekent dat er mensen op je tenen kunnen gaan staan.

Regenachtig weer in Disneyland Paris

Tenslotte zijn er nog regenachtige dagen. Daar heeft Disneyland Paris er een hoop van. Toch zijn er maar weinig dagen waarop het de gehele dag regent. Vaak zijn het kortere buien afgewisseld met droge periodes.

Als het hard regent zullen buitenattracties gesloten worden. Maar sta je buiten in de rij voor een binnenattractie dan zit er niks anders op dan te blijven wachten. Op zo’n moment is een regenponcho handiger dan een paraplu, zeker in de krappere wachtrijen.

Wil je nog meer tips hoe je een regenachtige dag overleeft in het pretpark? Lees dan dit artikel over regen in Disneyland Paris.

Zoals je hebt kunnen lezen hoeft het weer in Disneyland Paris jouw magische verblijf niet te bederven. Het resort is 365 dagen per jaar geopend en dat betekent dat je de beste periode met het lekkerste weer kunt kiezen. Maar laat je ook zeker niet afschrikken door de koudere dagen. Als je je goed voorbereid krijg je daar meestal rustigere dagen voor terug met korte wachtrijen.