Op schoolreis naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is de droom voor veel scholieren, een schoolreis naar Disneyland Paris. Een lange busreis die vaak al heel vroeg in de ochtend begint en ’s avonds heel laat weer eindigt. Sommige scholen kiezen ervoor om zelfs een nachtje te blijven slapen in de magie, al zal dat voor de begeleiders een zware opgaaf zijn.

Een dag naar Disneyland Paris is eigenlijk te kort. Zeker als je alles wilt zien. Maar je kunt genoeg dingen doen om toch het meeste uit je dag te halen. Als je dat wilt tenminste. Houd je meer van thrillrides en minder van sprookjesprinsessen? Dan zijn de Disney Parken misschien niet voor jou. Dat betekent overigens niet dat het een kinderpark is, zeker niet! Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan zich vermaken in Disneyland Paris.

Wat kan je verwachten?

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken: het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. In het Disneyland Park staat het grote, roze kasteel wat je misschien kent van de foto’s. Dit is het sprookjespark met tientallen attracties. Elk met een eigen verhaal en thema. Van rustige boottochtjes, tot achtbanen en attracties waarin je op aliens moet schieten om punten te verzamelen. Eigenlijk kan je jezelf in dit Park al de hele dag bezighouden. Maar Disneyland Paris heeft nog een pretpark!

Naast het Disneyland Park is er het Walt Disney Studios Park. Deze heeft een filmthema en is gebouwd als een grote filmstudio met allerlei gebouwen. De populairste attractie is de achtbaan Crush’s Coaster. In deze achtbaan maak je een duik onder de zee en wordt je door de hevige stroming meegevoerd. Aan het eind ben je compleet door elkaar geschud, op een leuke manier natuurlijk!

In de twee Parken zijn er ook diverse shows en een parade. Ook kan je er op de foto met allerlei Disney figuren. En natuurlijk ook uitgebreid de leukste spulletje shoppen. Als je op Instagram zit moet je natuurlijk een foto maken bij het kasteel met Minnie oren op! Dit is één van de populairste bezigheden in het Park.

Daarnaast is het goed om te weten dat Disney een gesloten resort is. Je kunt natuurlijk wel het openbaar vervoer nemen vanaf hier, maar verder is het moeilijk om te verdwalen. In de Parken staat in het midden een hoog gebouw. Als je hier naar terugloopt kan je altijd de uitgang vinden. Ook is het een heel veilige plek met veel (onzichtbare) beveiliging en een strenge tassencontrole.

Dit moet je meenemen!

Als ik terugdenk aan de schoolreisjes van vroeger – heeeeel lang geleden – dan had ik altijd een rugzak vol lekkers en kleffe broodjes. Het is nog steeds verstandig om zelf iets te eten, drinken en snacken mee te nemen. Als school geen picknick of lunch heeft geregeld neem dan zeker je eigen brood mee of tenminste genoeg geld voor eten en drinken. Let op, dit is in Disneyland Paris niet goedkoop. Wil je niet te veel geld kwijt zijn, dan kan je in Disney Village naar Earl of Sandwich of McDonalds. Disney Village is een winkelstraat die naast de twee Disney Parken ligt, vlakbij de Hotels. Hier kan je heel makkelijk naartoe lopen zonder het resort te verlaten.

Natuurlijk is het daarnaast verstandig om je smartphone mee te nemen naar Disneyland Paris. Niet alleen om te Snappen of je foto’s op Instagram te posten, maar ook om bereikbaar te zijn voor de begeleiders natuurlijk. Verder heeft Disneyland Paris een handige app waarin je de attracties en shows kunt zien met de locatie en de (wacht)tijden. Download deze ruim van tevoren om MB’s te besparen.

Ook is het fijn om een kleine rugzak of tas bij je te hebben. Deze moet je namelijk in de meeste attracties met je mee het karretje in nemen. Dat is een ongelooflijk gedoe met een grote tas.

Tenslotte, neem altijd fijne schoenen mee. Ook als je liever hakken draagt. Je loopt echt een hoop kilometers op een dag en naar de sportschool draag je ook geen hakken toch? Er is niks vervelender dan blaren in Disneyland Paris, omdat je dan niet zoveel meer kunt doen.

Hoe haal je het meeste uit je dag?

Wil je zoveel mogelijk attracties in Disneyland Paris doen? Of alle shows bekijken? Plan dan je bezoek. Dat hoeft niet heel uitgebreid maar maak voor jezelf een lijstje van de attracties, shows en Disney figuren die je echt wilt zien. Bekijk de locaties op de kaart en probeer voor jezelf een snelle route te maken.

Kijk of er attracties met een Fastpass op je lijstje staan en of er attracties zonder Fastpass in de buurt zitten. Dan kan je alvast een Fastpas halen voor die ene attractie en in de tussentijd de andere attracties bezoeken. Hier lees je meer over de voordelen van een Fastpass

Tips voor begeleiders

Een schoolreis naar Disneyland Paris kan natuurlijk niet zonder begeleiders. Dit zijn de echte helden die iedereen in toom moeten houden en weer veilig thuis moeten krijgen. Waarschijnlijk ben je zelf compleet gesloopt na zo’n dag maar je weet dat de kinderen het enorm naar hun zin hebben gehad.

Houd er rekening mee dat Disneyland Paris erg groot is. Ga je met jongere kinderen dan kan je het beste de groep verdelen en deze zoveel mogelijk bij elkaar houden. Oudere kinderen kunnen zelf rondlopen, maar maak duidelijke afspraken. Ze kunnen vanaf Disneyland Paris makkelijk de metro of trein nemen naar Parijs. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Verder is het handig om zelf ook de Disneyland Paris app te downloaden en misschien al een lijstje te maken met attracties die geschikt zijn voor de hele groep. Vergeet daarnaast niet om met z’n allen en leuke foto te maken voor het kasteel, dat is een leuk aandenken aan later!