Hoe reis je van Disneyland Parijs naar Parijs (de stad) en terug?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wist je dat je heel makkelijk van Parijs naar Disneyland Paris kunt reizen en weer terug? Dit maakt het natuurlijk wel heel aantrekkelijk om een paar dagen pretpark te kunnen combineren met al het leerzaams dat Parijs te bieden heeft. Of je gaat lekker winkelen en tafelen in Parijs. Het kan allemaal.

Reis met de trein van Parijs naar Disneyland Parijs

De gemakkelijkste manier is om de RER-A van Disneyland Parijs naar Parijs te nemen

Er zijn verschillende manieren om te reizen tussen Disneyland Paris en de stad Parijs. Een van de makkelijkste manieren is de trein (of eigenlijk metro).

De reis duurt ongeveer 45 minuten, en de treinen rijden zeer regelmatig, zeker tijdens de spits. Het grootste voordeel is dat het een rechtstreekse verbinding is (Disneyland Paris heeft een eigen treinstation). Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het verkeer of het vinden van een parkeerplaats als je op je bestemming aankomt.

Kijk voor meer informatie over deze verbinding op deze deze pagina over de RER-A

Neem een taxi van Parijs naar Disneyland Parijs

Een andere manier om van Parijs naar Disneyland Parijs te reizen is per taxi. De reis duurt ongeveer 45 minuten en kost ongeveer €70-€75 per enkele reis. Meestal is er plaats voor 2 tot 3 personen in de taxi, waardoor je de ritprijs gemakkelijk kunt delen.

Er zijn een paar dingen die je moet onthouden als je een taxi neemt van Parijs naar Disneyland Parijs. Zorg er voor dat je het adres van je hotel of het pretpark bij de hand hebt, zodat je dat aan de chauffeur kunt geven. Ze weten waarschijnlijk wel hoe ze naar Disneyland Parijs, en de omliggende hotels, moeten rijden, maar het is goed om voorbereid te zijn.

Ten tweede kan het verkeer rond Parijs druk zijn, dus vermijd de spits als dat mogelijk is. Tenslotte, als je in Disneyland Parijs bent, vraag de conciërge van je hotel om je te helpen bij het boeken van een taxi naar Parijs. Als je in Parijs bent, ga dan gewoon naar een taxistandplaats en vergeet niet de ritprijs te vragen voordat je instapt.

Prachtig Parijs, ik ga er graag heen!

Met de auto van Disneyland Parijs naar Parijs reizen

Je kunt met de taxi gaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met je eigen auto te reizen. Zeker als je deze toch al bij je hebt.

Het duurt een klein uurtje om van Disneyland Paris naar Parijs te gaan, afhankelijk van het verkeer. Houd er wel rekening mee dat rijden in Parijs best spannend kan zijn omdat het zo druk is in de stad. Plus je moet dan ook nog op zoek naar een parkeerplaats.

We parkeren meestal in de Wagram garage vlakbij de Arc de Triomph. Je hoeft dan niet het hele centrum door, want de garage ligt vlakbij de Peripherique. Plus, het is nog betaalbaar ook. Vooraf kun je alvast een plekje reserveren en betalen, dan kun je echt zorgeloos naar Parijs.

Met de bus van Disneyland Parijs naar Parijs

Tenslotte kun je ook met de bus vanuit Disneyland Paris naar Parijs. Je kunt hiervoor een georganiseerde tocht boeken via je hotel. Je wordt dan bij je hotel opgepikt en ze nemen je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Er zijn zelfs bustours naar Versailles.

Dit is de makkelijkste manier om Parijs te ontdekken vanuit Disneyland. Zeker als je met kleine kinderen bent.