Disney’s Davy Crockett Ranch – Disneyland Paris

Home Disneyland Paris Disney’s Davy Crockett Ranch – Disneyland Paris

Recent verbleven wij voor het eerst in Disney’s Davy Crockett Ranch in Disneyland Paris. Want hoewel ik er al sinds 1993 meerdere malen per jaar naartoe ga, vond ik dit bungalowpark altijd een lastige keus.

Het is de enige Disney accommodatie die niet op loopafstand van het pretpark ligt of een gratis pendelbus heeft. Je bent dus gebonden aan de auto als je de pretparken wilt bezoeken.

Maar nu moest het er dan toch maar van komen, overnachten in Disney’s Davy Crockett Ranch. En dat is beter bevallen dan verwacht!

Waar ligt Disney’s Davy Crockett Ranch?

Disney’s Davy Crockett Ranch ligt vlak bij Disneyland Paris op zo’n 10 minuten rijden met de auto. Het ligt in een bosrijk gebied in een stille, rustige omgeving.

Vanwege de locatie is het niet mogelijk om te lopen naar Disneyland Paris. Maar je mag je auto gratis parkeren op het grote Disneyland Paris parkeerterrein. Dat doe je op vertoon van je Magic Pass die je krijgt bij het inchecken.

Vanaf het grote parkeerterrein is het zo’n 10 minuten lopen naar de ingang van de Disney Parken.

De bungalows op vakantiepark Disney’s Davy Crockett Ranch

De auto parkeer je gewoon bij het huisje

De blokhutten van Disney’s Davy Crockett Ranch zijn eigenlijk stacaravans zoals je die ook op andere campings en vakantieparken hebt.

Ze bieden plaats aan maximaal 6 personen. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met 3 losse bedden. De 6e persoon slaapt op de slaapbank in de woonkamer.

Met zoveel mensen is een extra badkamer geen overbodige luxe. In de blokhut heb je daarom twee badkamers met een wastafel, douche en toilet. Er zijn dus ook twee toiletten wat ruzie scheelt.

Een van de wastafels is tegelijk ook een badje voor een baby mocht je dat nodig hebben. Deze heeft geen gewone kraan maar een sproeikop.

Tenslotte hebben de blokhutten een tv, airco en gratis wifi. Buiten is er een bbq, picknicktafel, droogrek en een parkeerplaats voor je auto.

Heb je een elektrische auto? Dan kun je die niet opladen in Disney’s Davy Crockett Ranch. We hebben landgenoten heel creatief een stekker uit het raam van de blokhut zien doen om de auto bij te laden. Maar je kunt deze ook opladen op het Disney parkeerterrein en als deze plekken vol zijn bel je de receptie van het vakantiepark en mag je laden bij Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel of Disney’s Newport Bay Club.

Faciliteiten op vakantiepark Disney’s Davy Crockett Ranch

Hoewel je waarschijnlijk de meeste tijd door zult brengen in de Disney Parken is het goed om te weten dat er op vakantiepark Disney’s Davy Crockett Ranch ook genoeg te doen is.

Zo is er een groot zwembad met glijbaan en een sporthal waar je onder meer kunt tennissen. Verder is er een restaurant die alleen geopend is voor diner, een winkeltje/supermarkt en de receptie.

Heb je ontbijt bijgeboekt dan kun je deze ophalen bij de kiosken vlakbij je blokhut. Heb je geen ontbijt bijgeboekt? Dan kun je stokbrood, croissants en chocoladebroodjes ophalen in de winkel vlakbij de receptie. Dat laatste is trouwens een stuk goedkoper!

In de supermarkt verkopen ze ook diverse snacks, (fris)dranken, water, en diepvriesmaaltijden. Er is zelfs vlees als je wilt bbq-en bij je blokhut.

Heb je aan het eind van de dag trek in een drankje? Dan kun je deze drinken op het terras van de saloon.

Wat vonden wij van Disney’s Davy Crockett Ranch?

Disney’s Davy Crockett Ranch heeft mij in ieder geval positief verrast. De huisjes waren lekker ruim en heel rustig gelegen. Waar je in een Disney hotel altijd geluid en reuring hebt, was het hier vaak muisstil. Heerlijk om even uit de Disney bubbel te zijn.

De locatie vonden wij ook niet storend. Ja, je bent gebonden aan de auto, maar het is echt maar een korte autorit. Plus vanaf het Disneyland Paris parkeerterrein ben je zo in de parken.

Verder is het een goede locatie als je de hond mee wilt nemen naar Disneyland Paris. Deze kan je makkelijk uitlaten in de omgeving en het is beter om de hond hier de dag door te laten brengen dan in het Disneyland Paris kennel.

Waren er ook minpunten?

Het grootste minpunt vond ik het bed. Wanneer je je omdraaide hoorde je alles kraken en piepen, en het matras was keihard. Mijn vriend vond het overigens heerlijk zo’n stug matras, dus het is maar net wat je prettig vindt.

Ook vond ik de bungalow toe aan een opfrisbeurt. Wanneer je binnenkomt snap je waarschijnlijk meteen wat ik bedoel. Het is niet slecht of vies, maar sommige delen kunnen wel een likje verf gebruiken.

Tenslotte is dit geen handige locatie als je de auto het liefst laat staan tijdens je vakantie. Wil je na het diner terugrijden dan zal er altijd eentje niks – of weinig – kunnen drinken. Naar de Disney Hotels of Partner Hotels kun je in dat geval dan een gratis pendelbus nemen, naar Disney’s Davy Crockett Ranch zul je altijd moeten rijden of een taxi regelen.

Kortom, Disney’s Davy Crockett Ranch is een fijne en vooral rustige plek om te overnachten. De blokhutten zijn ruim en in tegenstelling tot de Disney Hotelkamers geschikt voor max. 6 personen. Ook heb je een eigen parkeerplaats direct naast het huisje, wat gewoon heel luxe is.

Veelgestelde vragen over Disney’s Davy Crockett Ranch

Wordt Disney’s Davy Crockett Ranch jouw volgende vakantiebestemming?

Disneyland Paris aanbieding! Boek nu een verblijf van 3 dagen vanaf €175 per persoon incl. ontbijt, Disney Hotel en tickets! Bekijken

Tip! Dankzij de Disneyland Paris prijskalender kun je zelf de prijs van jouw verblijf bepalen. Benieuwd hoe het werkt? Probeer het hier

Onderwerp Disneyland Paris