Menu
Disneyland Paris

De zomerdrukte in Disneyland Paris en waar vind je verkoeling?

Het zomerseizoen in Disneyland Paris is vorige week officieel van start gegaan met de opening van het Lion King & Jungle Festival. Geheel in stijl met temperaturen ruim boven de 30 graden. Heel eerlijk moet ik bekennen dat het afzien was. Hoe dol ik ook ben op Disneyland Paris, zelfs ik had er na 1 dag al genoeg van. Zelfs mijn meest comfortabele slippers en schoenen zorgden voor enorme blaren in deze hitte. Nou heb ik de luxe dat ik meerdere malen per jaar ga en dat het dan niet uitmaakt als ik niet alles uit mijn dag haal. Maar dit zal voor de meesten van jullie niet het geval zijn. Daarom zal ik jullie meer vertellen over mijn ervaring met de zomerdrukte in Disneyland Paris en hoe je ook dan het meest uit je verblijf kunt halen!

Hoe druk is het tijdens de zomer?

De zomermaanden zijn een populaire tijd in Disneyland Paris. Vrijwel alle schoolkinderen in Europa zijn vrij en gezinnen trekken massaal naar het Franse pretpark. Veel Nederlanders gebruiken Disneyland Paris als tussenstop op hun weg naar het zuiden of bezoeken het pretpark vanuit hun huisje op een naastgelegen camping.

Drukte in Frontierland op een zondag rond 11.00 uur

Dat Disneyland Paris een populaire zomerbestemming is zie je terug aan de bezoekersaantallen. Het is er behoorlijk druk. In het laatste weekend van juni stonden er bij vrijwel elke attractie rijen van minimaal een uur. Big Thunder Mountain en Crush’s Coaster hadden uitschieters rond de 95 minuten! Fastpassen waren nog wel beschikbaar maar om 10.30 was de terugkeertijd al aan het eind van de middag. Tip: Haal je zo’n Fastpass dan kan je er niet nog eentje halen totdat je de eerste hebt gebruikt. Wees hier dan ook slim in.

Ook op de wandelpaden was het vol. Iedereen wil een andere richting op en houd er rekening mee dat je minimaal een keer per dag onder de voet wordt gelopen. Zelfs nu heb ik nog een blauwe enkel van de kinderwagens die er tegenaan reden. Dus bereid je goed voor!

Bezoekersgedrag

Wanneer het warm en druk is merk je dit ook aan het gedrag van de bezoekers. Men is wat sneller geïrriteerd of gefrustreerd door de lange wachtrijen. De meeste bezoekers kunnen hier gelukkig goed mee omgaan. Zij gaan zelf op zoek naar verkoeling of besluiten even uit de drukte te gaan. Er is ook een kleine groep die besluit hun frustratie op andere bezoekers af te reageren. Mensen opzij duwen, moedwillig tegen enkels aan rijden met kinderwagens, schreeuwen, ik heb het allemaal voorbij zien komen tijdens mijn laatste bezoek. Heel bijzonder vind ik dat altijd dat men zich in een pretpark toch anders gedraagt dan dat zij thuis zouden doen in het lokale winkelcentra.

Zelfs Pluto wil het niet zien 😂

Probeer overigens dit soort situaties altijd uit de weg te gaan. Al is het voor je eigen plezier. Je kunt die mensen toch niet veranderen. Gewoon lekker plezier maken en hopen dat ze onderweg naar huis een lekke band krijgen :D. (Dan heb ik het over jullie: Nederlands gezin voor mij bij Café Hyperion die expres de rij ophield terwijl het hartstikke druk was…Ja ook ik heb mijn ergernissen! :D)

Maar even serieus, je gaat je aan andere bezoekers irriteren. Écht waar. En dat kan ook niet anders als je met tienduizenden mensen op een heel klein oppervlak loopt in de bloedhitte. Houd rekening met elkaar en laat het ook vooral een magische plek blijven. Zeker voor kinderen!

Wat neem je mee naar het Park op een warme dag?

Haal voor je weggaat in Nederland een pakket met kleine flesjes water. Of neem herbruikbare flessen mee die je kunt vullen met grotere flessen water. Kraanwater in Frankrijk bevat veel chloor en is niet drinkbaar. Dus je moet genoeg voorraad hebben, zeker als het warm is. Er is een tijd geweest dat je in Disneyland Paris niet zelf eten en drinken mee mocht nemen. Maar tegenwoordig mag je zoveel meenemen als je wilt. Als je de picknicktafel maar thuislaat.

Ook ijsjes zijn niet goedkoop in Disneyland Paris

Het is even slepen maar absoluut de moeite waard. Drinken in de Parken kost meer dan €3,50 per flesje. Op een warme dag heb je aan 1 flesje niet genoeg. Dat is als gezin van 4 niet te doen. In de restaurants kost een glas drinken zelfs €5 en dat is voor een glaasje fris! Daarom is mijn tip neem écht drinken mee van thuis je kunt hier zoveel geld mee besparen. In de meeste hotels staat een ijsmachine om je drankje te koelen en slaap je bijvoorbeeld in de Golden Forest Club dan heb je een koelkast op de kamer.

Pleisters, zonnebrand en 2 paar schoenen!

Eén van de dingen die ik altijd in mijn tas heb in Disneyland Paris zijn pleisters. Zeker op warme dagen! Zelfs mijn comfortabele Tom’s en Birkenstocks hebben voor blaren gezorgd door de warmte en de enorme hoeveelheden lopen. Thuis kan ik hier dagen op lopen zonder ook maar ergens last van te krijgen. Maar in Disney slijten je voeten net iets sneller.

Dat is ook de reden waarom ik minimaal 2 paar schoenen meeneem. Als je van de één blaren of pijn krijgt dan heb je altijd nog een reserve. Slippers kan je heel makkelijk meenemen in je rugzak of tas. Ben je je schoenen écht zat dan kan je ze uit doen en even je slippers aan doen voor wat rust. Dat scheelt overigens ook weer een wandeling naar het hotel.

Tenslotte is het handig om zeker ook zonnebrand, een petje en een zonnebril mee te nemen. Er is vrijwel geen schaduw en je verbrandt heel snel.

Verkoeling in Disneyland Paris

Je mag helaas geen duik nemen in de vele meertjes en andere waterpartijen

Er zijn niet veel plaatsen in Disneyland Paris waar je kunt afkoelen. In het Walt Disney Studios Park kan dat alleen in het Studio 1 gebouw bij de ingang, de winkeltjes en het Counter Service restaurant bij Rock ‘n Rollercoaster. In het Disneyland Park kan dat in de winkels en passages in Main Street, de vele winkels verspreid over het Park, de verschillende counterservice restaurants zoals Café Hyperion en het gedeelte tussen de ingang van Frontierland en Adventureland.

Het afgelopen weekend had Disney daarnaast ook een aantal nevellocaties gemaakt. Hier kon je even afkoelen onder een koele stroom koude waterdamp.

Mijn tip is om op het heetst van de dag terug te gaan naar je Hotel. Blijf tot de lunch en kom daarna pas na het avondeten weer terug. De rijen zijn korter, het is veel rustiger in de Parken en het is aanzienlijk afgekoeld. Slaap je in de Hotels Sequoia Lodge, Newport Bay Club of het Disneyland Hotel? Dan kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

    Leave a Reply