Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Hoe werken Single Rider wachtrijen in een pretpark?

Hoe werken Single Rider wachtrijen in een pretpark?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je kent het wel…Sta je al een behoorlijk tijdje in een wachtrij, die niet op lijkt te schieten, zie je steeds halflege (halfvolle) karretjes voorbij rijden. Enorm frustrerend, vooral op drukke dagen. Om de capaciteit van de attracties zoveel mogelijk te benutten hebben veel attractieparken Single Rider rijen. Zo werken ze!

Hoe werkt een Single Rider wachtrij?

Een Single Rider wachtrij is een extra wachtrij bij een attractie. Dit is een andere rij dan de Fastpass in Disneyland Paris of bijvoorbeeld de Fast Lane in Walibi. De Single Rider rij is vaak een heel stuk korter dan de normale wachtrij waardoor je veel sneller aan de beurt bent. Een extra wachtrij die korter is dan de normale, daar moet een addertje onder het gras zitten. En dat klopt! Want sta je in de Single Rider wachtrij, dan ben je opvulling. Is er een plekje over in een karretje dan mag je instappen. Je mag niet zelf bepalen waar je gaat zitten en bij wie, maar je krijgt een plek toegewezen.

Voordeel van een Single Riders rij

Een veel kortere wachttijd! Zelf ben ik fan van Single Rider wachtrijen. Vooral bij Expedition Everest en Crush’s Coaster maak ik hier eigenlijk altijd gebruik van. De wachtrij voor de Single Rider rij is altijd minimaal de helft van de normale rij en deze gaat veel sneller dan de Fastpass. Hierdoor kan je alsnog in attracties die je normaal overslaat vanwege de lange wachtrij.

Het grootste nadeel!

Bij een Single Rider rij ben je afhankelijk van oneven groepen uit de normale of Fastpass wachtrij. Je fungeert als aanvulling op die groep. Daardoor is het nooit zeker wanneer er een plekje voor je is in de attractie.

Ook kan je niet zelf kiezen waar je gaat zitten. Wil je liever voorin de achtbaan? Dan moet je duimen dat er toevallig een oneven gezelschap is die daar gaan zitten.

Daarnaast zie ik ook regelmatig gezinnen met kinderen in de Single Rider rij staan, niet wetende dat je aan het eind wordt gescheiden. De kans is groot dat je niet in hetzelfde karretje zit als je kind, partner of de andere leden van je groep. En zeker niet naast elkaar!

Wil je dit wel dan moet je helaas aansluiten in de normale wachtrij of een kaartje halen waarmee je legaal mag voordringen (zoals de Fastpass).

Voor wie zijn deze rijen geschikt?

De Single Rider rij is geschikt voor iedereen die het geen probleem vindt om van de groep gescheiden te worden. Die het niet erg vindt om met een wildvreemde in het karretje te zitten en die weet dat er soms meerdere karretjes tussen jou en de rest van de groep kunnen zitten.

Ga je met jonge kinderen die je liever niet alleen laat? Dan is de Single Rider rij niks voor jullie. Hoewel het personeel meestal een oogje in het zeil houdt, kunnen zij helaas niet op jouw kinderen passen totdat jij terug bent. Je moet er niet aan denken dat zij er vandoor gaan terwijl jij in de achtbaan zit!

Zelf heb ik altijd veel tijd bespaard met deze rijen en ben ik er dan ook enorm fan van! Er komen er ook steeds meer bij. In Disneyland Paris bijvoorbeeld waar tot 5 mei wordt getest met een nieuwe Single Rider rij voor Indiana Jones. Is deze test succesvol dan krijg je ook bij deze attractie in de toekomst versnelde toegang. Net als bij: Crush’s Coaster, HyperSpace Mountain, RC Racer, Toy Story Parachute Drop en Ratatouille.