Hoe werkt de Disneyland Paris app?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zelf kan ik er niet meer zonder, de app van Disneyland Paris. In de Parken heb je dan altijd alle informatie bij de hand. Geen gedoe meer met een papierenkaart of – entertainmentprogramma. En je weet direct hoe lang de wachtij is bij jouw favoriete attractie!

De app is te downloaden voor IOS en Android en je kunt deze in de Parken datavrij gebruiken. Mits je verbindt met de gratis wifi van Disneyland Paris. Heb je geen smartphone dan kan je deze app niet gebruiken.

Goed om te weten, de app werkt ook als je thuis bent. Zo kan je je alvast voorbereiden op je verblijf.

Hoe werkt de Disneyland Paris app?

Wanneer de app open lacht Mickey je al tegemoet. Op het beginscherm zie je ook direct een aantal opties.

Openingstijden & Programma

Als je op openingstijden & programma klikt opent er een kalender. Klik de datum aan en de openingstijden voor die dag van het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park worden getoond.

Achter de openingstijden kan er een sterretje staan. Dit betekent dat er die dag Extra Magic Time is. Dat betekent dat de Parken eerder open gaan voor gasten van de Disney Hotels of bepaalde Jaarpashouders. Als je klikt op meer informatie zie je de precieze tijden voor Extra Magic Time voor die datum.

Blijf je meerdere dagen? Bekijk dan voor elke dag van je verblijf de openingstijden, deze kunnen nog weleens wijzigen.

Entertainment

Als je op diezelfde pagina (met de kalender) naar beneden scrollt zie je nog meer informatie. Onder het kopje entertainment zie je welke shows en parades er die dag zijn, plus de locatie en tijden.

Gesloten voor renovatie

Naast het kopje entertainment staat ‘gesloten voor renovatie’. Als je hierop klikt zie je welke attracties, restaurants en winkels er op die datum gesloten zijn. Zijn er renovaties in de Disney Hotels dan staan deze onderaan de pagina.

Reserveer een tafel

Gaan we terug naar het hoofdscherm dan zie je de volgende optie ‘Reserveer een tafel’. Als je daarop klikt ga je naar een pagina in de Disneyland Paris website waarop alle restaurants staan. Je kunt niet voor alle restaurants reserveren. Zoek waar jij wilt gaan eten en je kunt direct zien of het mogelijk is om een tafel te boeken. Dit kan je online doen.

Er zit ook een kleine bug in dit gedeelte. De Disneyland Paris website heeft een pop-up waarmee ze mensen vragen om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je de eerste keer op reserveer een tafel klikt krijg je die pop-up ook in de app.Deze kan je niet wegklikken. Je kunt dan het beste op het pijltje linksboven klikken om terug te gaan naar het hoofdscherm en vervolgens nogmaals op ‘Reserveer een tafel’ klikken. Dan blijft de pop-up weg.

Koop Fastpass

Disneyland Paris verstrekt aan elke bezoeker gratis Fastpassen. Maar hier hangen een aantal beperkingen aan, waaronder dat deze op drukke dagen al vrij snel opraken. Wil je verzekerd zijn van een rit in jouw favoriete attractie? Dan kan je ook een Fastpass kopen. Deze is 1 dag geldig en te koop vanaf 45 euro.

Als je in de app op de knop ‘Koop Fastpass’ drukt kom je direct op de pagina in de Disneyland Paris site waarop je deze kunt aanschaffen.

Nieuwsbrief

Deze spreekt eigenlijk voor zich. Via de app kan je je inschrijven op de nieuwsbrief van Disneyland Paris.

Plattegrond & wachttijden

Nu de optie die ik het meest gebruik: de plattegrond met daarop de wachttijden. De snelste manier om deze te openen is door te klikken op de Mickey in de blauwe cirkel onder in het midden. Nu opent de kaart van de twee Disney Parken.

Wil je weten hoe lang de wachtrij is bij jouw favoriete attractie dan kan je deze opzoeken op de kaart. Of je drukt op lijst (boven in het midden). Nu krijg je een lijst met alle attracties gesorteerd op alfabet met daarbij de locatie en wachttijden.

Je kunt ook zoeken naar de attractie waar je in wilt. Klik daarvoor links op het vergrootglas.

Verlanglijst maken

Om zeker te zijn dat je niks mist kan je voor vertrek een verlanglijst maken met jouw favoriete attracties. Zelf gebruik ik deze om in 1 oogopslag te kunnen zien wat de wachtrijen zijn voor mijn favorieten.

Je kunt een attractie toevoegen aan je verlanglijstje door deze op te zoeken op de kaart, in de lijst of via de zoekfunctie. Hierna druk je op het resultaat dat je krijgt. Nu opent er een pagina met alle informatie over deze attractie. Rechtsbovenin staat een heel klein wit hartje. Als je hier op drukt wordt de attractie toegevoegd aan je verlanglijstje. Ditzelfde kan je doen voor je favoriete restaurant, winkel of ontmoeting met Disney figuren.

Disney figuren

Op hetzelfde rijtje als attracties en verlanglijst vind je ook de optie Disney figuren. Als je hierop klikt krijg je een overzicht van alle ontmoetingen met disney figuren, inclusief locatie en tijden.

Tenslotte vind je bij lijst ook een overzicht van de restaurants, winkels, shows, evenement en zelfs hotels. Zo kan je altijd op de kaart zien waar je naartoe moet en hoe je er komt!