Sorcerers of the Magic Kingdom

Update! Deze activiteit is helaas niet meer beschikbaar.

Eén van de leukste dingen in het Magic Kingdom park in Walt Disney World is geen attractie. Het is zelfs geen show! Sorcerers of the Magic Kingdom is een speurtocht door het hele Park. Een leuke manier om even niet in de rij te staan. Zelf ontdekte ik het tijdens één van mijn laatste bezoeken en sindsdien ben ik fan. Lijkt een speurtocht met Disney figuren jou ook wat? Dit is hoe het werkt!

Starten met Sorcerers of the Magic Kingdom

Om te starten met Sorcerers of the Magic Kingdom heb je een geldig entreebewijs nodig voor het Magic Kingdom park. Het spel speelt zich namelijk in het Park af. Zodra je door de toegangspoorten bent houd je links aan en ga je naar de brandweerkazerne. Hier hangt een groot spandoek met iets in de trant van “volunteers wanted” of “Sorcerers of the Magic Kingdom”.

Wanneer je de brandweerkazerne binnenkomt word je ingeschreven voor het spel. Hiervoor laat je jouw Magic Band of entreekaartje scannen. Daarna krijg je een kaart, je eerste setje spelkaarten en een uitleg hoe het werkt. Je kunt elke dag 1 gratis pakje kaarten per persoon ophalen.

Hierna kan het spel beginnen!

De eerste opdracht!

Op de kaart staat de locatie aangegeven waar jouw spel start. Dit is een magisch raam/portaal ergens in het Magic Kingdom Park. Het icoontje dat je op de kaart ziet, staat ook op de grond bij het portaal. Zodat je zeker weet dat je goed staat.

Hierna scan je jouw sleutelkaart om het portaal te openen. Nu start de missie en kan je jouw magische spelkaarten gebruiken om de Disney slechterikken te verslaan. Merlijn legt alles uit en vertelt precies wanneer je een kaart moet gebruiken.

Is de missie bij dat portaal geslaagd? Dan zie je aan het eind bij welk icoon jouw missie verder gaat. Zoek dat icoon op de kaart en ga naar deze locatie. Bij het volgende portaal gaat jouw missie verder.

Alle Sorcerers of the Magic Kingdom locaties

Er zijn in totaal 4 verschillende missies:

  • Main Street U.S.A.
  • Fantasyland
  • Liberty Square
  • Frontierland

Elke missie heeft een eigen kaart met een nieuwe verhaallijn. Binnen deze 4 landen van het Magic Kingdom park zijn zer verschillende ramen/portalen waar je slechterikken moet verslaan met je spelkaarten. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde missie te doen.

Hoe werken de spelkaarten

Elke dag krijg je per persoon een pakje met 5 spelkaarten. Het leuke aan deze kaarten is dat ze allemaal een eigen “actie” hebben. Op het moment dat Merlijn aangeeft dat je een kaart kunt gebruiken wordt de actie die daarop staat uitgevoerd.

Je kunt bijvoorbeeld de slechterik laten aanvallen door de kleine sneeuwpopjes uit Frozen, ze een klap geven met het haar van Rapunzel of met de pan van Flynn Rider. Er zijn 70 officiële kaarten die je kunt verzamelen. Daarnaast zijn er ook Limited Editions die je alleen tijdens een speciaal evenement kunt krijgen.

Elk van deze kaart heeft een eigen actie. Er staat ook op hoe sterk de impact van deze actie is en hoe snel je de slechterik verslaat. Om nog meer impact te maken kan je ook twee kaarten tegelijk gebruiken.

Is het een aanrader?

Absoluut! Zelf vind ik Sorcerers of the Magic Kingdom een leuk alternatief voor attracties en wachtrijen. Vooral het proberen van de verschillende kaarten op de slechterikken is er geestig. Daarnaast kan je elke dag nieuwe kaarten halen om het spel interessant te houden. Je krijgt dan een nieuw pakje mee, je kunt dus niet zelf de kaarten kiezen.

Het enige nadeel van dit spel is dat je veel aan het wandelen bent in de hete Florida zon. Je kunt het daarom het beste op een bewolkte dag spelen, of vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Foto: Disneyparksblog

Laat een reactie achter

Scroll naar boven