Disney After Hours – zonder te wachten in de populairste attracties

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

In Walt Disney World organiseren ze al een tijdje Disney After Hours. In eerste instantie alleen in het Magic Kingdom park, maar inmiddels kan je ook in Hollywood Studios en Animal Kingdom na sluitingstijd in de Parken rondlopen. Hoewel je voor dit event een extra ticket moet kopen zijn ze ontzettend populair. Dit is waarom!

Wat is het Disney After Hours event

Het is vrijwel altijd druk in Walt Disney World. Bij populaire attracties staan ook buiten het hoogseizoen nog lange rijen. Daarom is Disney altijd op zoek naar een nieuwe manier om gasten de mogelijkheid te bieden om deze attracties te ervaren. Vanzelfsprekend tegen betaling.

Hierop hebben zij het Disney After Hours event bedacht. Na sluitingstijd blijf je 3 uur langer in de Parken. Er wordt slechts een zeer beperkt aantal kaarten voor dit event beschikbaar gesteld, waardoor het heel rustig is in de Parken. Je kunt zonder lang te wachten in de meest populaire attracties en natuurlijk op de foto met je favoriete figuren.

Daarnaast zijn bepaalde snacks en drankjes inbegrepen. Die kan je op de aangegeven locaties halen. Andere etenswaar zijn gewoon tegen betaling te verkrijgen.

Is het de moeite waard?

Of Disney After Hours de moeite waard is ligt aan een aantal zaken:

  • Is dit je eerste en laatste bezoek aan Walt Disney World?
  • Wil je heel graag in bijvoorbeeld Seven Dwarfs Mine Train of Flight of Passage en is dat helaas niet gelukt?
  • Ben je maar een beperkt aantal dagen in Disney World?

In de 3 uur van het event kan je vaak meer doen dan in een hele Disney dag. Je hebt namelijk geen wachtrijen bij de attracties en figuren. Heb je maar een beperkt aantal dagen in Walt Disney World of is het je niet gelukt om bepaalde zaken te zien? Dan is het After Hours event zeker de moeite waard.

Foto: WDWnews

Ook als je slecht tegen de warmte in Florida kunt is dit event een uitkomst. Je kunt na zonsondergang op je gemak alle attracties bezoeken en staat dus niet uren te zweten in een lange wachtrij.

Daarnaast mag je al 3 uur voordat het event start in het Park. Hierdoor heb je wat extra uurtjes om nog meer attracties te beleven en te genieten van de vuurwerkshows. Hierna verlaten de meeste mensen het Park, maar mag jij blijven om alle attracties te bezoeken. Nou hoor ik je denken, wat als ik geen ticket koop voor het Disney After Hours event en gewoon blijf? Gasten met een kaartje voor het event krijgen een polsbandje. Deze moet je laten zien bij diverse controlepunten in het Park, attracties en bij snackkraampjes. Als je tijdens het After Hours event zonder kaartje(polsbandje) blijft dan heb je alleen toegang tot Main Street USA wat al snel zal gaan vervelen.

Voor wie is het niet geschikt?

Ben je meerdere dagen in Walt Disney World? Dan kan je dit event beter overslaan. Je kunt dan beter ver van tevoren een Fastpass reserveren voor je favoriete attractie. Voor Disney hotelgasten kan dit vanaf 60 dagen vooraf. Andere gasten kunnen dat 30 dagen van tevoren.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je entreekaartje te koppelen aan je Disney account. Bijvoorbeeld via de website of MyDisneyExperience app. Wanneer je het ticket samen met het hotel hebt geboekt kan je beiden koppelen aan het account met het reserveringsnummer. Heb je twee aparte boekingen? Dan zal je hotel en entreekaartjes apart moeten koppelen. Dit is minder ingewikkeld dan het klinkt en alles wijst zich eigenlijk vanzelf.

Ga je 2 weken dan zal je voor elke dag 60 dagen moeten terugrekenen. Je kunt ook wachten op het punt dat je 60 dagen voor de laatste Park-dag bent. Op dat moment log je in op de app en kies je een Park waar je die dag naartoe wilt. Hoewel je het misschien nog niet helemaal zeker weet waar je dan bent is het écht aan te raden om zoveel mogelijk Fastpassen voor Seven Dwarfs Mine Train en Flight of Passage the reserveren. Cancellen kan altijd, maar ter plekke een Fastpass voor deze attracties krijgen is vrijwel onmogelijk.

Praktische informatie over het Disney After Hours event

Tenslotte nog wat praktische informatie:

  • Tickets kosten $125 (DVC leden en Jaarpashouders betalen $95)
  • Er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar
  • Het After Hours Event wordt per park 1 keer per week gehouden
  • Vooraf reserveren is aan te raden om teleurstelling te voorkomen
  • Het event duurt 3 uur maar je mag 3 uur voor het begin van het event al in het Park
  • Met een “normale” entreeticket heb je geen toegang tot dit event, je moet écht een los ticket kopen

Tickets reserveren kan hier!