Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was ik toch een beetje verdrieting, want ik ben oprecht dol op de show. Het stuk met de draaiende aardbol heb ik nooit goed begrepen, maar de muziek is prachtig en het vuurwerk is écht enorm.

Toen wij in de Dolphin sliepen konden wij vanaf het balkon elke avond meegenieten van het vuurwerk. Maar het is natuurlijk het mooist als je het van dichtbij kan ervaren. Op 30 september 2019 zal deze show voor het laatst worden gehouden in Epcot. Vanaf 1 oktober – de verjaardag van het Park – zal er een nieuwe avondshow zijn: Epcot Forever. Dit is een tijdelijke show die tot ergens in 2020 te zien is. Hierna zal de opvolger van Illuminations: Reflections of Earth te zien zijn.

Epcot Forever

Recent maakte Disney meer bekend over hoe de show eruit komt te zien. De muziek zal ook hier een belangrijke rol spelen. Componist Don Harper – die al diverse Epcot muziek heeft geschreven – werd door Disney ingeschakeld voor dit project. Juist, omdat deze avondshow een viering van het Epcot park is.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Tijdens de show hoor je muziek uit het Park, de shows en attracties. Vanaf het begin tot nu. Deze muziek zal gecombineerd worden met vuurwerk, lasers en special effects. Het belooft een spectakel te worden al zullen de meeste mensen toch met pijn in het hart afscheid nemen van Illuminations.

Andere veranderingen Epcot

Het vervangen van Illuminations: Reflections of Earth is slechts het begin van de grote veranderingen in Epcot. Disney World is nu volop bezig met het verbouwen van gedeeltes en het toevoegen van nieuwe attracties en restaurants.

Nieuwe attracties, shows en restaurants

De eerste nieuwe attractie waar momenteel volop aan gebouwd wordt is Ratatouille. Dit is dezelfde rit als in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. Deze nieuwe attractie opent achterin World Showcase in het Frankrijk gedeelte. Hier komt ook een nieuwe show, de Belle en het Beest Sing-a-long als aanvulling op de Frankrijk film die hier nu draait.

Er zullen nog 3 nieuwe shows worden toegevoegd aan Epcot. De eerste is een 360 film in het China paviljoen. Daarnaast zal de O Canada film in het Canada paviljoen worden geüpdate. Tenslotte komt er een nieuwe “Awesome planet” film in het The Land gedeelte van Epcot.

En daar blijft het niet bij! Epcot wordt grondig aangepakt en uitgebreid de komende tijd. Er komt namelijk nog een nieuwe attractie bij – een gloednieuwe Guardians of the Galaxy achtbaan die ook nog eens de langste indoorachtbaan ter wereld wordt. Deze wordt op de plaats van waar vroeger Ellen’s Energy Adventure was gebouwd.

Tenslotte wordt ook het aantal eetgelegenheden aangepast. Club Cool en Starbucks zullen verdwijnen en plaatsmaken voor een nieuw gedeelte. Starbucks zal worden verplaatst, maar helaas komt Club Cool niet meer terug. Naast Mission Space komt er een restaurant met ruimtethema. In het Japan paviljoen wordt er een nieuw restaurant geopend met gerechten geïnspireerd op de natuur van dat land. De laatste verandering brengt ons weer terug naar het Frankrijk paviljoen waar een nieuwe restaurant de Crêperie komt. Dit zal zowel een tafelbediening als quick-service locatie worden.

Nieuwe gedeeltes in het Park

Naast de nieuwe attracties, shows en restaurants zullen ook twee gedeeltes van Epcot een opfrisbeurt krijgen. Het eerste gedeelte is direct na de ingang van het park. Hier staan nu de stenen met de foto’s erop. Deze zullen een andere plek krijgen buiten het Park.

Daarnaast wordt er veel groen toegevoegd aan de nieuwe entree en komt er een fontein. Op de tekening ziet het er al prachtig uit en ik kan niet wachten totdat het klaar is.

Een andere verandering is de verbouwing van het Odyssey Events Paviljoen – wat vroeger plaats bood aan attracties als “Body Wars”. Maar inmiddels alleen geopend werd tijdens speciale evenement als het Food and Wine Festival. Dit paviljoen krijgt nu weer de aandacht dat het verdient en zal worden verbouwd tot grote indoorspeeltuin in de stijl van de nieuwe Wreck-It Ralph film.

De laatste verandering vind ik zelf iets minder leuk en dat is dat Spaceship Earth – de grote Epcot bal – dicht gaat voor een grondige verbouwing. Naar verwachting zal deze begin 2020 dicht gaan en pas in 2022 weer openen.

Wat vind jij van deze veranderingen en waar kijk jij het meeste naar uit?

Foto’s: Disney

Laat een reactie achter

Scroll naar boven