Naar Walt Disney World in de zomer, als je durft!

In de zomervakantie trekken we er massaal op uit. De meesten op zoek naar warmte en zon. Het liefst zo ver en tropisch mogelijk. Dan lijkt er geen betere bestemming te zijn dan de Sunshine State, Florida. Als je daar toch bent kan je direct een bezoekje brengen aan de pretparken waar dit gedeelte van Amerika om bekend staat. Maar voordat je een bezoekje aan Walt Disney World in de zomer brengt, is er wel iets dat je moet weten!

Het klimaat in Florida is namelijk anders dan bij ons. Echt winters kennen ze niet. Er zijn hooguit een paar koude dagen per jaar waar de temperatuur ’s nachts heel af en toe onder het vriespunt komt. Op de rest van de dagen varieert de temperatuur tussen heet en bloedheet. Het is namelijk ontzettend warm, zeker in de zomer.

Daarnaast heeft de zomer in Florida nog een andere bijkomstigheid. Het is namelijk ontzettend vochtig. Zodra je een ruimte met airconditioning uit stapt ben je nat. Niet van het zweet maar van de vochtige lucht. Niet lang daarna volgt ook het zweet!

Een andere nare bijkomstigheid van de hitte is dat het elke dag regent tijdens de zomer in Florida. Hoe stralend de lucht ook is als je wakker wordt, ergens op de dag verandert de blauwe lucht in donkere wolken en begint het ineens heel hard te regenen. Gelukkig duren deze buien nooit lang, maar je wordt er kleddernat van. Daarnaast is het na zo’n bui een stuk warmer dan daarvoor.

Tenslotte heb je tijdens het zomerseizoen ook een grote kans op een orkaan. Houd hier rekening mee.

Drukte in Walt Disney World in de zomer

Het weer is niet de enige reden waarom je Walt Disney World in de zomer beter kunt mijden. Dit is samen met de kerst en voorjaarsvakantie de drukste periode van het jaar. Wachtrijen van meer dan een uur zijn geen uitzondering en bij populaire attracties sta je soms meer dan 3 uur in de rij

Walt Disney World heeft een voordeel, namelijk Fastpass plus. Hiermee kan je tot wel 90 dagen van tevoren Fastpassen reserveren. Zo weet je zeker dat je in ieder geval een bezoek kan brengen aan Slinky Dog Dash, Flight of Passage en Seven Dwarfs Mine Train. Op de dag zelf zal je hier geen Fastpass meer voor kunnen bemachtigen dus vergeet niet om er eentje te reserveren. Anders zit er niks anders op dan achteraan de rij aan te sluiten.

Vroeger waren er nog periodes in Walt Disney World dat het rustig was maar die bestaan helaas niet meer. Elke dag is er genoeg volk in de parken te vinden. Voor de drukte hoef je Walt Disney World in de zomer niet te mijden, want het is eigenlijk altijd druk

Walt Disney World in de zomer tips

Mijn 4 bezoeken aan Walt Disney World waren allemaal in de zomer. Eén keer in juli en de andere 3 keer eind augustus, begin september. Ja het is warm, druk en er is een kans dat er een orkaan komt en toch zou ik geen andere periode willen!

Het is belangrijk dat je je goed voorbereid en weet wat er komt. Houd er rekening mee dat het warm en vochtig is. Neem open schoenen mee waar je lang op kunt lopen en pak alleen luchtige kleding in. Een vestje is aan te raden voor tijdens een regenbui of in de airco. Blijf op het heetst van de dag zoveel mogelijk uit de zon. Ook is het belangrijk om te blijven drinken. Zelfs als je dat thuis te weinig doet, daar moet je echt liters water (of fris) drinken om het vocht dat je verliest aan te vullen. Doe je dat niet, dan val je echt flauw.

Zorg ook altijd dat je een paraplu of poncho bij je hebt. Zelfs als het stralend weer is als je weggaat. Het regent echt elke dag! Ook als de hemel nu nog strakblauw is en er op de weer-app staat dat het droog blijft. Die buien zelf zijn verfrissend maar zorg dat je daarna nog even in de airco blijft totdat het water is verdampt.

Ga jij deze zomer naar Walt Disney World en wil je tips? Stuur mij dan een berichtje!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven