Pretparken weer open: hoe gaat dat in z’n werk?

weekend disneyland parijs

Nu de corona maatregelen langzaamaan minder streng worden, beginnen sommige mensen weer te denken aan een dagje uit. Veel snakken naar wat vertier en entertainment. En kunnen niet wachten tot de pretparken weer open gaan.

De afgelopen dagen wordt er langzaamaan steeds meer duidelijk over hoe het nieuwe pretpark bezoek eruit gaat zien. En wat de regels zullen zijn als de pretparken weer open gaan.

Nederlandse pretparken en dagjes uit

De meeste dagattracties – zoals pretparken en dierentuinen – kunnen niet wachten om weer open te gaan. Dat blijkt uit de uitspraak van de directeur van de Club van Elf Kees Klesman op Nu.nl: “Als je samen met de mensen die voor jou ertoe doen iets actiefs onderneemt, zoals een pretparkbezoek, verbind je je met elkaar en maak je herinneringen”.

In het artikel wordt ook verwezen naar het Veilig Samen Uit rapport van de Club van Elf. Hierin staan de richtlijnen voor pretparken en andere dagattracties.

Richtlijnen

Niet langer met vriendengroepen maar alleen met huisgenoten of het eigen gezin. Vooraf kaartjes kopen, reserveren voor een dagdeel of gefaseerd naar binnen. Alles om te zorgen dat ze de 1,5 meter afstand kunnen blijven waarborgen.

Ook moet het het personeel worden opgeleid zodat ze altijd handelen in lijn met de richtlijnen en de regelgeving.

Wachtrijen krijgen tape waarbij de 1,5 meter afstand moet worden gewaarborgd. Is het te druk? Dan kunnen ze gefaseerd mensen toe laten.

Hoe zit dat dan in de attracties?

In het Veilig Samen Uit rapport (dat je hier kunt downloaden) staat een voorbeeld hoe ze de attracties kunnen indelen. Ze gebruiken hiervoor het karretje van de Python.

Zoals je weet zit je in de Python met z’n 4-en in een karretje. In de nieuwe situatie mogen dit alleen maar 4 mensen zijn die je kent. Dus uit dezelfde groep of gezin. Huisgenoten dus geen vriendengroepen.

Ben je met z’n 2-en of alleen? Dan is de rij achter je leeg. Ook wordt er in het rapport gesproken over plastic schermen tussen de karretjes om bezoekers nog beter te beschermen.

Daarbij zal alles regelmatig gereinigd worden om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen.

De Disney pretparken

Afgelopen nacht maakte ook Disney bekend de pretparken gefaseerd te zullen gaan openen. Beginnende met Shanghai Disneyland op 11 mei 2020.

Om te voldoen aan de 1,5m afstand en andere coronamaatregelen zullen er een aantal dingen veranderen in het pretpark:

  • Geen shows en parades, ook geen vuurwerk
  • Niet meer knuffelen met je favoriete Disney figuren.
  • Kaartjes moeten vooraf gereserveerd worden

Meer over de nieuwe regels voor Shanghai Disneyland vind je hier.

Over de openingsdatum van de andere Disney Parken, waaronder Disneyland Paris, is momenteel nog niks bekend. Disney heeft wel aangegeven pas open te gaan als dat voor hun winstgevend is.

Dat klinkt misschien wat gek, maar wat ze hiermee bedoelen is dat het natuurlijk een hoop geld kost om een pretpark open te houden. Denk aan al het personeel dat betaald moet worden. Het is voor Disney dan niet rendabel om open te gaan als ze niet genoeg gasten mogen ontvangen om winst te kunnen maken. Dan blijven ze liever dicht.

Wanneer Disneyland Paris open gaat is dus nog even speculeren. Dat het een compleet andere ervaring zal zijn wanneer het daadwerkelijk gebeurd is zeker. Belangrijkste is natuurlijk dat we de kwetsbaren in onze samenleving blijven beschermen. Als dat een zomer niet in achtbanen gaan betekent, dan is dat maar zo, toch?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven