Captain Jack’s in Disneyland Paris, is het de prijs waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zelf vind ik het één van de leukste restaurants in Disneyland Paris: Captain Jack’s (vroeger Blue Lagoon). Niet zozeer vanwege het eten, maar vanwege de sfeer. Dit restaurant bevindt zich namelijk in een attractie. Echt waar! De bezoekers van het restaurant zijn een decorstuk in de attractie Pirates of the Caribbean. Misschien ben je er al weleens langs gevaren en je afgevraagd hoe het zou zijn om daar te eten.

Het is geen goedkoop restaurant. Voorgerechten beginnen bij €17, hoofdgerechten kosten minimaal €35. Er is een speciaal kindermenu deze kost €19 voor een eenvoudig voor-, hoofd- en nagerecht plus een drankje. Een uitgebreidere maaltijd kost €33. Hoewel het niet goedkoop is, is reserveren altijd aan te raden.

De grootste kans om op de dag zelf nog een plekje te krijgen is voor 12.00 uur als lunch of na 15.00 wanneer de meeste lunchgasten vertrokken zijn. Wil je een andere tijd dan kan je het beste ver voor aankomst reserveren. Dat kan al vanaf 2 maanden van tevoren door te bellen naar +33 1 60 30 40 50 (Engels of Frans) of via de website van Disneyland Paris. En tegenwoordig ook via de Disneyland Paris app. Dus update die ook zeker naar de laatste versie.

Daarnaast is het goed om te weten dat het restaurant sluit wanneer de attractie wordt onderhouden. Dus als Pirates of the Caribbean gesloten is, blijft ook het restaurant dicht.

Waar vind je Captain Jack’s?

Captain Jack’s vind je naast de Pirates of the Caribbean attractie in het Disneyland Park. Het is vanaf de ingang van het Park een behoorlijk stukje lopen. De attractie bevindt zich namelijk aan de andere kant van het Disneyland Park in Adventureland.

Er zijn een aantal manieren om er te komen. Je kunt door het kasteel via Fantasyland en dan links afbuigen langs Peter Pan. Of je loopt via de ingang van Adventureland en houdt dan zoveel mogelijk rechts aan richting Pirates of the Caribbean.

De ingang van het restaurant bevindt zich naast de uitgang van de attractie. Hiervoor moet je links van de attractie naar beneden lopen. Je vindt het restaurant dan naast het winkeltje met piratenspullen.

Aankomst in het restaurant en beste plekken

Bij aankomst in het restaurant staat er meestal een rij. Ook als je een reservering hebt moet je hierin aansluiten. Wanneer je aan de beurt bent zal de Cast Member je reservering opzoeken en je welkom heten. Hierna moet je nog even geduld hebben totdat je naar je tafel wordt gebracht. Dit kan enkele minuten duren.

Heb je geen reservering dan kan het zijn dat je 20-30 minuten moet wachten. Op hele drukke dagen is er ook een kans dat er helemaal geen plekje voor je is. De grootste kans op een tafel heb je als je met z’n tweeën gaat. Ze hebben genoeg 2-persoonstafels als opvulling.

De beste plekken zijn natuurlijk de tafels die direct aan het water staan. Maar dit aantal is beperkt en je hebt geen garantie dat je ook zo’n tafel krijgt. Daarnaast zijn het de meest luidruchtige tafels. Er zijn veel bezoekers van de attractie die naar je gaan schreeuwen (écht waar!) als je daar zit te eten.

Op het menu

Het menu van Captain Jack’s is Caribisch met veel verse vis. De voorgerechten bestaan uit garnalen, krab of tonijn. Voor vegetariërs is er avocadopuree of quinoasalade. Er staat één vleesgerecht tussen de voorgerechten: chiquetaille van gevogelte. (heel eerlijk heb ik geen idee wat dat is…)

Bij de hoofdgerechten is het qua vlees en vis 50-50 verdeeld. De vissoorten die geserveerd worden zijn onder andere wahoo-filet, koningsvis-filet, garnalen of makreel. Bij het vlees is het speenvarkenfilet, rundvlees of kip. Per gerecht staat ook de beste wijnkeus aangegeven. Voor vegetariërs zijn er ook hier weer twee opties: groentecurry of zoete aardappel ovenschotel.

De nagerechten bestaan uit exotische fruitsoorten, chocolade of een simpele verwenkoffie.

Heb je een Plus Maaltijdvoucher dan kan je deze in Captain Jack’s inwisselen voor een 3-gangenmenu.

Mijn ervaring met Captain Jack’s

Dit was de vis van de dag, barracuda met gemengde groenten en notenrijst

Dit restaurant stond al jaren bovenaan mijn verlanglijstje. Elke keer als ik in Pirates of the Caribbean zat vroeg ik mij af hoe het zou zijn om daar te eten. Eigenlijk vonden we het altijd te duur maar, omdat we een Maaltijdvoucher hadden zijn we er toch gaan eten.

We hadden geen reservering maar konden toch terecht. De vriendelijke cast member gaf ons een plekje achterin het restaurant, ver weg van het water en de attractie. Vond ik toen best een beetje zonde. Daarom was ik hartstikke blij dat er een plekje aan het water vrij kwam. Toen ik onze ober vroeg of we mochten verkassen ging hij dat aan zijn manager vragen. Die zei tot onze verbazing nee. Na lang aandringen kregen we toch een plekje langs het water, maar onze ober kreeg een flinke uitbrander van zijn leidinggevende… Het was ook niet dat de plek gereserveerd was, na 30 minuten waren vrijwel alle tafeltjes langs het water leeg. Iedereen werd achterin geplaatst. Denk dat de leidinggevende niet helemaal snapte dat veel mensen juist naar het restaurant komen voor de ervaring “eten in de attractie”.

Behalve die vreemde ervaring (ik voel me nog steeds schuldig dat die arme ober een uitbrander kreeg) was het verder echt heel erg leuk om hier gegeten te hebben. Wij hadden een vast menu, omdat we gebruik maakte van de Maaltijdvoucher. Voorgerecht was een vegetarisch gerecht met veel groente. Als hoofdgerecht had ik Barracuda filet met groente en witte saus. Dit was een specialiteit van de chef en smaakte heel goed.

Goed om te weten

  • Het is een behoorlijk prijzig restaurant
  • Met voornamelijk visgerechten
  • Je kunt Maaltijdvouchers inwisselen
  • Reserveren is aan te raden
  • Er is geen garantie dat je bij het water kunt zitten – bezoekers van de attractie vinden het leuk om naar je te schreeuwen als je zit te eten (rare mensen…)