Menu
Disneyland Paris

Goedkoop lunchen met kinderen in Disneyland Parijs

Entreekaartjes, eten, wat lekkers en souvenirs…een dagje naar een pretpark is vaak een dure aangelegenheid. Zeker met kinderen. In Disneyland Paris zijn er verschillende mogelijkheden om te lunchen zonder veel geld uit te geven.

Zelf lunch meenemen

De meest voor de hand liggende manier om geld te besparen op lunch is door zelf brood mee te nemen naar de parken. Er zijn speciale gedeeltes, met tafels en stoelen, waar je rustig kunt eten. En er zijn genoeg gezinnen die hier daadwerkelijk gebruik van maken.

Eten en drinken mag meegenomen worden in de parken. Wel kan het een uitdaging zijn om brood en beleg in te kopen en te bewaren. In de hotelkamers zijn er geen koelkasten, wel een minibar, en de dichtstbijzijnde supermarkt ligt op ongeveer 10 minuten rijden.

Soms nemen mensen etenswaren mee van het ontbijtbuffet, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er wordt bij de uitgang van het ontbijtrestaurant regelmatig gecontroleerd of mensen geen eten meenemen.

Eten in het park

Het is ook mogelijk om in de parken te lunchen bij een van de vele restaurants. De goedkoopste restaurants noemen ze “counterservice” restaurants. Dit is vergelijkbaar met een fastfoodrestaurant. Gelukkig zijn er verschillende restaurants waar uit gekozen kan worden, dus niet elke dag hamburgers en friet. (het kan natuurlijk wel…)

In de “counterservice”  restaurants kan je kiezen uit losse gerechten zoals broodjes, of complete maaltijden inclusief drankje en toetje.

LEES OOK:  Hotel Cheyenne in Disneyland Paris

Buiten de parken

Buiten de parken, in Disney Village, zijn er verschillende restaurants waar geluncht kan worden. Earl of sandwich biedt verschillende betaalbare broodjes. Een andere optie is om broodjes te halen in het station van Disneyland Paris, of om naar Val D’Europe te gaan. Dit is een winkelcentrum op ongeveer 10 minuten rijden van het park.

Er zijn allerlei mogelijkheden om goedkoop te lunchen in Disneyland Paris. Heb jij een goede tip voor onze lezers? Deel deze hieronder!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X