Busreizen naar Disneyland Paris, bestaan ze nog?

Eind december kondigde Peter Langhout Reizen aan niet langer de geboekte reizen uit te kunnen voeren. Zij waren voor mij toch wel dé aanbieder van Disneyland Paris busreizen. Samen met OAD die jaren geleden al een keer failliet ging.

OAD had in mijn tijd de Disneyland kidsbus. Oh wat wilde ik daar graag mee. Niet alleen, omdat deze je natuurlijk naar Disney bracht. Maar ook, omdat het zo gezellig leek in de bus. Je vakantie begon eigenlijk al bij het instappen.

Ook met Peter Langhout Reizen ben ik een keer met de bus naar Disneyland Paris geweest. Wat ik mij nog kan herinneren was dat je lange tussenstops had én dat ze je niet naar een Disney Hotel brachten.

Bij het wegvallen van die laatste aanbieder ben ik mij toch gaan afvragen, zijn er nog wel busreizen naar Disneyland Paris?

Voor- en nadelen van met de bus naar Disneyland Paris

Het grootste voordeel van busreizen naar Disneyland Paris is dat je vervoer hebt. Handig als je bijvoorbeeld geen auto rijdt of geen treinstation in de buurt hebt. Vroeger was het ook aanzienlijk goedkoper dan met de trein, maar tegenwoordig kost een Thalys kaartje slechts €35.

Daarnaast kon je vrijwel altijd ergens bij jou in de buurt opstappen en werd je netjes voor de deur van je hotel afgezet. Dit was met name handig voor mensen die niet vaak op vakantie gingen of jonge stelletjes die voor het eerst een weekendje weggaan. Je kunt als je met de bus gaat in ieder geval niet verdwalen, op het verkeerde station uitstappen of de weg kwijtraken.

Maar busreizen naar Disneyland Paris hadden ook één groot nadeel: de reistijd. De laatste keer dat wij – met de OAD bus – gingen waren we 10 uur onderweg. Ter vergelijking, met de auto doe ik er 5 uur over, met de Thalys 3 uur.

Hierdoor is deze vorm van transport – zeker nu de trein rechtstreeks rijdt – niet heel populair meer.

Wie bieden deze busreizen nog aan?

De OAD heeft nog steeds de speciale “Kids bussen” naar Disneyland Parijs. Dit zijn bussen met wifi en een mediascherm waarop je films kunt kijken. Ze houden jou – en de kinderen – in ieder geval goed bezig.

Er zijn 12 opstapplaatsen waar ze je al heel vroeg in de ochtend oppikken. Op sommige plekken moet je al om 4 uur ‘s nachts klaarstaan op de aangegeven plaats. Meestal is dit bij een station of carpoolplaats. De verwachte aankomsttijd is dan tussen 13.00 en 13.45 afhankelijk van het verkeer.

De kosten voor de busreis beginnen bij €85 per persoon. Dit is op sommige dagen goedkoper dan de trein. Je kunt bij de OAD losse bustickets kopen of als onderdeel van een arrangement. Ze zetten je dan af bij de Disney Hotels (behalve Davy Crockett Ranch) en de Partner Hotels.

Behalve met de OAD kan je ook met de Flixbus naar Disneyland Paris. Dit is stukken goedkoper, maar er is 1 groot nadeel: de bus zet je af in de stad Parijs. Hierna moet je verder met het openbaar vervoer. Een hoop gedoe voor maar €15 minder dan de Thalys die rechtstreeks rijdt en je afzet in Disneyland Paris.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Disneyland Parijs aanbieders Prijzen vergelijken
Disneyland Parijs aanbiedingen Bereken prijs
OAD Busreizen Bereken prijs
Disneyland Tickets Bereken prijs
Thalys Kaartjes Bereken prijs
Hotels bij Disney en in de omgeving Bereken prijs

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...