Tafel reserveren in een Disneyland Paris restaurant: zo eenvoudig gaat dat!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als ik iets heb geleerd van al mijn bezoeken aan Disneyland Paris, is dat restaurants vaak drukker zijn dan je zou verwachten. Zeker rond piektijden als lunch en het avondeten. Kan je reserveren, dan zou ik dat ook altijd doen.

Vroeger was reserveren voor een Disneyland Paris restaurant best een gedoe. Je moest toen bellen naar een buitenlands telefoonnummer en werd dan in het Engels of het Frans te woord gestaan. Dit kan trouwens nog steeds door te bellen naar het 0900 nummer van Disneyland Paris.

Maar er is een makkelijkere manier!

Hoe reserveer je een tafel in een Disneyland Paris restaurant?

De makkelijkste manier is om een tafel te reserveren via de Disneyland Paris app. Dit kan vanaf 2 maanden van tevoren. Dit lijkt ver weg maar ik zou de reservering zeker maken.

Op de dag zelf kun je terecht bij de conciërge in je Disney Hotel of bij het restaurant zelf om te reserveren. Maar er is dan een kans dat het restaurant vol zit op de door jouw gewenste tijden. Dat geldt ook als je het restaurant wilt bezoeken zonder reserveringen. Er moet dan maar net een plekje voor je vrij zijn.

Daarom, mijn tip, als je kan reserveren doe het dan. En gebruik die 2 maanden vooraf om de beste tijden te scoren.

Maar hoe doe je dat dan?

Wanneer je de Disneyland Paris app opent zie je een foto van Mickey met daaronder 3 blokjes. De middelste is Reserveer een tafel. Die heb je nodig.

Als je daar dan op hebt geklikt krijg je een lijst met de restaurants waarbij je kunt reserveren. Daar kun je doorheen bladeren en de menu’s bekijken. Maar ik zou eerst je gewenste dag invoeren. Er wordt dan gevraagd om een datum te selecteren en het aantal personen door te geven.

Dan zie je meteen een lijst met de restaurants die nog beschikbaar zijn en voor welke tijden je kunt reserveren.

Reserveren gaat daarna vrij snel, het enige dat je hoeft te doen is inloggen in je Disney account je telefoonnummer invullen. Heb je maaltijdvouchers die je wilt gebruiken? Laat dit dan ook vooraf weten.

Is het gelukt? Dan krijg je een e-mail ter bevestiging en je kunt de reserveringen ook terug zien onder Mijn Profiel (het poppetje rechtsonder) in de app. Je kunt hier ook de reservering annuleren of wijzigen als dat nodig is.

Is een tafel reserveren in Disneyland Paris nodig?

Mijn vriend heeft een enorme hekel aan het plannen van dagen. Hij wil gewoon wanneer hij trek krijgt naar een restaurant en daar eten. 2 maanden vooruit reserveren vindt hij maar onzin.

En natuurlijk ben ik het met hem eens, maar het beperkt ook heel erg je keuze.

Wij verblijven binnenkort een aantal nachten in Hotel New York: the Art of Marvel en ik wilde graag het buffetrestaurant proberen. Toen het tijd was om te reserveren kon ik alleen nog uit 22:00 kiezen. Nou dan heb ik meestal niet zo’n zin meer in eten.

Dus ja, reserveringen gaan snel. En zonder maak je bij de populairste restaurants nou eenmaal weinig kans.

Moet ik bij elk Disneyland Paris restaurant reserveren?

Nee. Veel restaurants in Disneyland Paris werken gelukkig niet met een reserveringssysteem. Dit betekent dat je soms even in de rij moet staan voor een tafeltje, bijvoorbeeld bij Annette’s Diner, maar dat je altijd wel aan de beurt komt.

Ook bij de restaurants waar je een tafel kunt reserveren is dit niet altijd nodig. Zeker als je rond een uur of 14:00 of half 3 gaat. Meestal is het dan bij de meeste restaurants in de twee Disney parken mogelijk om zonder reservering aan te sluiten.

Dat geldt ook voor lunch in Disney Village. De restaurants in dit gedeelte zijn dan wel geopend maar omdat iedereen in de pretparken is, zijn ze vaak heerlijk rustig.

Wij lunchen dan meestal wat uitgebreider zonder te hoeven wachten en halen ’s avonds een snack of kleine maaltijd.

Wat als ik geen tafelreservering in Disneyland Paris kan krijgen?

Kun je niet meer reserveren bij je favoriete restaurant in Disneyland Paris? Dan zijn er nog steeds manieren om binnen te komen. Iedereen kan namelijk een tafel reserveren, ongeacht of ze ook daadwerkelijk gaan. Dus meld je op de dag zelf zeker bij het restaurant en vraag of ze een tafeltje beschikbaar hebben.

Het nieuwe reserveringssysteem via de app heeft het makkelijker gemaakt om te reserveren, wat helaas ook betekent dat reserveringen sneller op zullen zijn. In Amerika hebben ze hiervoor een systeem bedacht waarbij je moet betalen elke keer als je niet komt opdagen, in Disneyland Paris is dat niet zo. Dat merk je helaas.

Toen ik 2 maanden van tevoren wilde reserveren zat alleen het restaurant in Hotel New York: the Art of Marvel vol. De andere restaurants hadden eigenlijk allemaal nog tijden beschikbaar.

Voor de lunch met name in de Disney Parken, voor diner in Disney Village of de Hotels.

En is er echt geen plek in je favoriete restaurant? Dan zijn er nog genoeg andere restaurants in Disneyland Paris om uit te kiezen!

De foto’s in het artikel zijn van Bistro Chez Remy, het Ratatouille restaurant in het Walt Disney Studios Park. Dit is zo’n restaurant waar ik zeker zou reserveren.