Druktekalender Disneyland Paris: nooit meer wachten!

De één vindt het fijn als de parken leeg zijn en de wachtrijen kort. De ander houdt juist van gezellige drukte en vindt het niet erg om in de rij te staan. Hieronder zie je precies op welke dag je het beste kunt gaan en wanneer je een bezoekje beter kunt uitstellen of beter moet plannen. Verderop geef ik je ook nog wat tips wat je het beste kunt doen als je op een drukke dag gaat.

Disneyland Paris druktekalender bestaat niet, of toch wel?

Voorheen kon je vrij eenvoudig een Disneyland Paris druktekalender maken. Maar door het reserveringssysteem dat Disneyland Paris nu heeft zijn hele drukke dagen vrijwel verleden tijd. Ze gebruiken dit systeem om te weten hoeveel bezoekers ze kunnen verwachten en passen daar de dienstverlening op aan.

Je kunt deze gegevens zelf ook gebruiken om de drukte in Disneyland Paris in te schatten, dat doe je namelijk met de prijsschattingstabel op de Disneyland Paris website. Deze tabel ziet er als volgt uit:

Bron: Disneyland Paris

De kleurtjes geven een bepaalde prijscategorie aan. Leuk, denk je nu misschien, maar hoe weet ik dan hoe druk het wordt?

Dat is vrij eenvoudig in te schatten! De kleuren lopen van lichtblauw naar iets donkerder blauw, donkerblauw, paars en roze. Je ziet ze hierboven allemaal op het plaatje.

Hoe lager de prijs, des te rustiger het is in de parken. De enige “maar” zijn de zondagen. Als je naar de tabel kijkt zie je dat deze lichtgekleurd en dus rustig zouden moeten zijn. Dat is niet zo. Want het gaat om de aankomst op die dag, maar waarschijnlijk zijn alle mensen die op zaterdag zijn blijven slapen ook nog in de pretparken op zondag.

Zelf de druktekalender bekijken

Wat zijn de drukste, en rustigste periodes in Disneyland Paris

Wil je snel een overzicht van wanneer het druk of rustig is dan hieronder de lijst:

  • Druk: schoolvakanties in Europa, de maanden juli en augustus, weekenden, Franse feestdagen, laatste 2 weken van oktober en laatste twee weken van december
  • Drukker dan normaal: vrijdagen door het hele jaar
  • Normale drukte: Alle andere doordeweekse dagen

Wat ik hierboven al schreef zijn echt drukke dagen in Disneyland Paris verleden tijd. Wij waren pas op een uitverkochte dag in juli in Disneyland Paris en de langste wachttijd was 70 minuten bij Crush’s Coaster. Andere attracties hadden een rij van zo’n 30 minuten. Heel goed te doen dus!

Wat zijn de drukste attracties in Disneyland Paris?

Drukte in Disneyland Paris bij attracties

Sommige attracties zijn populairder dan andere. Hieronder zie je een overzicht van de attracties die ook op rustige dagen nog steeds een wachtrij hebben.

  • Big Thunder Mountain
  • HyperSpace Mountain
  • Peter Pan’s Flight
  • Spider-Man W.E.B. Adventure
  • Crush’s Coaster
  • Toy Soldiers Parachute Drop
  • Ratatouille

Veel van deze attracties maken gebruik van Disney Premier Access. Dat is een betaalde dienst waarbij je via een verkorte rij in de attractie kunt. De kosten hiervoor variëren tussen de €5 en €18 per persoon per keer.

Niet goedkoop, maar het geeft ook een hoop gemak, zeker op drukkere dagen.

Drukte Crush’s Coaster in Disneyland Paris

Tip! Disneyland Paris vanaf €160 per persoon incl. Disney Hotel en entree

Crush's Coaster is de drukste attractie in Disneyland Paris

Crush’s Coaster is een ontzettend populaire attractie in Disneyland Paris waar meestal de langste wachtrij staat. Dit is een attractie die je eigenlijk ook niet wilt missen, maar je hoeft er geen uren voor te wachten. Er zijn namelijk wat manieren om de wachttijd te verkorten.

Allereerst, zorg dat je aan het begin van de dag direct naar deze attractie gaat. Je hoeft daarvoor alleen de menigte te volgen. Slaap je in een Disney Hotel? Maak dan gebruik van Extra Magic Time, je kunt dan nog eerder het pretpark in dan alle andere gasten.

Ook aan het eind van de dag neemt de wachttijd voor Crush’s Coaster af. Dit is wel een attractie die vaak in storing gaat dus ik zou persoonlijk dit risico niet nemen als je deze attractie wilt bezoeken.

De beste manier, maar ook de duurste, is om een Premier Access te kopen voor deze attractie. Dat kost maximaal €18 per persoon per keer. Niet goedkoop, ik weet het, zeker als je met een gezin gaat. Maar het geeft je zoveel gemak en het scheelt je zoveel tijd. Als je het kunt veroorloven zou ik het zeker doen.

Zelf de druktekalender bekijken

Hoe werkt Disney Premier Access?

Bron: Disneyland Paris

Disney Premier Access is een betaalde dienst waar iedere bezoeker gebruik van kan maken. Hiermee koop je eenmalig, per persoon, toegang tot een verkorte wachtrij. Meestal sta je dan maximaal 10 minuten te wachten, maar vaak kan je vrijwel meteen doorlopen en instappen.

Je kunt Disney Premier Access per attractie kopen of als set. Deze set heet Disney Premier Access Ultimate en bevat alle Premier Access attracties behalve Orbitron. Met Premier Access Ultimate kun je per attractie een keer gebruik maken van de verkorte wachtrij. Heel handig, maar niet goedkoop. Dit kost namelijk €140 per persoon per dag. En het is eenmalig dus als je nog een keer in die attractie wilt zul je weer moeten wachten.

Het is niet goedkoop, maar toch raad ik het je aan. Zeker op een drukke dag. Je gaat er zoveel tijd mee besparen. Wij hebben het geprobeerd in juli op een uitverkochte dag en hadden binnen 4 uur alle Premier Access attracties bezocht. Inclusief een lunch bij Annette’s Diner.

Ga je met een gezin? Dan lopen de kosten natuurlijk snel op. Dan zou ik Premier Access los kopen voor alleen de attracties die je niet wilt missen.

Bekijk meer over Disney Premier Access

Tips als de Disneyland Paris druktekalender een drukke dag aangeeft

Ga je naar Disneyland Paris op een drukke dag? Dan heb ik een paar tips voor je om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Allereest, begin je dag zo vroeg mogelijk. Tot 11 uur is het nog relatief rustig en zijn de wachtrijen nog goed te doen. En als je in een Disney Hotel verblijft dan kun je het beste Extra Magic Time meepakken. Zo kun je alvast wat attracties bezoeken voordat de drukte begint.

Ook is het verstandig om op zulke dagen Premier Access te kopen voor de attracties die je niet wilt missen. Doe dat alleen als er een wachtrij staat van 60 minuten of meer. Alleen dan is het het waard.

Maak ook je restaurantreserveringen vooraf. Dat kan al vanaf 2 maanden van tevoren via de Disneyland Paris app. Doe je dit niet, dan zit er een kans in dat je niet terecht kunt bij dat restaurant tijdens je verblijf. Een populair restaurant is nu bijvoorbeeld PYM’s kitchen, het nieuwe restaurant in Avengers Campus.

Tenslotte, voor sommige restaurants is het mogelijk om eten te bestellen via de Disneyland Paris app. Hier bespaar je ook veel tijd mee, zeker op drukke dagen.

Veelgestelde vragen Disneyland Paris druktekalender

Kun je niet wachten om naar Disneyland Paris te gaan?

Heb je deze al gelezen

Scroll naar boven