Dit wil je weten over Disneyland Paris in de zomervakantie!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Naar Disneyland Paris in de zomervakantie is natuurlijk hartstikke leuk. Met de vele attracties, shows en al het andere entertainment hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen. En ook volwassenen kunnen zich er prima vermaken.

Zomervakantie in Disneyland Paris betekent net als veel andere pretparken natuurlijk ook drukte. Alle kinderen in Europa zijn op hetzelfde moment vrij van school en veel ouders zoeken dan voor wat vertier in de vorm van een attractiepark. Disneyland Paris is dan geen uitzondering!

Daarom hebben we deze lijst gemaakt met de dingen die je moet weten wanneer je in de zomervakantie naar Disneyland Paris gaat!

Wat kost een verblijf in Disneyland Paris tijdens de zomervakantie?

Een verblijf in Disneyland Paris deze zomervakantie is te boeken vanaf €218,50 per persoon. Dat is inclusief twee dagen entree en een overnachting in Disney Davy Crockett Ranch in een vrijstaande bungalow.

Wil je liever in een Disney Hotel in plaats van op het vakantiepark verblijven? Dan betaal je vanaf €224,50 per persoon.

Ook hierbij geldt, gebruik echt de prijskalender om je verblijf te boeken! Je kunt er zoveel geld mee besparen.

Voorbeeld Disneyland Paris prijskalender

Kijk maar naar de prijzen hierboven. Ga je op 7 augustus dan betaal je €1213 totaal voor een nacht/twee dagen in Hotel Santa Fe voor 4 personen.

Ga je een dag eerder, dus op 6 augustus, dan kost hetzelfde verblijf €898. Dat is €315 minder! Voor exact hetzelfde verblijf. Daar kan geen kortingsactie tegenop!

En nu verder naar de lijst :)!

1. Tijdens de zomervakantie is het behoorlijk druk in Disneyland Paris

We schreven het hier boven al, maar de zomervakantie is een populaire tijd om naar Disneyland Paris te gaan.

Wachttijden voor de populairste attracties zijn minimaal een uur en ook bij minder populaire attracties sta je tussen de 15 en 30 minuten te wachten.

De pretparken zijn tot laat in de avond geopend dus je hebt genoeg tijd om te doen wat je wilt. Maar wil je zeker zijn dat je geen attracties mist? Boek dan Premier Access.

Laat je niet afschrikken door de drukte, want Disneyland Paris is het gehele jaar een populaire bestemming. Plan je bezoek gewoon slim, ga minimaal twee dagen en zorg dat je gebruik maakt van Extra Magic Time, dan hoef je echt niks te missen!

2. Het kan behoorlijk warm zijn

Tijdens de zomer verwacht je natuurlijk dat het warm is. In Disneyland Paris is het vaak nog een stukje warmer dan bij ons.

Wij zijn er een keer geweest tijdens een hittegolf, toen was het 38 graden, en dat was best afzien. Met die temperaturen wil je vooral lekker in het zwembad liggen. En dat hebben we ook gedaan! Wij verbleven in hotel Newport Bay Club dat een groot binnen- en buitenzwembad heeft met ligbedden.

Op het heetst van de dag zijn we lekker gaan zwemmen en wat gaan eten, om vervolgens later op de dag weer terug te gaan naar de pretparken. In de avond – en vroeg in de ochtend – zijn de pretparken rustiger en sta je minder lang in de rij.

Een warme dag in Disneyland Paris is altijd beter dan een regenachtige dag, dus geniet van het stralende weer!

Zwembad Newport Bay Club

3. Prijzen liggen in de zomer een stuk hoger

Net als veel andere bestemmingen werkt Disneyland Paris met dynamische prijzen. Veel ouders weten dan al precies wat dit betekent, de prijzen zijn stukken hoger tijdens schoolvakanties.

En dat is in Disneyland dus niet anders.

Om zoveel mogelijk te besparen kun je het beste gebruik maken van de prijskalender. Met deze handige tool kun je per hotel zien wat een verblijf totaal kost. Door de datum te veranderen of van hotel te wisselen kun je zo honderden euro’s besparen!

Bekijk prijzen voor de zomervakantie

4. Deze zomer is de laatste kans om de 30e verjaardag mee te maken

Na 1,5 jaar komt er in september een einde aan de viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Dat betekent dat na die datum de speciale shows, snacks, ontmoetingen met Disney figuren en souvenirs zullen verdwijnen.

Er is dan nog steeds genoeg te doen in Disneyland Paris, maar minder dan tijdens de 30e verjaardag.

5. Niet alle Disney Hotels hebben een zwembad

We schreven het hier boven al maar een hotel met zwembad is tijdens de zomer heel fijn. Zeker op warme dagen.

Een aantal Disney Hotels heeft een zwembad, dit zijn:

  • Disney Hotel New York – The Art of Marvel
  • Disney Newport Bay Club
  • Disney Sequoia Lodge

Dit zwembad is alleen voor gasten van dat hotel te gebruiken en elke dag geopend tot 10 uur ’s avonds. Ze hebben alle 3 een buitenzwembad met een paar ligbedden waardoor het echt als vakantie voelt. En het zwembad in Disney Sequoia Lodge heeft zelfs een glijbaan!

Huisjes Disney Davy Crockett Ranch

6. Blijf je langer? Kies dan voor een vakantiepark bij Disneyland Paris! (is nog goedkoper ook!)

Niet veel mensen weten dat Disneyland Paris ook een eigen vakantiepark heeft. Dit vakantiepark ligt op 10 minuten rijden vanaf de pretparken en is alleen met de auto te bereiken.

Op dit vakantiepark overnacht je in een 6-persoonsbungalow met eigen keuken, terras met BBQ, 2 badkamers, en twee slaapkamers. En het allerbeste? Dit is het goedkoopste Disney Hotel!

Je slaapt dus in je eigen vrijstaande bungalow met oprit voor twee auto’s en je hebt ook nog eens alle voordelen van de Disney Hotels zoals toegang tot Extra Magic Time. Met de auto rijd je heel makkelijk naar de Disney pretparken en je kunt er zelfs gratis je auto parkeren.

Dit was alles dat je wilt weten over Disneyland Paris tijdens de zomervakantie. Heb je vragen of een goede tip? Laat dan hieronder een reactie achter!