Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

door Bianca

De meeste van jullie zullen meerdere dagen naar Disneyland Paris gaan. Vanwege de reis of om zoveel mogelijk te kunnen zien en doen. Er zijn heel veel plekken waar je kunt overnachten maar de meest bekende zijn de Disneyland Paris hotels. Dit zijn de accommodaties die van Disney zelf zijn en die hebben behoorlijk wat voordelen.

De Disneyland Paris hotels

Er zijn 6 officiële Disneyland Paris hotels:

Ook heeft Disneyland Paris een eigen bungalowpark, de Davy Crockett Ranch.

Welk van deze accommodaties het beste is hangt af van jouw wensen. Wil je het liefst zo dicht mogelijk bij het park slapen of vind je het niet zo erg om een stukje te lopen of met de gratis pendelbus te gaan? Hoe verder van het park je verblijft, des te lager de prijs voor een verblijf.

De hotels hieronder zijn gesorteerd op afstand tot de Disney parken en ook van duur naar goedkoop.

Disneyland Hotel

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Het Disneyland Hotel is misschien wel het bekendste hotel van Disneyland Paris. Dit is namelijk het grote, roze gebouw dat je op veel van de foto’s terugziet komen. Het staat direct boven de entree van het Disneyland Park wat betekent dat je vanuit je hotel binnen enkele stappen in het pretpark staat.

Vanwege de locatie en de 5 sterren is dit het duurste hotel van Disneyland Paris. Denk aan zo’n 500 euro per persoon per nacht, inclusief entreekaartjes. Dan slaap je wel in een luxe hotel met ruime kamers en diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, spa en fitnessruimte.

Momenteel is het Disneyland Hotel niet te boeken. Dat komt doordat deze grondig wordt gerenoveerd. De binnen- en buitenkant worden opgefrist en de kamers krijgen een nieuw thema.

Disney’s Hotel New York: the Art of Marvel

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Hotel New York: the Art of Marvel is het eerste op Marvel geïnspireerde hotel ter wereld. Het hotel is de afgelopen jaren compleet gerenoveerd en opende in juni 2021 de deuren voor bezoekers.

Hoewel het een hotel is met een sterk thema, hebben ze het op een hele nette manier gedaan. Marvel zie je voornamelijk terug in de kunst aan de muren. Hierdoor is het ook heel erg geschikt voor mensen die geen fan zijn van Marvel maar wel een mooi 4-sterrenhotel in Disneyland Paris zoeken.

Een ander voordeel van Hotel New York: the Art of Marvel is de locatie. Het ligt namelijk direct naast Disney Village, een gedeelte met restaurants, winkels en ander entertainment. Vanaf het hotel loop je in een paar minuten naar Disney Village en ben je in 10 minuten bij de Disney Parken.

Disney’s Newport Bay Club

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Newport Bay Club is een ander 4-sterrenhotel in Disneyland Paris dat op zo’n 15 minuten lopen van de parken ligt. Hierdoor is het iets goedkoper dan Hotel New York: the Art of Marvel. Beide hotels liggen aan hetzelfde meer, tegenover elkaar.

Het meest opvallende aan Newport Bay Club is het zwembad. Dit hotel heeft namelijk een groot buitenzwembad met ligbedjes. Heerlijk vertoeven in de zomer. Daarom zou ik dit hotel ook echt aanraden als je naar Disneyland Paris gaat in de zomer.

Verder is dit echt een luxe hotel met mooie, ruime kamers en een prima ligging t.o.v. de Disney Parken.

Disney’s Sequoia Lodge

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Dit is mijn favoriete hotel in Disneyland Paris. Dat heeft twee redenen, het thema en de locatie.

Sequoia Lodge is een 3-sterrenhotel dat aan hetzelfde meer ligt als Hotel New York: the Art of Marvel en Newport Bay Club. Hierdoor heb je een premium locatie op zo’n 15 minuten lopen van de Disney Parken. Maar, doordat dit hotel een sterretje minder heeft, is het stukken goedkoper dan de vorige twee hotels. Het is de goedkoopste optie voor een goede locatie!

Een andere reden waarom dit mijn favoriete Disney Hotel is, is het thema. Het hotel is gebouwd als een lodge in de bergen. Er is in het hotel veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen waaronder hout en stenen. Dit geeft het een warm gevoel. Zeker in de winter wanneer de grote open haard aan staat.

Disney’s Hotel Cheyenne

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Vind je het niet erg om iets verder van de Disney Parken te verblijven? Dat is Hotel Cheyenne een goede keus. Dit Disneyland Paris hotel ligt op zo’n 20 minuten lopen van de pretparken. Maar je kunt ook de gratis pendelbus nemen die je bij de parken afzet.

Het leukste aan Hotel Cheyenne zijn de gebouwen. Dit hotel is namelijk gebouwd als een stadje in het wilde westen met allemaal lage gebouwtjes met daarin de hotelkamers. De straten van het stadje zijn autovrij, dus er is genoeg ruimte voor kinderen om veilig te kunnen bewegen.

En ze kunnen zelfs paardrijden als ze dat durven! Hotel Cheyenne heeft de mogelijkheid om een rondje te rijden op een pony, dit is vooral leuk voor kinderen die dit nog nooit eerder hebben gedaan.

Tenslotte nog kort iets over de kamers. Deze zijn gebaseerd op Sheriff Woody uit de Toy Story-films. Het is heel subtiel gedaan, dus ook voor volwassenen een prima hotel om te verblijven.

Disney’s Hotel Santa Fe

Disneyland Paris hotels: welke kan je het beste kiezen?

Net als Hotel Cheyenne is Hotel Santa Fe een budget hotel. Het ligt op zo;n 20 minuten lopen van de Disney Parken, maar je kunt ook vanaf hier de gratis pendelbus nemen.

Dit hotel vind ik persoonlijk iets minder mooi dan Hotel Cheyenne. Het voelt meer als een motel en mist wat sfeer. De kamers zijn dan wel weer leuk, in de stijl van de film Cars.

Grote voordeel van dit hotel is de prijs. Je hebt de voordelen van een Disney Hotel, maar voor een lagere prijs dan de overige Disneyland Paris hotels.

De voordelen van de Disneyland Paris hotels

Er zijn in de buurt van Disneyland Paris een hoop hotels, appartementen en vakantieparken. Wat is dan precies het voordeel om te kiezen voor een Disneyland Paris hotel?

Zelf heb ik in vrijwel elke accommodatie in de buurt geslapen en ik spreek (schrijf) daarom ook uit ervaring.

Het eerste voordeel van de Disney hotels is de locatie. Je kunt vanaf elk hotel lopend naar de Disney Parken. Je auto heb je niet nodig en als je geen zin hebt om te lopen dan neem je gewoon de gratis pendelbus. Het fijne hiervan is dat je in de veilige Disney bubbel blijft waar alles goed geregeld is.

Een ander voordeel is Extra Magic Time. Tijdens Extra Magic Time mag je een uur eerder de pretparken in dan andere bezoekers. Dit is alleen toegankelijk voor gasten van de Disney Hotels en mensen met een bepaald type Jaarpas. Je kunt dit uurtje gebruiken om bepaalde attracties, waar normaal gesproken een lange rij staat, te bezoeken met een minimale wachttijd. Of om foto’s te nemen in een vrijwel leeg park.

Het laatste voordeel heeft ook weer te maken met pendelbussen. Want bij de andere accommodaties in de buurt, hetzij de Partner Hotels of andere hotels/vakantieparken, ben je afhankelijk van een pendelbus. En die zitten vaak behoorlijk vol waardoor je soms lang moet wachten voordat je naar de Disney Parken kunt.

Wanneer je verblijft in een Disney Hotel dan kan je altijd lopen van- en naar de parken. En de pendelbussen naar deze hotels zijn vaak minder druk.

Wat is het beste Disney Hotel?

Het antwoord op deze vraag is best persoonlijk, maar ik denk dat ik je toch verder kan helpen.

Voor mij is het beste Disneyland Paris hotel Sequoia Lodge. Dit hotel heeft een premium locatie, naast de twee 4-sterrenhotels, maar dan voor een veel lagere prijs. De kamers zijn dan iets minder luxe, maar hoe lang ben je daar nu echt?

Een ander goed Disney Hotel is Hotel Cheyenne. Van de twee budgethotels is dit toch wel de mooiste. Het is ruim opgezet, heeft een goed restaurant, leuk winkeltje en lopend ben je binnen 20 minuten bij de Disney Parken.

Nu lijkt 20 minuten wandelen best lang, in de praktijk valt dat reuze mee. Er is onderweg namelijk zoveel te zien dat je voor je het weet bij de ingang van de pretparken bent.

Houd je van luxe? Dan kan ik Hotel New York: the Art of Marvel aanraden. Ook als je geen Marvel fan bent. De locatie is top, op slechts 10 minuten lopen van de pretparken en direct naast Disney Village met alle restaurants en winkels.

Heb je iets groots te vieren? Dan kan het bijna niet anders dan te verblijven in het Disneyland Hotel. Wanneer je dit hotel binnenstapt krijg je meteen een luxegevoel. En als je wat budget hebt dan zou ik een kamer nemen met parkzicht. Wat is er nu mooier dan de gordijnen opendoen en het kasteel te zien?

Kortom, genoeg keus! Laat je weten voor wel Disneyland Paris hotel jij hebt gekozen?


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.