Disneyland Paris hotels in de buurt van de pretparken

Veel mensen blijven na een bezoek aan Disneyland Paris een nachtje slapen. Daarom zijn er rond de pretparken een hoop hotels, appartementen en zelfs vakantieparken. Maar hoe kies je nou de beste plek om te overnachten? Waar moet je bijvoorbeeld op letten? We vertellen je alles over de Disneyland Paris hotels en welke de beste keus is voor jouw verblijf.

Kies het beste hotel voor jou!

Weet je al waar je wilt verblijven en wil je graag meer weten over de hotels? Kies dan hieronder een categorie. Ben je nog niet klaar om te kiezen? Lees dan verder!

Disney Hotels

De Disney Hotels liggen op loopafstand van de Disneyland Paris pretparken en hebben allemaal een eigen thema. Wanneer je in deze hotels verblijft kun je onder meer gratis parkeren bij de pretparken, mag je een uur eerder de parken in en je kunt zelfs Disney figuren tegenkomen in je hotel.

Partner Hotels

Net buiten Disneyland Paris liggen de Partner Hotels. Het grootste voordeel van deze hotels is dat ze iets goedkoper zijn dan de Disney Hotels. Je kunt ze boeken met entreekaartjes en elk Partner Hotel heeft een gratis pendelbus naar de Disney Parken.

Overige Hotels

Tenslotte zijn er nog veel meer hotels in de buurt van Disneyland Paris, maar die geen Partner- of Disney Hotel zijn. Deze hotels zijn meestal een stuk goedkoper, alleen heb je dan ook minder voordelen. Zo zitten de entreekaartjes niet bij je verblijf inbegrepen en moet je zelf vervoer regelen naar de pretparken.

Waar op letten bij het boeken van een hotel bij Disneyland Paris?

Bij het kiezen van een Disneyland Paris hotel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, dat zijn:

 • Hoe ver liggen de hotels van de Disney Parken?
 • Heeft het hotel een pendelbus naar de pretparken?
 • Zitten entreekaartjes inbegrepen bij het verblijf?
 • Biedt het hotel extra’s die je verblijf net iets magischer maken?
 • Zijn er betere hotels binnen jouw budget?

Hieronder leggen we ze allemaal uit!

Afstand tot de pretparken

Allereerst de afstand tot de pretparken. De meeste hotels bij Disneyland Paris liggen op zo’n 5 tot 20 minuten vanaf de pretparken. Hoe verder weg, hoe goedkoper de kamers normaal gesproken zijn. Door verder weg te zitten kun je daarom een stuk goedkoper uit zijn. Maar verder weg zitten heeft ook een aantal nadelen. Zo kun je niet even snel terug naar je kamer wanneer het regent of wanneer je iets vergeten bent. Ook ben je dan afhankelijk van de pendelbus naar de pretparken die grofweg elke 20 minuten rijdt. En als het hotel geen pendelbus heeft zul je met de metro of auto naar de pretparken moeten, waardoor je elke dag parkeerkosten zult moeten betalen.

Hotels op loopafstand van de Disney pretparken

Disney Hotel New York – The Art of Marvel

De Disney Hotels liggen allemaal op loopafstand van de pretparken. Liever niet lopen? Dan kun je de auto gratis parkeren bij de pretparken of gebruik maken van de gratis pendelbus.

Hotels dichtbij Disneyland Paris

Vanaf deze hotels kun je nog steeds naar de Disney Parken lopen, maar het is eigenlijk net iets te ver. Elk van deze hotels biedt daarom een gratis pendelbus naar de pretparken. Ga je liever met de auto? Houdt dan rekening met de dagelijkse parkeerkosten bij de Disney Parken.

Iets verder van de pretparken

Deze hotels liggen hemelsbreed iets verder weg, maar hebben vrijwel dezelfde reistijd. Het enige verschil is dat de pendelbus minder vaak rijdt waardoor je jouw dag beter moet plannen.

Pendelbus

Kies je voor een Disneyland Paris hotel die verder van de parken ligt? Dan is het verstandig om een hotel te kiezen met pendelbus. Deze bussen rijden de gehele dag tussen de hotels in de buurt en de Disney pretparken. De bussen van de Disney Hotels en de Partner Hotels rijden ongeveer elke 20 minuten. Bij de andere hotels in de buurt van Disneyland Paris rijden de bussen volgens een eigen schema, deze kun je bekijken bij de receptie.

Bij een hotel zonder pendelbus zul je zelf vervoer moeten regelen naar de Disney pretparken. Je kunt dan bijvoorbeeld met de auto, maar houdt rekening met hoge parkeerkosten (€30 per auto per dag), of met het openbaar vervoer. Disneyland Paris heeft een eigen treinstation waar ook veel bussen uit de omgeving stoppen. Dit is meestal goedkoper dan met de auto, al ben je dan iets langer onderweg.

De pendelbussen hebben ook een groot nadeel, wat voor ons een reden is om meestal een hotel op loopafstand van de pretparken te boeken. Dat nadeel is dat de bussen op piektijden – vlak voor de opening van de pretparken en na sluitingstijd – enorm druk kunnen zijn. Het aantal mensen past dan met geen mogelijkheid in de bus, waardoor de sfeer soms grimmig wordt. Je kunt dan beter wachten op de volgende bus of toch een Disney hotel boeken op loopafstand van de pretparken.

Disney Hotel Cheyenne

Entreekaartjes inbegrepen

Soms krijgen wij van enthousiaste lezers een tip dat bepaalde Disney Hotels op Booking.com een stuk goedkoper zijn dan bij Disneyland Paris zelf. En dat klopt meestal ook, maar de prijs voor deze kamers is dan exclusief entreekaartjes voor de pretparken. Wanneer je bij Disneyland Paris zelf boekt, dan boek je een verblijf inclusief hotel en entreekaartjes voor je gehele bezoek. Boek je een Disneyland Paris hotel bij een andere aanbieder? Kijk dan goed of deze prijs inclusief entreekaartjes is, anders ben je misschien uiteindelijk duurder uit dan wanneer je een verblijf bij Disneyland zelf had geboekt.

Disney Hotel Voordelen (optioneel)

Misschien niet het allerbelangrijkst, maar zeker iets wat je mee kunt nemen bij het boeken zijn de voordelen van de Disney Hotels. Wanneer je in deze hotels slaapt krijg je de volgende exclusieve voordelen:

 • Gratis parkeren bij je hotel en de Disney Pretparken
 • Een uur eerder dan andere gasten toegang tot de pretparken (attracties bezoeken zonder lang te wachten)
 • Disney figuur op bezoek in de lobby van het hotel
 • Mogelijkheid om maaltijden in Disneyland Paris vooraf te betalen en zo geld te besparen (halfpension/volpension)
 • Tot 12 maanden voor aankomst reserveren bij restaurants i.p.v. 2 maanden voor andere gasten
 • Gegarandeerd toegang tot de pretparken zonder reservering

Verder liggen deze hotels allemaal op loopafstand van de pretparken en de winkels/restaurants van Disney Village.

Bekijk de Disney Hotels

Budget

Tenslotte speelt jouw budget natuurlijk ook een (grote) rol bij het kiezen van een hotel bij Disneyland Paris. Een van de dingen die je kunt doen om zo veel mogelijk uit jouw budget te halen is om de Disneyland Paris Prijskalender te gebruiken. Hiermee zie je namelijk meteen hoeveel een verblijf in een Disney Hotel zou kosten op een bepaalde datum. Maar ook hoe duur de andere Disney Hotels zijn op die datum en of het op een andere datum niet stukken goedkoper is. Zo kun je zelfs honderden euro’s besparen door een dag eerder of later te gaan.

Verder is het goed om aan de hand van de informatie in dit artikel te bepalen wat voor jou echt belangrijk is. Wil je het gemak van een Disney Hotel? Of vind je het niet erg om met de pendelbus of trein naar de parken te reizen? Door te kiezen voor een hotel buiten Disneyland Paris ben je vaak goedkoper uit, al moet je dan nog wel entreekaartjes kopen voor de pretparken.

Toch liever het gemak van de Disney Hotels? Kies dan voor Disney Hotel Cheyenne of Disney Hotel Santa Fe, de twee budgethotels van Disneyland Paris met alle voordelen van de duurdere hotels. Die zijn qua prijs vrijwel gelijk aan de hotels buiten het resort.

En speelt geld geen rol en wil je er juist een magisch verblijf van maken? Boek dan zeker een verblijf in het Disneyland Hotel of Disney Hotel New York – The Art of Marvel, de duurste hotels in Disneyland Paris. Hier slaap je in ruime, luxe kamers, op een steenworp afstand van de pretparken.

Goedkope hotels bij Disneyland Paris:

Disneyland Paris Hotels aanbiedingen

Hopelijk hebben we je geholpen bij het kiezen van het beste Disneyland Paris hotel. Natuurlijk hebben we ook gekeken hoe je het meest kunt besparen op jouw verblijf. Hieronder een overzicht waar je de beste aanbiedingen op Disneyland Paris hotels kunt vinden.

 • Disneylandparis.com – Bespaar tot wel honderden euro’s dankzij de prijskalender
 • OAD.nl – Magic Over Disney Aanbieding in november en januari v.a. €175 per persoon voor 3 dagen
 • Travelcircus.be – Dezelfde aanbieding als bij OAD alleen zonder ontbijt
 • ANWB.nl – Speciaal arrangement voor leden voor aankomst in januari
 • Booking.com – Aanbiedingen op hotels bij Disneyland Paris zonder entreetickets

Voor de Disney Hotels geldt dat je deze het beste kunt boeken via Disneyland Paris zelf of via een van de aanbiedingen hierboven. De overige hotels buiten Disneyland Paris vind je vaak goedkoper via boekingwebsites, zoals Booking.com. Ook loont het dan om te kijken op de officiële website van het hotel, bijvoorbeeld van het B&B Hotel Disneyland Paris. Hier vind je vaak exclusieve aanbiedingen die je nergens anders tegenkomt.

Scroll naar boven