Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!

Zoek je een Disneyland Paris hotel, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er is zo ontzettend veel keus in allerlei prijsklassen. Dan begrijp ik dat het lastig is om een goede keus te maken. Want wat is nou precies een Disney Hotel of een Partner Hotel. En zijn ze allebei even goed?

En wat als je Disneyland Paris Hotel veel goedkoper is dan de rest, is dat per definitie slecht? (nee hoor, dat lees je verderop)

Welke Disneyland Paris hotels zijn er?

Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!

Disneyland Paris is gebouwd als een resort. Dat betekent dat alles op hetzelfde terrein ligt, pretparken, hotels en winkelstraat. Heel praktisch met kleine kinderen en het geeft (onbewust) een veilig gevoel.

Op het resort liggen de Disneyland Paris hotels die we ook wel Disney hotels noemen. Dit zijn de bekende thema hotels als Newport Bay Club, Hotel Cheyenne, Hotel New York – the Art of Marvel en het sprookjesachtige Disneyland Hotel.

Dit zijn ook de hotels die je vrij snel tegen zult komen op de Disneyland Paris website en waar de meeste aanbiedingen voor zijn.

Net buiten het resort liggen nog meer hotels, waaronder de Partner Hotels. Deze hotels hebben als groot voordeel dat, hoewel ze dus niet op het resort liggen, ze wel een gratis pendelbus hebben die je van je hotel naar de pretparken brengt.

Tenslotte zul je in de omgeving van Disneyland Paris nog veel meer hotels vinden die niet aangesloten zitten bij het resort. Dit betekent dat ze vaak een stuk goedkoper zijn, maar dat je zelf vervoer naar de pretparken moet regelen. Niet zo erg als je met de auto bent al zul je dan wel parkeerkosten moeten betalen.

Wat is het beste Disneyland Paris Hotel vlakbij de pretparken?

Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!
Disneyland Hotel

Het beste Disneyland Paris hotel vlakbij de pretparken bestaat eigenlijk niet. Huh? Nee, want wat voor jou het beste is hoef dat niet voor mij te zijn.

Het allerbeste Disneyland Paris hotel is het Disneyland Hotel. Deze ligt meteen bij de ingang van het Disneyland Park, heeft 5 sterren en je kunt er zelfs kamers boeken met uitzicht op het kasteel. Nadeel van het Disneyland Hotel is dat dit ook het duurste hotel in Disneyland Paris is.

Mijn favoriete Disney Hotel is Sequoia Lodge. Hier boek ik dan ook meestal een kamer als ik in Disneyland Paris verblijf. Wat er zo goed is aan dit 3-sterren hotel is de locatie en het prijskaartje. Disney’s Sequoia Lodge heeft namelijk een premium locatie, naast Newport Bay Club en Hotel New York – the Art of Marvel, maar is stukken goedkoper.

Je kamer is dan misschien iets kleiner en iets minder luxe, maar je slaapt wel op zo’n 15 minuten lopen van de pretparken. En dat is heel fijn! Daarom, als je mij vraagt wat het beste Disneyland Paris hotel vlakbij de pretparken is dan zeg ik Sequoia Lodge.

Beste budget Disney hotel

Camping Disneyland Parijs
Hotel Cheyenne

Waarschijnlijk heb je al wat research gedaan naar de prijzen van de hotels vlakbij Disneyland Paris. Je zult gezien hebben dat er best een grote variatie in prijzen is tussen de hotels. Van budget tot luxe.

Zoek je het beste budget Disneyland Paris hotel dan heb ik twee tips voor je: een Disney Hotel en een Partner Hotels.

Het beste budget Disney Hotel vind ik Hotel Cheyenne. Dat is heel persoonlijk, maar ik vind Hotel Cheyenne net wat sfeervoller dan Hotel Santa Fe, het andere budgethotel van Disneyland Paris. Hotel Cheyenne bestaat uit allemaal lage gebouwen die samen een westerndorpje vormen. De kamers hebben een Toy Story thema en er is veel ruimte om (autovrij) rond te lopen.

Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!
Hotel Santa Fe

Hotel Santa Fe is qua prijs gelijk aan Hotel Cheyenne, alleen toch wat dichter op elkaar gebouwd en wat hogere gebouwen. Nogmaals heel persoonlijk, maar ik kies persoonlijk dan liever voor Hotel Cheyenne.

Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!
B&B Hotel Disneyland Paris

Er is ook een heel goed budget Disneyland Paris Partner Hotel namelijk B&B Hotel Disneyland Paris. Dit hotel ligt niet op het resort, maar er net buiten. Elke 20 minuten rijdt er een gratis pendelbus tussen het hotel en de parken, dus de auto kun je lekker laten staan.

Wat goed is aan het B&B Hotel Disneyland Paris is de prijs. Een overnachting inclusief ontbijt kost hier vanaf €75. Dat is een koopje vergeleken met de Disney Hotels. Let wel op dat hier nog geen Disneyland Paris tickets bij inbegrepen zitten.

Disneyland Paris hotel als je met de Thalys komt

Eigenlijk is elk Disneyland Paris hotel prima als je met de Thalys komt. Vrijwel alle Disney Hotels liggen op loopafstand van het station. Naast het station zijn er diverse bushaltes waar er pendelbussen stoppen naar de Disney Hotels. Dus je hoeft niet te lopen met je bagage, maar laat je lekker afzetten bij je hotel.

Ook de Partner Hotels hebben een gratis pendelbus die vrijwel allemaal stoppen bij het station. Dus ook deze zijn prima te bereiken met de Thalys.

Ga je voor een ander hotel dan de Disney- of Partner Hotels? Kies er dan eentje die aan de RER-A metrolijn ligt. Een voorbeeld daarvan is het Ibis Hotel. Dit hotel ligt net naast het Val d’Europe treinstation. Vanaf hier is het slechts 3 minuten naar het Disneyland Paris station, ook prima te doen. Maar zorg dus dat je hotel buiten Disneyland Paris aan die metroroute ligt als je met de trein komt.

Leukste Disney hotel voor kinderen (of voor volwassenen)

Disneyland Paris hotels: het beste hotel voor elk budget!

Wat is nou het leukste Disneyland Paris hotel als je met een gezin met (jonge) kinderen reist? En welke als je met volwassenen naar Disneyland Paris gaat?

Eerst het leukste hotel voor kinderen. Persoonlijk vind ik dat Hotel Cheyenne. Niet alleen vanwege het Toy Story thema op de kamers, maar ook vanwege de manier waarop dit hotel is gebouwd. Het is een westerndorpje met een brede autovrije straat. Er zijn speeltuinen en je kunt er zelfs ponyrijden. Voor kinderen een hele veilige plek om ongestoord nog wat energie kwijt te raken.

Zijn jouw kinderen fan van Marvel dan kan ik je, maar 1 hotel aanraden: Hotel New York: the Art of Marvel. Misschien wat stijfjes en volwassen qua uitstraling, maar het Super Hero Station maakt een hoop goed. Dit is alleen toegankelijk voor gasten van het hotel en dé plek voor elke Marvel fan.

Ga je met een groep volwassenen naar Disneyland Paris dan zou ik kiezen voor Newport Bay Club, een 4-sterrenhotel met binnen- en buitenzwembad, fitness, spa en twee goede restaurants. Binnen 15 minuten ben je bij de Disney pretparken en ’s avonds loop je in 5 minuten naar Disney Village, waar de bars, restaurants en winkels zijn.

Bianca

Bianca

Bianca houdt van reizen, ontspannen en lekker eten. Vakanties moeten vooral zonder gedoe. Ze is een groot Disney en pretparken fan!
Deel deze post
Aanmelden voor onze

Nieuwsbrief

Zal worden gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid