Disneyland Partner Hotels: overnachten bij het resort voor €75 per nacht!

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

Schattig hotel hè hierboven op de foto? Wat als ik je vertel dat een kamer hier slechts vanaf €75 per nacht kost én naast Disneyland Paris ligt? Klinkt goed toch? Dat zijn precies de voordelen van de Disneyland Paris Partner Hotels, waar het B&B Hotel van de foto er één van is.

De Partner Hotels zijn niet van Disney zelf maar hebben hier wel een exclusieve overeenkomst mee. Daardoor worden ze aangeprezen als alternatief van de (duurdere) Disney Hotels. En heb je als gast van deze partner hotels een aantal voordelen.

Ligging van de Partner Hotels

De Partner Hotels liggen allemaal directs naast het Disneyland Paris Resort. De meesten liggen tegenover het Disney Hotel Santa Fe. Alleen L’Elysee Val d’Europe ligt aan de andere kant in het stadje Serris tegenover het Walt Disney Studios Park.

Je kunt lopen vanaf de Partner Hotels, maar waarom zou je? Er rijdt namelijk een gratis pendelbus de gehele dag door tussen de parken en de hotels. Op piektijden kan deze bus wat vol raken. Wandel daarom extra langzaam terug na het vuurwerk, of ga juist wat eerder weg. Zo loop je niet met de massa tegelijk terug naar de bus.

Datzelfde geldt voor ‘s ochtends. Veel mensen willen in de eerste bus naar de pretparken zitten. Deze vertrekt meestal tussen 7.30 en 8.00 uur. Neem je de volgende bus, die ongeveer 20 minuten later komt, dan staan er ineens stukken minder mensen te wachten. Ga je nog iets later, rond half 10 dan zit je vrijwel alleen in de bus.

Lees: mijn review van het B&B Hotel in Disneyland Paris

Parkeren

Parkeren kan bij elk van de Partner Hotels op het parkeerterrein. Dit is gratis en zoals je ziet op de foto zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen. Je zal soms een stukje moeten lopen vanaf je auto naar de receptie. Wil je dit niet met koffers? Dan kan je deze eerst uitladen en vervolgens de auto wegbrengen. Voor de ingang is er een laad- en loszone hier speciaal voor ingericht.

Hotel L’Elysee Val d’Europe
heeft geen eigen parkeerterrein, omdat deze in een stad ligt. Parkeren bij dit hotel doe je onder de grond in de garage. Hier mag je gratis parkeren gedurende je gehele verblijf.

Partner Hotels vs. Disney Hotels

Zie jij nu door de hotels bij Disneyland Paris de bomen niet meer? Geen zorgen, ik ga je helpen.

De Disney Hotels – zoals hotel Newport Bay Club hierboven op de foto – zijn van Disney zelf. Deze liggen op het resort. Dat betekent dat je kunt lopen vanaf je hotel naar de pretparken. Er rijden wel gratis pendelbussen maar die heb je niet perse nodig, kan wel natuurlijk.

Als gast van een Disney Hotel heb je behalve de loopafstand nog een voordeel: Extra Magic Time. Je mag elke dag één uur eerder de pretparken in. Dat betekent kortere wachttijden bij populaire attracties en ontmoetingen met Disney figuren. Wanneer je slaapt in een Partner Hotel heb je dit voordeel niet.

Nou dan is de keus snel gemaakt zou je denken… Toch is dat niet zo makkelijk.

Want de Disney Hotels zijn stukken duurder dan de Partner Hotels of hebben een lagere prijs-kwaliteitsverhouding. Hiermee bedoel ik dat je voor een 4-sterren Partner Hotel even veel betaalt als een 2-sterren Disney Hotel. Tja, lastig he?

Bekijk alle praktische informatie in de Disneyland Paris gids: alles voor een geslaagd bezoek!

Veelgestelde vragen Partner Hotels

Wat zijn de Disneyland Paris Partner Hotels? Waar liggen de Partner Hotels? Kan je ook lopen naar Disneyland Paris vanaf deze hotels? Kan je parkeren bij de Partner Hotels? Zijn er voordelen voor gasten van de Partner Hotels? Zijn deze hotels goedkoper?

Welke moet je kiezen?

Moet je nou kiezen voor een Disney of een Partner Hotel?

Een Partner Hotel is altijd het goedkoopst als je een Jaarpas hebt – dan heb je al betaald voor je entreekaartjes. Of als je graag in een 4-sterren hotel wilt slapen maar daar geen Disney prijzen voor wilt betalen.

Ben je van plan om maar één keer naar Disneyland Paris te gaan? Dan zou ik kiezen voor de Disney Hotels. Een overnachting inclusief entree in Hotel Santa Fe is niet veel duurder dan een overnachting in het B&B Hotel waarbij je de tickets nog los moet aanschaffen. En het scheelt je weer het gedoe met de pendelbus.

Ga je vaker naar Disneyland Paris en wil je graag wat luxe zonder daar extra voor te betalen? Of ga je zonder kinderen? Dan zou ik zeker de Partner Hotels overwegen. Je bespaart dan een hoop geld t.o.v. de Disney Hotels met evenveel sterren.

Lees ook: Voor- en nadelen van een hotel buiten Disneyland Paris

Welke Partner Hotels zijn er?

Er zijn in totaal 8 Partner Hotels:

Maar welke moet je nou kiezen?

Het B&B Hotel en Campanile zijn de goedkoopste. Explorers Hotel, Magic Circus en Dream Castle hebben elk themakamers en zijn daardoor erg geschikt voor gezinnen. Radisson Blu is wat zakelijker en ligt wat verder van Disneyland Paris vandaan. Hotel L’Elysee Val d’Europe en het Aparthotel Adagio liggen in het dorpje Serris, naast een groot winkelcentrum met supermarkt, restaurants, een outlet met grote merken en de Primark.

Vergelijk sowieso voordat je boekt altijd de prijzen, ook met de Disney Hotels. En kijk daarbij ook verschillende boekingssites, onderling kunnen er soms ook grote verschillen zitten. Maar houdt één ding goed in gedachten: er zitten niet altijd entreetickets bij. Zeker bij de bekende hotelboekingssites niet. Je zult dus online of ter plekke nog tickets moeten aanschaffen.

Disneyland Paris Partner Hotels review

Wat vind jij van deze hotels? Deel hieronder jouw ervaring!

[rwp_box id=”0″]


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter