Disneyland Paris vakantieparken: dit wil je weten!

Home Dagje wegPretparkenDisneyland Paris Disneyland Paris vakantieparken: dit wil je weten!

Wanneer je wilt overnachten in de buurt van Disneyland Paris is de meest logische optie een Disney Hotel. Deze liggen op loopafstand van de pretparken en hebben nog een leuk thema ook.

Wil je wat meer vrijheid? Dan zijn er de Disneyland Paris vakantieparken! Vlakbij de attractieparken, maar wel een eigen huisje of bungalow midden in de natuur. Ideaal als je wat langer wilt blijven en niet elke dag naar het attractiepark wilt. Of als je na een dagje in de Disney parken even uit de bubbel wilt.

Welke Disneyland Paris vakantieparken zijn er?

Er zijn twee vakantieparken bij Disneyland Paris: Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris by Center Parcs.

Deze vakantieparken liggen op zo’n 10 minuten rijden vanaf Disneyland Paris in een groene omgeving. Ze liggen naast elkaar en daardoor ook even ver.

Het verschil tussen de twee is dat Disney’s Davy Crockett Ranch van Disney zelf is, en je daardoor ook gebruik kunt maken van alle voordelen die gasten van Disney Hotels hebben. En Villages Nature Paris is van Center Parcs wat natuurlijk bekend staat om de vele activiteiten en het enorme tropische zwemparadijs.

Disney’s Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris vakantieparken: dit wil je weten!

Disney’s Davy Crockett Ranch is het vakantiepark van Disney zelf. Het park bestaat uit vrijstaande bungalows verspreid over een bosrijke omgeving.

Meer over Disney’s Davy Crockett Ranch

Villages Nature Paris by Center Parcs

Comfort, Premium of VIP bij Centerparcs

Villages Nature Paris is een Center Parcs vakantiepark naast Disneyland Paris. Hier ga je naartoe voor de vele activiteiten en het enorme tropische zwemparadijs met glijbanen en 7 zwembaden!

Meer over Villages Nature Paris by Center Parcs

Er zijn nog andere vakantieparken in de omgeving, maar die raden we niet aan. Bij bovenstaande vakantieparken is alles voor een bezoek in Disneyland Paris goed geregeld. Je hoeft geen losse tickets meer te kopen en kunt heel makkelijk naar de pretparken reizen.

Dat is bij veel andere vakantieparken en campings in de buurt niet zo.

Veelgestelde vragen Disneyland Paris vakantieparken

 1. Waar liggen de Disneyland Paris vakantieparken?

  De Disneyland Paris vakantieparken liggen op zo'n 10 minuten rijden van de attractieparken net buiten het resort. Door de ligging is het niet mogelijk om te lopen naar de Disney Parken maar moet je echt met de auto. Er rijdt vanaf Villages Nature Paris een (betaalde) pendelbus.

 2. Kan je met de trein naar de Disneyland Paris vakantieparken?

  Ja en nee. Het kan wel, maar het is niet handig. Naar Disney's Davy Crockett Ranch rijdt geen pendelbus vanaf het resort – waar ook het station is. Dat betekent dat je dus een taxi moet nemen om bij je bungalow te komen en weer terug naar de attractieparken. Villages Nature Paris heeft een betaalde pendelbus die een aantal keer per dag rijdt. Het kan wel met de trein naar de vakantieparken, maar het is niet handig.

 3. Wat kost een verblijf in de Disneyland Paris vakantieparken?

  Disney's Davy Crockett Ranch is vaak heel betaalbaar. Zeker voor de ruimte die je krijgt. Prijzen beginnen bij zo'n 300 euro per bungalow per nacht, inclusief entree. Villages Nature Paris is iets duurder, maar daar krijg je wel een hoop activiteiten en het tropische zwemparadijs voor terug.

 4. Wat is het leukste Disneyland Paris vakantiepark?

  Als wij zouden moeten kiezen gaan we voor Villages Nature Paris. Het is misschien niet het meest handige park, je moet betalen om bij de Disney parken te parkeren of de betaalde pendelbus nemen. Maar het tropische zwemparadijs Aqualagon maakt dat echt meer dan goed!

 5. Zit ontbijt inbegrepen bij een verblijf in een Disneyland Paris vakantiepark?

  Ontbijt zit niet standaard bij de prijs inbegrepen, maar kan wel worden bijgeboekt. Je kunt ook ontbijt halen bij de restaurants op de parken.

Prijzen en aanbiedingen voor de Disneyland Paris vakantieparken

De prijzen voor de Disneyland Paris vakantieparken zijn afhankelijk van de tijd van het jaar. In het hoogseizoen betaal je vanzelfsprekend meer dan in het laagseizoen. Ook als je een extra luxe huisje of andere extra’s boekt ben je meer geld kwijt.

Disneyland Paris heeft een handige prijsschattingskalender. Hier kun je per dag zien hoeveel geld je kwijt zou zijn en of je misschien een dag of week later niet goedkoper uit bent. Door gebruik te maken van deze kalender kun je soms honderden euro’s besparen!

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bespaar op je Disneyland Paris verblijf!