De beste en goedkoopste Disneyland Parijs camping

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gisteren schreef ik al over een camping bij het Duitse EuropaPark. Een prima kampeerplek voor een paar tientjes per dag. Tijdens het schrijven bedacht ik mij: is er een Disneyland Parijs camping met soortgelijke faciliteiten? Een plek waar je voor een klein bedrag per nacht mag logeren.

Velen van jullie weten dat overnachten in of bij Disneyland Parijs niet goedkoop is. Een Disney Hotel kost al gauw €150 tot €500 per persoon per nacht. Dan kan ik mij goed voorstellen dat je op zoek gaat naar een goedkoper alternatief. Je kunt natuurlijk kiezen voor een Partner Hotel. Deze hotels liggen iets verder van de Disney Parken maar hebben een gratis pendelbus. En er staat geen Disney op de gevel waardoor ze gelijk stukken goedkoper zijn dan de officiële hotels.

Maar wat als je wat meer vrijheid wilt? Of vanaf een camping Disneyland Parijs én de omgeving wilt ontdekken? Zijn er dan accommodaties in de buurt?

Een Disneyland Parijs camping van Disney zelf

Wil je toch iets van de Disney magie meepakken? Dan is er de Davy Crockett Ranch, de officiële Disneyland Parijs camping . Een camping van Disney zelf op ongeveer 10 minuten rijden van de pretparken.

Het is geen camping waar je zelf je tent uit kunt stallen of met je caravan/camper kunt parkeren. Op de Davy Crockett Ranch verblijf je in kleine bungalows (stacaravans) tussen de bomen. Het voordeel is dat je wat meer rust en vrijheid hebt vergeleken met de andere Disney accommodaties. Nadeel is dat ze nog steeds behoorlijk prijzig zijn.

Ook heb je een auto nodig om naar de Disney pretparken te komen. Er rijdt geen pendelbus zoals bij de Disney of Partner Hotels.

Af en toe krijg ik van lezers een mailtje of een berichtje via Facebook of Instagram dat zij Davy Crockett Ranch hebben geboekt in combinatie met de Thalys. Dat is dan best een gedoe. Je moet dan elke dag met de taxi naar de Disney Parken.

Op een Disneyland Parijs camping staan is eigenlijk alleen handig als je met de auto bent.

Zijn er goedkopere alternatieven?

Je zou denken dat er in de buurt van Disneyland Parijs campings moeten zijn die een stuk goedkoper dan de Davy Crockett Ranch zijn. Nou ben ik op onderzoek uitgegaan en dat viel mij echt enorm tegen. Sinds “Thomas Cook” failliet is gegaan heb je natuurlijk geen Vrijuit meer. Dus voor autoreizen ben je aangewezen op TUI of ANWB.

In de buurt van Disneyland Parijs heb je de camping Les Etangs Fleuris. Hier kan je verblijven in een bungalowtent of stacaravan. De kosten voor een weekje zijn gemiddeld €500 per persoon. En dit is dan nog exclusief entree voor de Disney Parken.

Verder is het aanbod eigenlijk vrij bedroevend of erg duur. De Nederlandse reiswebsites willen je toch richting de Disney Hotels krijgen in plaats van op een camping in de buurt.

Maar na wat Googlen kwam ik de volgende accommodaties tegen.

Zelf kamperen bij Disneyland Parijs

Via Google kwam ik terecht op Camping Le Soleil op 20 minuten rijden van Disneyland Parijs. Hier kan je een stacaravan of bungalowtent huren. Of voor €35 per nacht een kampeerplek reserveren. Vergelijkbaar met de EuropaPark camping. Het is iets verder weg dan de Disney of Partner Hotels, maar je bent dan ook een stuk goedkoper uit.

Een soortgelijke camping op een half uur rijden van Disneyland Parijs is Camping Iris Parc Le Chêne Gris. Een hele mond vol. Ook hier kan je diverse bungalowtenten en stacaravans huren. Of een eigen kampeerplek/staanplaats reserveren voor €48 per nacht.

Een laatste goedkope camping op 9 km van Disneyland Parijs is Camping International de Jablines. Deze ligt iets ten noorden van het attractiepark. Op deze camping kan je stacaravans/bungalows huren of een staanplaats reserveren voor €34 per nacht.

Kortom, het is even zoeken naar een Disneyland Parijs camping, zeker als je niet de hoge Disney tarieven wilt betalen. Maar ze zijn er zeker. Nog een laatste tip. Ga je met de camper naar Disneyland Paris? Dan kan je deze parkeren op het parkeerterrein van Disney zelf. Je kunt dan tegen een kleine vergoeding de gehele nacht daar logeren en gebruik maken van de faciliteiten. Het sanitair schijnt heel basic te zijn maar wel goed.