Disney Hotels

6x alles wat je wilt weten!

De Disney hotels zijn accommodaties vlakbij Disneyland Paris. Zo dichtbij dat je vanaf je hotel heel makkelijk naar de attractieparken loopt en zelfs vanuit je kamer het kasteel kunt zien (in het Disneyland Hotel).

Wanneer je een verblijf boekt in Disneyland Paris (hotel inclusief tickets) dan doe je dat meestal in zo’n Disney Hotel. Maar is dat wel zo handig? En welk hotel kun je het beste kiezen? In dit artikel bespreken we de 6 dingen die je wilt weten over de Disney Hotels. Van locatie tot prijzen, faciliteiten en meer.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stuur ons dan een berichtje via de socials of laat een reactie achter onder het bericht.

Welke Disney Hotels zijn er?

Disney Hotels
Disney’s Newport Bay Club

Er zijn in totaal zes Disney hotels, namelijk:

Zoals je kunt zien hebben ze allemaal iets gemeen, de naam begint met Disney. Dat is dan ook de makkelijkste manier om deze hotels te herkennen.

Elk Disney Hotel heeft een eigen thema met een klein vleugje Disney daaraan toegevoegd.

Het Disneyland Hotel heeft een Victoriaans thema en wanneer deze weer heropend na een grondige renovatie zijn daar de Disney prinsessen aan toegevoegd.

Bij Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel is het niet zo moeilijk om het thema te raden, dit is namelijk het Marvel hotel van Disneyland Paris. Het hotel is geïnspireerd door de stad New York en hangt vol met unieke Marvel kunst.

Disney’s Newport Bay Club is het ideale hotel voor de zomermaanden. Dit is namelijk geïnspireerd op strandhotels die je een eeuw geleden langs de Amerikaanse kust zag. Al vinden wij het meer lijken op een cruiseschip. In de kamers vind je heel subtiel niemand minder dan Mickey Mouse terug.

Van het perfecte hotel in de zomer naar het perfecte hotel in de winter, Disney’s Sequoia Lodge. Dit hotel ziet eruit als een lodge ergens in de bergen van Noord-Amerika. Om je heen hoge bomen, veel hout en bij binnenkomst een knisperend haardvuur waar je lekker kunt opwarmen. Oh, en welke Disney figuren zouden hier helemaal bij passen? Bambi en zijn vriendjes.

Disney’s Hotel Cheyenne is het leukste hotel voor kinderen. Dit Disney Hotel is namelijk gebouwd als cowboydorp. Inclusief een saloon, bank en lage gebouwtjes waarin de hotelkamers zich bevinden. Er zijn meerdere speeltuinen voor kinderen en ze kunnen er zelfs ponyrijden. Het cowboydorp is autovrij dus ze kunnen vrij rondrennen. Bij zo’n cowboydorp hoort natuurlijk een sheriff, de kamers zijn dan ook geïnspireerd op Sheriff Woody uit Toy Story.

Tenslotte het Cars Hotel van Disneyland Paris, Disney’s Hotel Santa Fe. Bliksem en Sally verwelkomen je al zodra je aan komt rijden en overal zie je kleine details uit de films terug. Ideaal voor liefhebbers van deze filmserie.

Waar vind je de Disney Hotels?

Je vindt alle Disney Hotels op zo’n 5 tot 20 minuten lopen van de attractieparken. Het Disneyland Hotel ligt het dichtst bij de pretparken, naast en boven de ingang. De andere Disney Hotels liggen achter Disney Village. Dit is een gedeelte met winkels en restaurants dat tussen de pretparken en hotels is gebouwd.

Het fijne aan de locatie van de Disney Hotels is dat je niet afhankelijk bent van een pendelbus. Dit is bij de Partner Hotels en andere hotels rondom Disneyland Paris wel zo.

Er rijdt wel een gratis pendelbus tussen de Disney Hotels en de pretparken, dus je hoeft niet te lopen als je dat niet wilt of kunt.

Vervoer naar de Disney Hotels

Disney Hotels
Pendelbus bij Disney’s Sequoia Lodge

Je kunt de Disney Hotels bereiken met de auto, trein, bus en zelfs het vliegtuig.

Met de auto volg je de navigatie naar Disneyland Paris en daarna de borden Disney Hotels. De hotels bevinden zich of aan Av. Robert Schumann of Av. René Goscinny in Coupvray. Maar zodra je in de buurt van Disneyland Paris komt is het het makkelijkst om gewoon de borden te volgen.

Kom je met de Thalys naar Disneyland Paris dan stap je uit bij het station Marne la Vallee-Chessy. Je staat dan direct naast Disney Village en kunt vanaf daar de pendelbus nemen naar je hotel of lopen. Heb je geen zin om met koffers te slepen? Boek dan Disney Express.

Ga je met de bus dan word je meestal bij je hotel afgezet en weer opgehaald. Dat is meestal direct naast de hoofdingang van je hotel.

Tenslotte kun je ook met het vliegtuig naar de Disney Hotels. Bij aankomst op de luchthavens van Parijs (Ch. de Gaulle of Orly) neem je het openbaar vervoer naar het Marne la Vallee-Chessy/Disneyland Paris station. Deze reis duurt slechts een paar minuutjes. Vanaf het station wandel je zo naar je Disney Hotel of je neemt de gratis pendelbus. Deze stopt direct naast het station.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Parkeren bij Disney Hotels

Je auto kun je gratis parkeren bij de Disney Hotels. Elk van deze hotels heeft een groot parkeerterrein waar altijd wel een plekje te vinden is. Zelfs tijdens het hoogseizoen hebben wij er altijd kunnen parkeren.

De auto kun je de rest van het verblijf laten staan, je hebt deze niet echt nodig. Wel kun je hiermee naar Val d’Europe, een groot winkelcentrum op 5 minuten van Disneyland Paris. Hier vind je behalve een hoop winkels ook diverse restaurants, waaronder een goed pizzarestaurant, en een grote supermarkt.

Heb je net als wij een elektrische auto dan is het iets ingewikkelder, want niet alle Disney Hotels hebben laadfaciliteiten. Alleen het Disneyland Hotel, Hotel New York en Newport Bay Club hebben laadfaciliteiten. Het aantal is beperkt dus je kun het beste niet met een lege batterij aankomen bij Disneyland Paris.

In de buurt van Disneyland Paris zijn er een aantal laadfaciliteiten, maar helaas weinig snellaadpunten. Houd daar rekening mee wanneer je jouw reis plant.

Wat is het leuke Disney Hotel voor kinderen?

Camping Disneyland Parijs
Disney’s Hotel Cheyenne

Eigenlijk hebben we het hierboven al even genoemd, maar wij raden meestal Disney’s Hotel Cheyenne aan als beste hotel voor kinderen. Dat is vanwege het thema en de ruimte die ze hebben om te spelen en rond te rennen.

Het enige nadeel is dat je vanaf dit hotel 20 minuten moet lopen naar de Disney parken. Neem je de gratis pendelbus dan ben je er binnen 5 minuten.

Wil je een leuk, kindvriendelijk hotel dichterbij de Disney Parken? Dan raden wij Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel aan. Dit hotel is leuk voor Marvel fans, maar ook als je dat niet bent. Meest bijzondere hier is het Super Hero Station, een selfiespot waar je allemaal leuke foto’s kunt maken.

Maar eigenlijk zijn alle Disney Hotels leuk voor kinderen. Elk van deze hotels is kindvriendelijk en heeft faciliteiten voor het hele gezin. Zo hebben ze bijna allemaal een zwembad (behalve Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe) en speelruimtes. Ook komen de Disney figuren regelmatig op bezoek in de hotels.

Uiteindelijk kun je het beste een hotel kiezen dat aan jouw wensen en budget voldoet.

Wat is het goedkoopste Disney Hotel?

Disneyland Paris heeft twee goedkope Disney Hotels: Disney’s Hotel Cheyenne en Disney’s Hotel Santa Fe. Dit zijn de twee budgethotels.

Dat deze hotels goedkoper zijn merk je aan de afstand tot de Disney parken, de grootte van de kamers en de faciliteiten, zoals geen zwembad. Voor veel mensen is dit geen probleem omdat je toch de meeste tijd door zult brengen in de pretparken.

Ben je van plan wat vaker op je hotelkamer te zijn of ga je met oudere kinderen of 4 volwassenen? Dan zouden wij kiezen voor Disney’s Sequoia Lodge. Dit is een middenklasser hotel met dezelfde locatie als de duurdere hotels.

Voordelen Disney Hotel?

Disney Hotels
Disneyland Hotel

Disney Hotels hebben zo hun voordelen. De belangrijkste is dat je kunt lopen vanaf je hotel naar de pretparken en weer terug. Dat lijkt nu misschien vermoeiend, maar als het park gesloten is na de avondshow snap je wat ik bedoel.

Dan gaan er namelijk stromen van mensen richting de pendelbussen van de Partner Hotels. Wij hebben dit 1 keer gedaan en dat was geen pretje. Het was echt ieder voor zich.

Als wij afhankelijk zijn van een pendelbus dan gaan we na sluitingstijd altijd eerst even naar Disney Village zodat de grootste drukte weg is. Hierna kun je dan de pendelbus nemen als je dat wilt.

Maar hoe lekker is het dan om meteen terug te kunnen lopen naar je hotel? Dat vinden wij het grootste voordeel van een Disney Hotel.

En er zijn meer voordelen. Zo kun je gebruik maken van Extra Magic Time waarbij je eerder dan andere bezoekers de Disney parken en attracties in kunt. Ook kun je heel makkelijk alvast via je telefoon inchecken, dat scheelt een hoop tijd bij de balie.

Tenslotte ben je bij een Disney Hotel de hele tijd op het veilige Disney resort. Alles is goed beveiligd en bewaakt. Je kunt hier prima ‘s avonds rondlopen en ook kinderen kunnen hier zonder problemen rondrennen. Er zijn geen drukke wegen die je moet oversteken of ander verkeer waar je rekening mee moet houden.